Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 23 December 2017, 17:40   #1
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Question Probleempje na laatste update Windows 10

Hoi luitjes,
Sinds de laatste Windows 10 update is er weer iets verandert.
Voorheen kon ik heel makkelijk een bestaande extensie koppelen aan een bepaald programma.
Dit kon via configuratiescherm/Programma's /Standaardprogramma's/ een bestandstype of protocol aan een bepaald programma koppelen.
Voor de update kon ik een bepaalde extensie kiezen en dan op ander programma klikken.
daar kon ik ingeven met wel programma ik bijvoorbeeld een .mpg bestand wou openen.
Stond dit ingesteld op Film (windows 10 standard) kon ik het bijvoorbeeld koppelen aan Windows mediaplayer.
Nu kan ik slechts nog kiezen uit het standard toegewezen programma of zoeken naar een ander programma in de Windows Store.
Enig idee hoe ik op de oude manier kan werken?
Alvast bedankt.
Aad, aka aadjepiraatje

PS
Alvast fijne kerstdagen voor het team en alle forumleden/gasten
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 18:42   #2
Moderator
Moderator
 
Moderator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 June 2008
Berichten: 1.902
Standaard

Je krijgt niet ergens te zien Meer apps ?
Het zou eventueel ook via Start-Instellingen (tandwieltje)-Apps-Standaard Apps, naar beneden scrollen en daar Standaard Apps per bestandstype kiezen.
Moderator is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 19:52   #3
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.441
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Moderator Bekijk bericht
Je krijgt niet ergens te zien Meer apps ?
Het zou eventueel ook via Start-Instellingen (tandwieltje)-Apps-Standaard Apps, naar beneden scrollen en daar Standaard Apps per bestandstype kiezen.

Dus naar dit item zoeken.


Bijlage 19602

Laatst gewijzigd door Desperado : 21 March 2018 om 07:55
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 19:54   #4
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.441
Standaard

Of Standaard Apps in het zoekvak typen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2017, 21:01   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.648
Standaard

Aad ga naar "Instellingen" > Apps > en dan Standaard Apps, daar kan je dat instellen nu.
Het configuratiescherm wordt langzaam aan uit Windows 10 gesloopt.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 12:01   #6
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 702
Standaard

Kan je niet rechts op een bestand klikken, openen met....kies een andere app en daar kan je dan aangeven met welke app je het bestand wilt openen. Als je dan een vinkje zet bij dit bestand type altijd met deze app openen word dat automatisch in de settings aangepast? Niet gelijk de app kiezen want dan kan je geen vinkje zetten, dus eerst kies een andere app!!!

Dappertje
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2017, 14:58   #7
aadjepiraatje
 
aadjepiraatje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 September 2006
Locatie: Rotterdam
Berichten: 120
Standaard

Aan alle helpers: Bij sommige bestandstypes lukt het wel, maar niet met rechts klikken. gewoon links klikken. voor mp3 en avi bestanden bleef alles zoals Microsoft denkt dat het de beste instelling is. Bij mp3 staat (stond) Groove en bij avi staat (stond) Films
E.e.a. opgelost door de Windows Media Player (ja, ik hou van ouderwetse degelijkheid) opnieuw te installeren en eenmalig een mp3/avi bestand handmatig te laden. Hierna hoef ik alleen maar het af te spelen bestandje aan te klikken en hup, WMP opent. Ook in de bewuste lijst met extensies is de mediaplayer nu ook zichtbaar. Probleempje opgelost.
Iedereen bedankt.
__________________
Wie de floppie niet eert, is de Externe 2 TB HD niet weerd.
aadjepiraatje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:20.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.