Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 June 2017, 11:42   #1
pieter204
 
Geregistreerd: 15 February 2016
Berichten: 54
Standaard geblokeert

Als ik mijn bestanden wil open doen krijg ik dit te lezen en dan kan ik niets meer doen alleen als ik terug mij afmeld dan kan ik weer verder doen maar niet lang nadien de zelfde
fout terug .
https://www.uploadarchief.net/files/...eenshot166.jpg
pieter204 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 12:38   #2
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Vooral niet bellen lijkt me. Dit lijkt me grote nep. Ziet er een beetje uit als ransomware, maar dan wordt er wel geld (bitcoins) gevraagd. Kijk eens wat er gebeurt als je in safemode opstart?

Edit:
Vind er wel websites over, maar daar heb ik ook weinig vertrouwen in. Plumbytes anti-malware klinkt me bijvoorbeeld beslist onbetrouwbaar in de oren.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 29 June 2017 om 12:42
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 13:54   #3
pieter204
 
Geregistreerd: 15 February 2016
Berichten: 54
Standaard

wat ik ook wil melden als ik op een van de knoppen oké druk gebeurt er niets en zoals u aanduidde
Kijk eens wat er gebeurt als je in safemode opstart?dat heb ik gedaan en alles lijkt normaal .
pieter204 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 14:13   #4
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.462
Standaard

Doe dan eens in safemode de volgende scans:

Begin met een scan met ADWcleaner : https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: https://nl.malwarebytes.com/mwb-download/ en verwijder alles wat gevonden wordt.

Dan : Junkware Removal Tool gebruiken. https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/

Als je met IE surft kan je daarna via het menu Extra, Internet Opties en dan het tabblad geavanceerd je instellingen opnieuw instellen.
Kijk in het menu “ extra “ ook even naar het "Invoegtoepassingen beheren". Zorg dat daar maar 1 zoek machine staat en dat mag Bing of Google zijn.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 14:14   #5
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Dan wordt er dus iets mee opgestart bij de standaard boot.
Je kunt eens kijken met autoruns, of daar iets onbekends tussen staat.
https://technet.microsoft.com/en-us/.../bb963902.aspx
Is dat te ingewikkeld, probeer dan whatinstartup eens. Mogelijk te simpel, maar wie weet.
http://www.nirsoft.net/utils/what_run_in_startup.html
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 15:59   #6
pieter204
 
Geregistreerd: 15 February 2016
Berichten: 54
Standaard

bedankt ik ga dat allemaal eens proberen ik laat het resultaat wel weten , och ja voordat ik het vergeten
ben bij het terug opstarten is na een uur dit bijgekomen ?
https://www.uploadarchief.net/files/...eenshot164.jpg
https://www.uploadarchief.net/files/...eenshot165.jpg
pieter204 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 20:09   #7
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 501
Standaard

Je kan HitmanPro downloaden en op een usb stick zetten (via een andere PC) en van die USB stick opstarten. https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp.aspx
Hier hoe te gebruiken. https://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx
Is tegenwoordig van de producent van Sophos antivirus.

Dappertje
__________________
Wie een kuil graaft voor een ander,
zit niet zonder werk.

Hij heeft de kok horen fluiten
maar weet niet waar de lepel hangt.
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 June 2017, 20:11   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.241
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pieter204 Bekijk bericht
och ja voordat ik het vergeten
ben bij het terug opstarten is na een uur dit bijgekomen ?
Ook een onderdeel van de troep. Vooral niets installeren of toestemming geven voor installatie.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 June 2017, 14:17   #9
pieter204
 
Geregistreerd: 15 February 2016
Berichten: 54
Standaard

Halo ik heb alles uit geprobeerd en het schijnt dat alles terug in orde is want nu als ik mijn bestanden
open doe is alles normaal niets van het vorige nog te zien , bedankt iedereen en tot ziens , wat ik wel nog ga doen is het laatste dat van dappertje komt . https://www.hitmanpro.com/en-us/hmp.aspx
Hier hoe te gebruiken. https://www.hitmanpro.com/en-us/downloads.aspx ook eens gebruiken of is dat
niet meer nodig nu ?
pieter204 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 June 2017, 14:26   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.241
Standaard

Baadt het niet dan schaadt het niet, gewoon proberen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:57.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.