Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

 
 
Discussietools Weergave
Prev Vorig bericht   Volgende bericht Next
Oud 20 September 2017, 21:55   #1
anoniem14942
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Geen geluid in W10 (en deels in W7)

In 2015 W7 upgrade naar W10, in andere partitie.
Heb dus een multiboot systeem met W7 pro en W10 pro.
MB Gigabyte GA-P55A-UD4 (rev 2.0).
Geluid: Realtek High Definition Audio.

In W7 Realtek HD Audio Driver 6.0.1.6642.
In W10 dus ook; W7 geeft wel geluid, W10 niet, kom daar nu pas achter.
Op Gigabyte-site gekeken, vond daar driver 6.0.1.6662.
Deze in W10 ge´nstalleerd, nog steeds geen geluid.
Driver in W7 ge´nstalleerd vanuit upgrade-oogpunt, W7 geeft nu ook geen geluid meer.
In W7 via apparatenbeheer terug naar vorige driver, krijg dan iets van Microsoft.
Dus niet de Realtek 6.0.1.6642 driver, maar in ieder geval ook geen geluid.
In W7 toen maar Realtek 6.0.1.6642 opnieuw ge´nstalleerd, nog steeds geen geluid.
Via image-restore backup teruggezet, heb nu in W7 6.0.1.6642 Ún geluid weer terug.

W10: via apparatenbeheer 'vorig stuurprogramma' levert ook hier iets van Microsoft op, geen Realtek.
Maar ook in W10 krijg ik van MS hier geen geluid mee.
Via apparatenbeheer\bijwerken krijg ik de niet-werkende Realtek 6.0.1.6662 terug.
Geprobeerd van de originele Gigabyte installDVD te installeren, geeft driver 6.0.1.5943 (2.84-R2.34); ook die geeft geen geluid.
Achtereenvolgens ge´nstalleerd de drivers:
6.0.1.6554 (3.344)
6.0.1.6542 (3.347)
6.0.1.6662 (3.350-R2.70)
Geen enkele geeft geluid (de laatste twee wist ik uiteraard al, maar je weet maar nooit).
Bij www.realtek.com.tw gevonden 6.0.1.8186 (4.60-R2.82). Geprobeerd, maar zonder resultaat. Geeft ook geen speaker-icon in de systray.
Terug naar 6.0.1.6662.
Geprobeerd AC'97 driver 6305_VISTA_WIN7_PG537:
AC97 driver 6.0.1.6305 (5.37).
Geeft tijdens installatie een meldings-window:
'Begin to install/update AC┤97 drivers...'
even later gevolgd door een meldings/window:
'Begin to remove the AC┤97 drivers...'. Werkt dus ook niet.
Heb dus in W10 vanaf het begin (denk ik) geen geluid, niet bij Windows-acties en niet in mediaplayers (WMP, VLC). En als ik de drivers van W7 update, heb ik daar ook geen geluid meer.

Heb geen idee meer, hoe ik een paar jaar geleden, bij het opzetten van W7, wel
geluid uit het orgel heb gekregen. Nu lukt het me in ieder geval niet meer.
Heeft iemand enig idee hoe ik dat op zou kunnen lossen? Dus W7 netjes updaten, en in W10 het geluid introduceren?

Marcel
  Met citaat antwoorden
 

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:36.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.