Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows Vista/Windows 7

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 10 March 2007, 21:36   #1
anoniem19103
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard NAS benarderen met vista

Ik heb een probleem en hoop dat iemand me er mee kan helpen.

Ik heb windows vista enterprise 32 bit versie. Ik heb een klein netwerkje thuis en daar staat ook een NAS in.

Als ik inlog op de nas zie ik alle mappen maar als ik iets aanklik loopt de windows verkenner compleet vast en is er niets meer mee te beginnen.

Als ik inlog op een andere computer die ook in het netwerk staat is er niets aan de hand. Nu is het wel als ik met mijn laptop inlog op de nas dan geeft het een melding "op deze pagina bevinden zich onbeveiligde items wilt u deze ook weergeven" nu kan ik in xp gewoon op oke klikken, maar hoe kan ik dat uitschakelen in windows vista want ik denk dat dat de boosdoener is.

Groeten Marco Ippel.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2007, 11:35   #2
anoniem21556
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo Marco,

Ik heb ook een NAS op mijn netwerkje en heb hetzelfde probleem.
Welk type of NAS is het? Ik gebruik een Sitecom MD-250 die op
mijn router aangesloten is.
Ook ik kan de NAS via mijn andere notebook die XP MCE draait
benaderen alleen mijn Vista Home lukt niet. FTP werkt weer wel maar
is nogal ongebruiks vriendelijk.
De FAQ site van Sitecom geeft een work-a-round m¨aar ook dit
werkt niet. Hun support mensen zeggen dat het probleem met de
eerste service pack voor Vista opgelost zal zijn, afwachten!!

Eugene van der Meer
  Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2007, 12:14   #3
anoniem19103
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eugene Bekijk bericht
Hallo Marco,

Ik heb ook een NAS op mijn netwerkje en heb hetzelfde probleem.
Welk type of NAS is het? Ik gebruik een Sitecom MD-250 die op
mijn router aangesloten is.
Ook ik kan de NAS via mijn andere notebook die XP MCE draait
benaderen alleen mijn Vista Home lukt niet. FTP werkt weer wel maar
is nogal ongebruiks vriendelijk.
De FAQ site van Sitecom geeft een work-a-round m¨aar ook dit
werkt niet. Hun support mensen zeggen dat het probleem met de
eerste service pack voor Vista opgelost zal zijn, afwachten!!

Eugene van der Meer
Nee ik weet niet wat voor merk het is ik heb hem op ebay gekocht het is er zo een met ingebouwde ftp server. ik heb nu de harde schijf maar uit de nas gehaalt en die comt nu maar even tijdelijk in mijn computer te zitten en dan draai ik wel een ftp programma op mijn vista. Ik weet het ook niet hoe ik die onbeveiligde items moet laten zien.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2007, 12:29   #4
anoniem21556
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo Marco,

Ik gebruik dit programma voor FTP: CoreFTP lite, het is gratis en werkt heel goed.
Ik heb gemerkt dat onder Windows het FTP wel eens moeilijk doet, je moet constant
je username en password ingeven, met CoreFTP 1x en het werkt!
Heb je al eens een FCC nummer van de NAS gevonden en opgezocht op het internet?
Zo kom je achter de maker e.d.

Eugene
  Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2007, 18:10   #5
anoniem19103
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door eugene Bekijk bericht
Hallo Marco,

Ik gebruik dit programma voor FTP: CoreFTP lite, het is gratis en werkt heel goed.
Ik heb gemerkt dat onder Windows het FTP wel eens moeilijk doet, je moet constant
je username en password ingeven, met CoreFTP 1x en het werkt!
Heb je al eens een FCC nummer van de NAS gevonden en opgezocht op het internet?
Zo kom je achter de maker e.d.

Eugene
Ik heb even gekeken maar het is niet hetzelfde http://www.cnet.com.tw/product/cld-101.htm. Ik heb nu de hd maar weer in mijn computer geschroefd tot ik weet wat er aan de hand is.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 March 2007, 22:56   #6
anoniem21556
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Marco,

Kan je mij alle info geven over de NAS drive? Er moet zeker wat te vinden zijn op het internet, maar het kan goed zijn dat je NAS, zoals bij mij, (nog) niet compatible is met Vista...tot zover heb ik geluk gehad.
Even een andere vraag, werken al je programmas op Vista?

Eugene
  Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2007, 20:53   #7
anoniem19103
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

http://cgi.ebay.nl/NAS-BOX-3-5-EXTER...QQcmdZViewItem dit is het model dat ik heb. ik heb wel een aantal programma's die niet werken een partitie programma heb ik nog niet kunnen vinden en het is nogal lastig om via schijf beherr te werken. Mijn pc anywhere werkt ook niet. Ik heb nu logmein gratis en je kan meerdere pc's in je netwerk overnemen van een andere plaats. Verder heb ik nog weinig problemen mijn printer scanner werkt gewoon hp f380 zonder drivers te installeren. Alle drivers doen het geen probleem.
  Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2007, 22:12   #8
anoniem22874
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb een soortgelijk probleem met een Buffalo LinkStation en vermoed, dat het komt door de implementatie van samba op de NAS-Server.
Mocht ik de oplossing vinden, dan meld ik die.
  Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2007, 22:25   #9
anoniem21556
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi,

Je hebt practisch dezelfde NAS drive als ik, dus je zal moeten wachten op een service pack of software update Staat er neergens een merknaam op of een FCC nummer (meestal op een label met allerlei echnische info)
Voor je partitie programma kan je bv Linux Ubuntu downloaden. Brand de iso image op cd en je kan de Linux versie opstarten vanaf je cd zonder je Vista kapot te maken. In de Linux versie zit een partitie programma.
Voor de rest weet ik het niet, ik kan zonder problemen een vrij oude versie van AutoCAD LT draaien!!

Hallo Eric, dit heb ik ook gelezen op de site van mijn NAS, Sitecom MD-250 hopelijk updaten ze de firmware spoedig. Het FTP gedeelte werkt goed bij mij altans op het lokale netwerk!

Eugene
  Met citaat antwoorden
Oud 12 March 2007, 22:28   #10
anoniem22874
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oops, een mogelijke oplossing gevonden op de volgende site:
http://forums.microsoft.com/TechNet/...PostID=1330390

De oplossing, die bij mij overigens werkte: Zoek in de registry de volgende waarde (op de Vista machine)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Lsa\LmCompatibilityLevel.
De waarde moet van 3 op 2 gezet worden.op de Vista machine. Er was bij mij niet eens een reboot nodig, terwijl het eigenlijk wel zou moeteh gezien de HKLM-key

Laatst gewijzigd door eric_ : 12 March 2007 om 22:57
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:40.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.