Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 August 2017, 17:08   #11
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.823
Standaard

Oke, dan zou je hem ook via een intern ip moeten kunnen bereiken op poort 8080, daar is een forward naar gemaakt.

Even voor de zekerheid, jouw OS is dus ook Windows XP en niet Windows 7, 8 of 10?
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 August 2017, 18:10   #12
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.823
Standaard

Even een oude laptop moeten zoeken waar nog XP op stond.
Daar WebcamXP op geinstalleerd.

Webcam XP Free (ip camera) versie gestart.
Rechter muisknop, connect.
Merk Wanscam, model HW0006, video preset jpeg (640x480).

Op de volgende pagina.
Intern ip aangegeven (wan ip mag ook als het bij jou ook werkt), en poortnummer. Camnummer 1.
"This camera is password protected" aangevinkt en Max Frame Rate 30.
Output resolution op automatisch.
Gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld en het werkte.

Moet wel zeggen was even zoeken naar het merk, wist ik niet meer helemaal uit mijn hoofd. Bij m'n telefoon gebruik ik universele instelling met ip/ipcam of zoiets als type.
Maar deze werkt ook vaker met Wanscam als merk viel me later in, misschien kun je dat ook eens proberen op deze manier.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 August 2017, 11:43   #13
lampie
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Oude Pekela
Berichten: 176
Standaard

BlackTiger ik heb alles gedaan wat je voorstelde maar krijg geen beeld, ik draai met Windows10, kan daar de moeilijkheid zitten. Jij hebt het uigeprobeerd op Windows XP?
lampie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 August 2017, 11:51   #14
lampie
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Oude Pekela
Berichten: 176
Standaard

FooBar het gaat om een smartphone LG G2 en hierop de app IP Webcam, gedownload via Google Play Store, HTTP en RTSP worden ondersteund.
lampie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 August 2017, 23:37   #15
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.823
Standaard

Ik heb hem inderdaad op Windows XP uitgeprobeerd. Op Windows 7 wenste hij niet te werken, ik ga er dus van uit dat hij op Windows 10 daarom ook niet werkt.
Het gaat ook om een sterk verouderd programma wat ook nog afhankelijk is van DirectX9 en Mediaplayer 9, 10 of 11. Dat moet dus sowieso geinstalleerd zijn om het werkend te krijgen, naast .Net framework 4.5.

Voor Windows 7 is er een Webcam7 versie, daar is echter geen freeware versie van.

Zoals ik al zei, je kunt beter dat programma nemen waar ik de link naar plaatste, is ook gratis en daar kun je ook meerdere camera's tegelijk in gebruiken.

Of misschien deze (klik) is ook gratis en zou moeten werken op Windows 10.
Heb deze zelf net pas gevonden en dus ook nog niet getest maar op het oog ziet het er goed uit en je kunt er 4 camera's mee bedienen.

Het eerder genoemde gratis programma heeft vermoedelijk meer mogelijkheden, ligt er aan wat je wilt.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 August 2017, 23:40   #16
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.823
Standaard

Citaat:
LG G2 en hierop de app IP Webcam, gedownload via Google Play Store
Da's heel iets anders dan WebcamXP.

Heel makkelijk in te stellen.
Deze gebruik ik voor mijn camera's ook:
Name: Gewoon een naam, bijv. camthuis
Make: Unknown Brand
Model: IPCAM1,IPCAM2

De rest weet je al, http poort, host/ip en usernaam en wachtwoord en kun je dus wel zelf invullen neem ik aan.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 August 2017, 10:10   #17
lampie
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Oude Pekela
Berichten: 176
Standaard

BlackTiger bedankt voor al je inspanningen, ik heb iSpy geinstalleerd en dat werkt prima.
lampie is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 August 2017, 00:53   #18
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.823
Standaard

Graag gedaan, fijn te horen dat het werkt!
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:29.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.