Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 December 2017, 11:10   #11
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.785
Standaard

https://pureinfotech.com/reset-windo...nloads-issues/
Repareer eerst eens de store, gebruik hier AdBlocker Ultimate overigens, werkt niet in Edge, wel is daar een beta voor van Adblock.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.

Laatst gewijzigd door Lange Pier : 25 December 2017 om 16:01
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 12:21   #12
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.173
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
En als je de addon opzoekt via de Microsoft Store app (dus niet de website)?
Is dat via:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Ga ik in Edge naar instellingen --> Extensies en ik klik op de link die daar dan staat, krijg ik een soort pop-up, zie afbeelding.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Of probeer uBlock Origin eens. Ik lees dat ABP voor Edge nog in de kinderschoenen staat.
Lukt ook niet:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Geldt overigens, voor zover ik heb kunnen achterhalen, voor alle apps. Kan wel klikken op een (rode button met tekst) download de app, maar er gebeurt niets.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Geprobeerd.
Helaas zie ik bij 1 geen store staan.
Optie 2 geeft me geen store.
Optie 3: ik zou door Get-AppxPackage -name *store* in te geven een locatie moeten krijgen. Maar die krijg ik niet Is de store helemaal verdwenen?

Heb ondertussen via Instellingen --> Bijwerken en beveiliging --> Probleem oplossen gevonden.
Bijna onderaan staat daar Windows Store-apps. Als ik de probleemoplosser aan het werk zet, krijg ik een melding dat over 'aanmelden met een Microsoft-account'. Dat heb ik niet gedaan (en volgens mij ook niet op de desktop, waar ik wel (gewoon) toegang heb tot de app-store).
Is dat echt vereist?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
En Internet Explorer zit als het goed is al op die laptop, dus er mee testen ligt dan meer voor de hand.
Kan Internet Explorer niet vinden. Alleen Edge

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 25 December 2017 om 12:25
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 13:04   #13
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.519
Standaard

Als ik in W10 (1709 dacht ik) 'Internet Explorer' in de zoekfunctie type krijg ik hem gewoon als Bureaublad-app, en kan ik hem starten naast Edge en Firefox.

(Kan hem overigens ook zo snel niet in mijn Start-menu vinden)
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 25 December 2017 om 13:19
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 13:24   #14
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.609
Standaard

Nee een Microsoft account is niet vereist. Ik gebruik het ook niet op de pc. Maar als ik naar de store ga, vraagt hij soms wel om mijn MS account.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 14:15   #15
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.173
Standaard

@Erik: heb gezocht met de zoekfunctie, maar krijg dan alleen Microsoft Edge als beste overeenkomst en als alternatief onder het kopje "instellingen" De zoekmachine in Internet Explorer wijzigen en Automatisch aanvullen in Internet Explorer in- of uitschakelen. De browser zelf lijkt (door een update??) verdwenen te zijn. Wel vreemd dat je nog wel wat kunt wijzigen cq in- / uitschakelen....
Kies ik 1 van beide opties, krijg ik een scherm met "eigenschappen van Internet" en kan daar o.a. de startpagina aanpassen. Scherm herken ik nog wel uit de tijd van Windows 7.

@Niekie: dat het niet vereist was, had ik al aangenomen. Maar waarom werkt die app-store dan niet??
(weet je vrouw het niet? Afgaande op je onderschrift.... )
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 14:33   #16
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.950
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Is dat via:
(...)
Nee, zoek op 'microsoft store' in het startmenu. Die zou daar bij moeten staan, en misschien gaat die zich eerst bijwerken waarna het zomaar wel zou kunnen lukken.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 18:51   #17
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.609
Standaard

Na de update naar 1709 krijg ik van veel mensen meldingen van apps die niet meer werken, of Edge die niets meer doet.
Ik vermoed dat Microsoft er nog wat bugs uit moet halen.
Bij mij draait 1709 op rolletjes overigens.
En nee mijn vrouw heeft ook geen idee deze keer. (Bij haar draait het ook perfect op de laptop)

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2017, 22:07   #18
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.950
Standaard

1709 werkt hier ook niet top, ik ga vannacht terug.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2017, 15:27   #19
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.519
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
@Erik: heb gezocht met de zoekfunctie, maar krijg dan alleen Microsoft Edge
Om Windows onderdelen in of uit te schakelen start je de volgende opdracht: optionalfeatures
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2017, 15:36   #20
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.785
Standaard

https://www.windowscentral.com/windo...lems-and-fixes
Meer tips voor als er een probleem is.

1709 draait hier ook als een zonnetje.

Gewoon met zoeken en explorer invullen heb je ook IE, overigens.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:33.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.