Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 June 2016, 20:29   #1
anoniem22887
Guest
 
Berichten: n/a
Question Http werkt niet, Https wel

Een kennis van mij heeft een probleem die willekeurig optreed. Inmiddels hebben we de laptop al 3x volledig opnieuw geinstalleerd met Windows 10 maar het probleem keert telkens terug.

Het probleem is dat websites met https wel werken maar websites met http niet. Ze kan bijvoorbeeld wel op https://www.volkskrant.nl/ maar niet op http://www.volkskrant.nl/

Ik heb al een aantal dingen uitgevoerd/gecontroleerd:
  • Tracert naar volkskrant.nl komt succesvol aan
  • Ping naar volkskrant.nl komt succesvol aan

Tests met eigen server
Ik ben ook in het bezit van een eigen webserver en heb daar ook wat dingen geprobeerd.
  • Het pingen van de server gaat goed.
  • Nslookup van de server IP resulteert correct
  • Http verzoek naar server werkt niet (het hele verzoek komt ook niet binnen op de server, zie niks in het error/acceslog)
  • Https verzoek naar de server komt wel aan
  • Http verzoek naar het ip van de server komt ook niet aan. (http://62.75.216.66/)
  • Https verzoek naar het ip van de server komt wel aan.

Refresh
  • Flushdns resulteert niet in oplossing
  • Reset via netsh van TCP/IP resulteert niet in oplossing

Instellingen:
  • DNS en IP adres worden via DHCP verkregen
  • Er zijn geen handmatige DNS servers ingesteld.
  • Er staat geen proxy server ingesteld.
  • Er is geen virusscanner actief/geinstalleerd.
  • In de etc/hosts file zijn geen extra regels toegevoegd.

Verder kon ook de router via http niet bereikt worden (pingen werkt wel goed).

Iemand enig idee waarom http het niet doet maar https wel?

Laatst gewijzigd door joopjr : 26 June 2016 om 21:00
  Met citaat antwoorden
Oud 26 June 2016, 21:39   #2
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

http://www.nationaalcomputerforum.nl...d.php?t=128828
Altijd handig een vraag op diverse fora zetten......
  Met citaat antwoorden
Oud 27 June 2016, 10:13   #3
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Zoveel weet ik niet over het verschil in laden van HTTP en HTTPS, maar een paar dingen vallen natuurlijk wel op:

* Derde installatie van Windows 10; is dit probleem na de eerste installatie ook direct aanwezig geweest, of werkte het eerst een tijdje wel ? Werkte het na de eerste ook gelijk niet, dan lijkt mij het zoeken naar een andere driver voor de netwerk adapter aan te raden, werkte het eerst wel, dan zou ik aan hardware gaan denken, aangenomen dat de laptop op meerdere routers/netwerken hetzelfde vertoont. De test met je eigen server suggereert dat wel.

* Als het probleem telkens terug keert, bedoel je daarmee dat het wel goed werkt na installatie ?

* Komt het bedraad en draadloos voor ?

* En wanneer je in Veilige modus met netwerkmogelijkheden opstart ?

* Een draadloze USB netwerkadapter proberen ?
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 27 June 2016 om 10:24
  Met citaat antwoorden
Oud 27 June 2016, 10:19   #4
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Raar inderdaad om op meerdere forums te moeten/willen reageren, maar even snel één tip: veel routers hebben een backup functie voor de instellingen, waardoor instellingen te saven zijn.

( Quote van http://www.nationaalcomputerforum.nl....php?t=128828:

"Het lijkt er op dat alle computers in hun huis hetzelfde probleem hebben. Wel https/ping/tracert, geen http"

Dat zegt inmiddels wel waar het te zoeken is )

Wat je nog vooraf als testje zou kunnen proberen is het instellen van twee vaste DNS servers (b.v. de Google naamservers 8.8.8.8 en 8.8.4.4) bij je Windows netwerk, zodat de routers DNS cache omzeild wordt.
Je doet dat onder het TCP/IPv4 protocol bij de Eigenschappen van de LAN-verbinding.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 27 June 2016 om 10:39
  Met citaat antwoorden
Oud 27 June 2016, 23:04   #5
anoniem13489
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb er eerder over gelezen. En meen mij te herinneren dat het aan de security instellingen van de standaad web browser van Windows ligt. Kijk daar eens naar of
probeer eens een andere web browser.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:34.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.