Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 March 2018, 15:14   #11
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Zou contact opnemen met Telfort als het eerst gewoon beter was en aan jou kant is er niets veranderd.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 15:46   #12
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 December 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 910
Standaard

Ga nog even kijken voor het verplaatsen. Maar denk dat het daar wel op uit gaat komen
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 16:07   #13
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Hoeveel geeft dan een normale speedtest aan ?

https://www.telfort.nl/persoonlijk/i...E&gclsrc=aw.ds
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 17:14   #14
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 December 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 910
Standaard

Op mijn WIFI (vanaf de plek waar ik altijd met de laptop zit)
PING 20ms
JItter 6ms
Download 4.0 Mbps
Upload 0.5 Mbps

Op mijn extender: (die hang in het stopcontact op een halve armlengte naast me)
PING: 21 ms
Jitter: 2 ms
Download 5.4 Mbps
Upload 0.6 Mbps

Dit ontloopt elkaar niet veel.
Heb overigens weinig beton in huis.
Woning heeft houten skeletbouw.
Logistiek staat het modem overigens in de ruimte boven mij.

Heb daarbij ook gewoon een 'standaard' internet abonnement.
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 17:59   #15
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Dit Telfort 'standaard Internet abonnement' spreekt van 50Mb/5Mb
https://www.internetten.nl/internet/...aanden-telfort.
Is dat het contract ?

Al zou je terug vallen op een lager protocol ( g, 54 Mb/s), dan zou 50 Mb theoretisch te halen moeten zijn, maar je upload zou bij welk protocol dan ook de 5 Mb wel moeten halen.

Je gaf aan dat je router dat n signaal niet gebruikt, ik vraag mij nu af hoe je dat gezien hebt:
* heb je gekeken bij de status van je WLAN verbinding welke snelheid er gebruikt wordt ?
* geeft een speedtest op een ander apparaat hetzelfde ?
* Heb je een speedtest via UTP kabel geprobeerd ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 18:20   #16
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 December 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 910
Standaard

Volgens mijn Telfort app heb ik nog (en dat zou best kunnen kloppen) mijn oude abonnement 40/4

Ik heb het N signaal direct in het modem aangezet.
Omdat dit geen effect gaf, heb ik het teruggezet op b-g-n


Test op mijn andere laptop (dit staat onder het modem (50 cm)
ping 18
jitter 11
down 4.9
up 0.7


als ik op mijn goede laptop nu in zelfde kamer zit (65 cm vanaf modem)
ping 19
jitter 5
down 3.9
up 0.7


UTP moet ik echt ff gaanzoeken. Die heb ik ergens achterin de schuur liggen momenteel.


Ik ga het weekend ff met wat instellingen zitten spelen.

Laatst gewijzigd door marrich77 : 2 March 2018 om 18:35
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 19:56   #17
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 December 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 910
Standaard

Wel wat zitten spelen met instellingen in het modem. En van mijn netwerkkaart.

toch modem om n gezet.
Deze opnieuw opgestart.

Laptop opnieuw gestart.

Lijkt wel wat beter nu.
Eens kijken als we het weekend full on gaan met ps4, netflix, streamen enz. Dan ga ik vast op achteruit. Maar vraag me af hoeveel. En of het nu minder merkbaar is op de laptop.
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 March 2018, 20:13   #18
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Die kunnen vinden ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
* heb je gekeken bij de status van je WLAN verbinding welke snelheid er gebruikt wordt ?
(W7):
rechtsklik je netwerkicoontje in het systeemvak, kies 'Netwerkcentrum openen', en kijk bij 'Verbindingen'. Klik op WLAN.
Daar wordt aangegeven met welke snelheid er verbonden is.

Moet eigenlijk wel goed zijn omdat ook upload te laag is.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2018, 06:46   #19
marrich77
 
marrich77's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 December 2005
Locatie: onder een constructie van houten binten en dakpannen
Berichten: 910
Standaard

W10

Maar gevonden.
Zie hieronder (direct en mijn extender)
Heb op mijn laptop boven gekeken (is wel appels en peren vergelijken. Daar is de snelheid 65 Mbps.


Naam: Wi-Fi
Beschrijving: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
Status: Operationeel
Maximale verzendeenheid: 1500
Snelheid van de verbinding (ontvangen/verzenden): 54/72 (Mbps)
DHCP ingeschakeld: Ja
Netwerknaam: VGV75197C88CF
Netwerkcategorie: Privé
Connectiviteit (IPv4/IPv6): Verbonden met Interne

Extender:

Naam: Wi-Fi
Beschrijving: Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC
Status: Operationeel
Maximale verzendeenheid: 1500
Snelheid van de verbinding (ontvangen/verzenden): 54/72 (Mbps)
DHCP ingeschakeld: Ja
DNS-domeinnaam: home
Achtervoegsel DNS-verbinding: home
Lijst met DNS-zoekachtervoegsels:
Netwerknaam: VGV75197C88CF-ext
Netwerkcategorie: Privé
Connectiviteit (IPv4/IPv6): Verbonden met Internet / Verbonden met onbekend netwerk


Moet zo naar mijn werk, en ben pas laat thuis vanavond. Ik probeer daar wel eea te lezen wat er aan reacties zijn.
Zoals aangegeven. Ik merk wel dat ik nu sneller ben.
marrich77 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 March 2018, 11:35   #20
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Geen n verbinding zo te zien, maar toch 54Mb/s binnen je netwerk, dus je zou verwachten dat je snelheid van je provider beter gehaald kan worden, maar niet dus. Dan lijkt het om twee problemen te gaan, al zou een hogere n verbinding je met de maximale 40 Mb/s van je abbo niet helpen.

Ik zou mij eerst concentreren op alles tussen modem en provider.
Hoe lang is de kabel tussen ISRA punt en modem ? Zorg dat die van goede kwaliteit is (al heb ik geen ervaring wat dat bij ADSL / VDSL exact inhoudt), zeker als deze langer is, en dat alle draadjes schoon en stevig aangesloten zijn, dus zonder oxidatie of losse schroefjes. Dus ook onder het kapje van het ISRA punt controleren als dat toepasbaar is.

https://forum.telfort.nl/internet-26...internet-54655
https://forum.telfort.nl/internet-26...langzaam-59857
https://forum.telfort.nl/internet-26...rbinding-48742

Je hebt nog niet een kabel geprobeerd, maar ik vermoed nu dat de snelheid er niet radicaal meer door wordt.

Edit:
ik nam hierboven aan dat er via DSL verbonden is, maar lees nu dat dat modem ook via glasvezel kan werken:
"IS/RA-punt: Het IS/RA-punt is de binnenkomende KPN-kabel in de meterkast. Hierop wordt de Experiabox-v8 aangesloten, poort DSL. Bij voorkeur gebruik makend van UTP of STP kabel met RJ11-stekker, kleine telefoonstekker.
Bij glasvezel wordt de poort WAN gebruikt naar de FTU, de glasvezelaansluiting in de woning."

.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 3 March 2018 om 12:32
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.