Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 September 2010, 23:53   #1
anoniem45402
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Alleen 1 website niet bereikbaar

Hallo,
vrouw in paniek. Haar social network in Polen http://nk.pl (ook http://nasza-klasa.pl) is onbereikbaar via alle 3 pc's op het netwerk hier thuis. ("Firefox kan geen verbinding maken met de server op localhost" ??)
Haar vriendinnen hebben wel verbinding met de site, dus die is niet uit de lucht. Ook lukt het om via de mobile phone verbinding te krijgen. Verder werken alle pc qua internet normaal.

Dus ergens in de pc's en/of netwerk (modem of router) wordt de toegang geweigerd. Wat moet ik nakijken om dit euvel weer te herstellen?

Extra info:
Hard: Win Vista op pc's, Ziggo all-in-one Extra (standard Arris modem), Netgear WNDR3700 Gigabit router, bekabeld netwerk.
Soft: Windows firewall, ESET NOD32 AV, Spybot SD resident, Ad-Aware, Firefox & IE

All software up-to-date, no beta's

Ben geen wizz-kid, dus wie kan mij adviseren?

regards,
PaulO
  Met citaat antwoorden
Oud 27 September 2010, 00:46   #2
anoniem37736
Guest
 
Berichten: n/a
Lightbulb

Hi,

Eerste tip: probeer een andere browser.
Opera, Chrome, Bing, Safari, Avant, The World.
Links staan onder.

Opera: http://www.opera.com/
Chrome: http://www.google.com/chrome?hl=nl
Bing: http://bing.nl.malavida.com/d6221-gratis-downloaden
Safari: http://www.apple.com/nl/safari/
Avant: http://www.avantbrowser.com/download.aspx
The World: http://www.ioage.com/en/download.htm

Laat maar horen,

Jeep
  Met citaat antwoorden
Oud 27 September 2010, 02:32   #3
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zou eerst Internet Explorer ook eens proberen, die staat immers standaard op je pc, hoef je niet apart te downloaden.
Kun je gelijk kijken of die dezelfde foutmelding geeft als Firefox.

Citaat:
Firefox kan geen verbinding maken met de server op localhost" ??)
Een server op localhost??? Dat lijkt er op alsof er een verwijzing naar 127.0.0.1 is opgenomen in je hosts file.

Kijk eens in je /windows/system32/drivers/etc directory in het hosts bestand.
Daar zou alleen:
127.0.0.1 localhost
moeten staan waar geen hekje voor staat. Er mag wel meer in staan maar dit is het enige waar geen hekje voor mag staan.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 September 2010, 09:50   #4
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je kunt ook hier even kijken of het aan je computer ligt of dat de site eruit ligt: http://downforeveryoneorjustme.com/
  Met citaat antwoorden
Oud 28 September 2010, 08:52   #5
anoniem45402
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@FooBar: Juist door http://downforeveryoneorjustme.com/ te gebruiken weet ik dat het probleem hier ligt en dat de site wel in de lucht is.

@BlackTiger: de file had ik al bekeken na zoeken naar oplossing via Google:"127.0.0.1 localhost" is alles wat er in staat. Dus geen hekje(s).

- IE geeft: "webpagina kan niet worden weergegeven ..." en de rest van de standardtext.

@Jeep: Chrome et al downloaden en installeren lijkt me nu (nog) niet een aangewezen diagnosticum. De2 aanwezige browsers wijzen overduidelijk naar een lokaal probleem (zie FooBar)

Een collega vroeg me of de site(s) niet in de exclude list stond van de firewall of zo. Waar zou ik die eventueel kunnen vinden in Vista?


[ Update/edit_1: net via http://www.routerlogin.net in router gekeken en bij 'sites blokkeren' is alles blanco ... ]

[ [Update/edit_2: 1 pc met XP geeft in IE bij www.nk.pl melding dat "de verbinding met de server werd geherinitialiseerd bij het laden van de pagina." Zegt dat wat?]

[ Update/edit_3: mijn vrouw krijgt met haar netbookje via een dongel wel contact, doch zelfde netbook aangesloten op bekabeld netwerk alhier zelfde euvel ... ]

Regards,
PaulO

Laatst gewijzigd door Paul07 : 28 September 2010 om 11:33
  Met citaat antwoorden
Oud 28 September 2010, 15:37   #6
anoniem19197
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Probeer eens te pingen naar die website.
Start --> Opdrachtprompt / (uitvoeren -> CMD) -->
ping nk.pl (gevolgd door ENTER)

Zou je het resultaat hier kunnen posten.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2010, 07:21   #7
anoniem45402
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Pingen naar nk.pl [195.93.178.6] met 32 bytes aan gegevens:
Antwoord van 195.93.178.6: bytes=32 tijd=39 ms TTL=46
Antwoord van 195.93.178.6: bytes=32 tijd=39 ms TTL=46
Antwoord van 195.93.178.6: bytes=32 tijd=38 ms TTL=46
Antwoord van 195.93.178.6: bytes=32 tijd=37 ms TTL=46

Ping-statistieken voor 195.93.178.6:
Pakketten: verzonden = 4, ontvangen = 4, verloren = 0
(0% verlies).

De gemiddelde tijd voor het uitvoeren van één bewerking in milliseconden:
Minimum = 37ms, Maximum = 39ms, Gemiddelde = 38ms
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2010, 15:34   #8
anoniem19197
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dan is het vreemd dat je de website niet kunt bereiken, je krijgt gewoon een antwoord terug van de website, ook is deze op het juiste ip-adres benaderbaar.

Heb je toevallig al een andere browser geprobeerd, zoals Jeep ook al melde.
Dan is het namelijk eenvoudiger te traceren waar het probleem zit.
  Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2010, 16:58   #9
anoniem45402
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb overal IE en Firefox draaien (up-to-date versies, geen beta's). Mijn vrouw werkt op 1 station, toch kan (ineens) geen enkel station www.nk.pl bereiken.
Welke 3e browser zou je dan adviseren om het probleem te traceren?
  Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2010, 00:59   #10
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zou geen andere browser proberen, 2 lijkt me genoeg, maar eerder eens proberen via een proxy te bezoeken, kijken of dat wel werkt.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:45.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.