Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 4 March 2014, 15:20   #1
1gerard2
 
Geregistreerd: 4 March 2014
Berichten: 7
Smile Acer Aspire met windows 8.1

Hallo lezers,
Ik heb een Acer Espire met WD 81. Heb van de C schijf een backup gemaakt met als gevolg dat de Recover partitie niet meer werkt.
Ik kan dus niet meer terug naar de fabrieksinstellingen, vind ik niet erg daar er toch alleen maar spelletjes trials en Acer reclame dingen op staan.
De laptop staat weer in de winkel met het verzoek om alleen WD 8.1 er op te zetten en niets anders. Krijg ook geen serie nummer meer om bij een nieuwe installatie WD 8.1 te activeren. Moet ik nu alleen een backup van partitie C maken of van schijf C?? Straks ben ik WD 8.1 kwijt en moet ik naar Acer.nl om een nieuwe activatie te kopen. SVP help me hoe ik dat moet doen.
MVG Gerard.
1gerard2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 15:52   #2
pietnoe
 
pietnoe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 29 January 2009
Locatie: Kaasstad
Berichten: 364
Standaard

Op de Acer staat w 8.1 voor geïnstalleerd als ik het goed begrijp.
Je kunt hier een herstel DVD van maken dan kun je altijd terug naar de geïnstalleerde versie.
Op de pc staat ook een stikker met de product code van de geïnstalleerde windows versie.
pietnoe is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 16:28   #3
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.467
Standaard

Met Speccy kun je de product code uitlezen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 16:49   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.116
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Met Speccy kun je de product code uitlezen.
En dat is het eerste wat je moet doen, dat is de code die in Windows is vastgelegd als activatie-code. Daar zou je later eventueel een nieuwe W8.1 mee kunnen installeren.
Opschrijven, en veilig wegleggen dus.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 17:06   #5
1gerard2
 
Geregistreerd: 4 March 2014
Berichten: 7
Standaard code

Mijn informatie in de winkel maakte mij duidelijk dat deze activatie codes niet meer als sticker op computers worden geplakt.
Als er iets mis gaat moet ik naar Acer.nl en een code downloaden, uiteraard tegen betaling?!?!?1
MVG Gerard.
1gerard2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 17:07   #6
1gerard2
 
Geregistreerd: 4 March 2014
Berichten: 7
Standaard Acer

Het nare is dat als ik die herstel dvd maak ik gelijk weer alle Acer rommel, trials en spellen weer terugkrijg, en dat is juist wat ik niet wil.
MVG Gerard.
1gerard2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 17:09   #7
1gerard2
 
Geregistreerd: 4 March 2014
Berichten: 7
Standaard

Zou graag dat `Speccy`willen hebben en uiteraard weten hoe dat werkt.
Mijn e/mail is g.hoonakker1"kpnplanet.nl
Als iemand mij daarmee helpt is mijn dank onmetelijk.
MVG Gerard.
1gerard2 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 17:52   #8
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.467
Standaard

Speccy gewoon downloaden

Type maar speccy free bij google

http://www.piriform.com/speccy/download en dan links onder bij Piriform

Even kijken of je wat vinkjes van ?? google moet weghalen ,tijdens de installatie die je ook op Nederlands kunt zetten.

email adres weer verwijderen uit je vorige post .


Bijlage 17971

Laatst gewijzigd door Desperado : 15 December 2016 om 09:39
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 18:50   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.116
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 1gerard2 Bekijk bericht
Het nare is dat als ik die herstel dvd maak ik gelijk weer alle Acer rommel, trials en spellen weer terugkrijg...
Maar W8.1 is er toch in een computerzaak nieuw opgezet ?
Ik neem aan dat daar geen Acer spul bijgezet is.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 March 2014, 19:00   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.784
Standaard

Zo gaat dat heel vaak tegenwoordig.
De key wordt gewoon uit het bios getrokken tijdens de installatie.
Ik heb bij her installaties van W8 nog nooit een key hoeven in te voeren, bij een pc, gekocht met een voor geinstalleerde W8.

http://www.nextofwindows.com/how-to-...key-from-bios/

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:41.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.