Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 December 2017, 15:54   #11
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.719
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Je kan proberen om je netwerkkaart in de bios uit te schakelen.
https://answers.microsoft.com/en-us/...4-000b8151830d

Daar is eventuele VPN software eerst verwijderd (niet zeker of dat nodig is), de netwerkadapter (Realtek LAN) in het BIOS uitgeschakeld, en toen de upgrade uitgevoerd (ik denk via Wireless).

Er staan daar tips om een bepaalde memorydump te lezen, zo zou je kunnen zien of het om hetzelfde probleem gaat.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2017, 14:10   #12
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.237
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Heb je ook al geprobeerd om via een USB stick met W10 erop te updaten.
(Nog) niet geprobeerd. Uit nieuwsgierigheid: waarom zou dat wel kunnen werken?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Heb je sfc /scannow al uitgevoerd? Je kan proberen om je netwerkkaart in de bios uit te schakelen.
Misschien is er een firmware update voor je moederbord nodig (Bios?)
sfc (nog) niet uitgevoerd. Wat is het verschil tussen het uitschakelen van de netwerkkaart in de bios t.o.v. het uitschakelen in apparaatbeheer?
Ik ben blij met elke tip, maar "misschien een firmware update voor moederbord". Dat vind ik wel weer heel ver gaan voor een 'simpele' update van Windows. Met name dat woordje 'misschien'. Waarom denk je dat dat zou (kunnen) werken? Of is het er 1 in de categorie 'try and error'?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
https://answers.microsoft.com/en-us/...4-000b8151830d

Daar is eventuele VPN software eerst verwijderd (niet zeker of dat nodig is), de netwerkadapter (Realtek LAN) in het BIOS uitgeschakeld, en toen de upgrade uitgevoerd (ik denk via Wireless).

Er staan daar tips om een bepaalde memorydump te lezen, zo zou je kunnen zien of het om hetzelfde probleem gaat.
Pffff een simpele update blijkt kennelijk heel complex. Ben ik de enige die tegen deze (fout)melding aanloopt?
VPN software heb ik, volgens mij, niet geinstalleerd (afgezien van browser Opera, waarmee je eventueel via VPN kunt surfen).
Zal nog eens verder kijken naar wat er in de link wordt beschreven.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2017, 14:38   #13
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Bios update is voor dit soort problemen onnodig.
En het maakt niet uit waar je die uitschakelt.

Over welke hardware gaat het eigenlijk.
Merk en type moederbord of notebook dus.

Een buurman had eens dagen geprobeerd een driver voor een heel ander merk geluidkaart te installeren, die dacht dat alleen Realtek bestond.......
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2017, 16:01   #14
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.719
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
En het maakt niet uit waar je die uitschakelt.
Ik zou daar in dit geval niet van uitgaan. Wel als alles goed werkt, maar niet bij een probleem. Windows schakelt de driver uit, niet het apparaat. Ik vermoed toch echt dat het apparaat gewoon via Plug&Play gedetecteerd wordt, en dus bij een driver installatieprobleem de fout in zou kunnen gaan.
Bij uitschakelen in het BIOS ziet Windows helemaal niets, en doet dus ook helemaal niets

Nog een reden om het zo te proberen is het feit dat in die link die ik gaf het de manier was om verder te komen.
Ik zelf zou zelfs eerst de originele driver in Apparaatbeheer verwijderen ('Installatie ongedaan maken'), en dan het apparaat in het BIOS uitschakelen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 December 2017, 16:03   #15
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.719
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht

Pffff een simpele update blijkt kennelijk heel complex. Ben ik de enige die tegen deze (fout)melding aanloopt?
Het BIOS even bezoeken is niet zo complex.
Heb je nog wel ook een Wireless adapter om daarna verder te kunnen ?

Nee, je bent niet de enige, hier vond ik weer een link met hetzelfde, en door 3 personen gemarkeerd als nuttig:
https://answers.microsoft.com/en-us/...e-a555ca2bb338
De oplossing daar vind ik ook wat verwarrend.

Het is anders misschien een idee om eerst de Realtek LAN driver te updaten, voordat je aan de Windows update begint. Zij hadden hem hier vandaan (inmiddels v 10.023 - 2017/12/25, een paar dagen oud dus), geen idee of dat voor jouw model geldt:
http://www.realtek.com/downloads/dow...&GetDown=false
Bovenaan staan de ondersteunde PCIe Gigabit Ethernet modellen.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 December 2017 om 17:21
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2017, 08:58   #16
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 702
Standaard

Als er een virus o.i.d. in ndis.sys (wat een core onderdeel van Windows is) zit kan dit het probleem zijn. Daarvoor dien je sfc uit te voeren dat zou de originele ndis.sys terug moeten zetten het kan zelfs zo zijn dat er ergens op je pc nog een ndis.sys (foute) staat die via register setting gebruikt word en niet de originele die in de map Windows\system32\drivers moet staan en in de WinSX map. Firmware update kan wel degelijk invloed hebben als b.v. de controle van het uitschakelen van het apparaat(energie beheer) niet goed werkt in Windows 10.

Dappertje
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2017, 10:24   #17
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.237
Standaard

Straks nog "even" kijken naar een update van de Realtek driver.
Anders denk ik dat ik (binnenkort) maar eens ga voor een combinatie van de mogelijkheid die Niekie noemt (downloaden en op USB stick zetten) en het uitschakelen in het BIOS van de netwerkadapter.
Zag bij apparaatbeheer volgens mij ook een wifi/wireless adapter. Dat zou eventueel dus nog kunnen/moeten werken, als de USB om welke reden niet werkt.

Dat ik niet de enige ben, wil ik geloven, maar ik vind het wel heel bizar dat een windows-update zo'n impact heeft. Voor een gemiddelde computergebruiker is dit toch niet leuk / normaal? Je zou de computer bijna weg (moeten) brengen naar een computerwinkel om een "simpele" update te laten uitvoeren. Kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2017, 10:35   #18
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.237
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Bios update is voor dit soort problemen onnodig.
En het maakt niet uit waar je die uitschakelt.
Ik wil dit heel graag geloven en klinkt ook best logisch, maar staat wel haaks op wat anderen zeggen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Over welke hardware gaat het eigenlijk.
Merk en type moederbord of notebook dus.
Waar kan ik dat vinden?
Heb wel wat kunnen vinden, zie bijlage.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Een buurman had eens dagen geprobeerd een driver voor een heel ander merk geluidkaart te installeren, die dacht dat alleen Realtek bestond.......
Realtek is wel wat ik zie staan; daar zou het dus niet mis kunnen gaan

Heb ondertussen nog wel ergens in apparaatbeheer gevonden dat er een verouderd apparaat zou zijn onder systeemapparaten. Zie bijlage. Zou echter geen conflict geven. Kan dat nog een rol spelen?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 2017-12-31_CID_update1709_1.JPG‎ (116,6 KB, 2x gelezen)
Bestandstype: jpg 2017-12-31_CID_update1709_2.JPG‎ (88,5 KB, 1x gelezen)
Bestandstype: jpg 2017-12-31_CID_update1709_3.JPG‎ (36,3 KB, 1x gelezen)

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 31 December 2017 om 10:45
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2017, 10:44   #19
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Voor de lan.
http://www.realtek.com.tw/Downloads/...PFid=5&PNid=13

En probeer de Inter driver updater.
https://www.intel.com/content/www/us...rt/detect.html
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 December 2017, 11:37   #20
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.237
Standaard

Update van Realtek uitgevoerd. Daarna herstart Windows ivm update. Helaas; weer zelfde probleem/vastloper.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Heb je sfc /scannow al uitgevoerd?
Zojuist gedaan.
Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

Dat lijkt me goed
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.