Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 16 April 2017, 16:39   #21
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.129
Standaard

Even reageren op iets oudere berichten.
Citaat:
Het ge - je - en - jouw - vind ik overigens knap onbeschoft tegenwoordig van bedrijven. wat vinden jullie daarvan.
Ik ben het he-le-maal met je eens. Dit heeft niets met veranderen van tijd te maken maar gewoon met beleefdheid en dus ook opvoeding.
Formeelheid en beleefdheid is van alle tijden.
Dat mensen zich aan de telefoon met voor- en achternaam voorstellen staat daar los van, dat doe ik ook. Daarna ga ik netjes verder met "u" tenzij de andere kant van de lijn zegt van "zeg maar jij hoor". Idem op emails naar klanten.
Ik heb er in elk geval ook een hekel aan en vind het getutoyeer niet tot de fatsoensnormen behoren voor contact met en door bedrijven.
Op forums is dat inderdaad anders.

Citaat:
Moet DHCP dan uitgezet worden?
Dat ligt er helemaal aan hoe e.e.a. aangesloten is en welke ip adressen gebruikt worden.

Als het goed is gebruikt de Ziggo modem de 192.168.178.x ip range en je router de 192.168.0.x ip range. Als de Ziggo modem dan op de WAN poort van de router is aangesloten hoef je geen dhcp uit te zetten.
Zitten beiden op het 192.168.0.x netwerk en is de Ziggo modem aan een LAN poort van de router aangesloten, ja dan moet dhcp op de router uit.
Zit de Ziggo modem op de WAN poort van de router en hebben ze ook beiden de 192.168.0.x range, dan moet op een van beiden die range verandert worden naar iets anders bijv. 192.168.10.x of zo.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 19:24   #22
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.183
Standaard

@Blacktiger
ben ik uiteraard met je eens.
Het begint al op de scholen, hierdoor is er geen respect, althans veel minder dan vroeger.
helemaal naar ambtenaren, hulpverleners en noem maar op, dat heeft er allemaal mee te maken.

Maar ook winkelpersoneel, de meeste doen zoals het "hoort" mar er zijn ook van die snotneuzen die je gelijk beginnen aan te spreken met waar kan ik je mee helpen.
Dan zeg ik netjes: wat zegt U?
Meestal snappen ze de hint.
Zo niet, loop ik de winkel uit en kijk elders.
Ik spreek meestal iedereen die ik niet ken, boven de plm.25jr. met u aan, daar is toch niets mis mee zou je denken.
Ik erger mij dan ook groen en geel aan bijv. Wegmisbruiker, Politie op je hielen etc. Hoe vaak ik de uitermate over geduldige dienders niet toe roep: man pak je wapenstok en sla ze op hun flikker.
Kan natuurlijk niet, maar ik bedoel maar, wat een etterbakken zitten daar tussen waar ze niets tegen mogen doen. Helemaal fout, moeten veel meer bevoegdheden krijgen.
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 20:30   #23
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.827
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door burgkop Bekijk bericht
hoe geef ik 2 opdrachten tegelijk, 1 gaat wel?
Opdrachtprompt openen.

* Eerste opdracht typen, en op Enter drukken. Dan is / wordt die uitgevoerd.
* Tweede opdracht typen, en op Enter drukken, en ook die wordt uitgevoerd.

Met die twee opdrachten wordt er aan de DHCP server een nieuw IP gevraagd.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 April 2017 om 22:12
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 20:40   #24
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Opdrachtprompt openen.

* Eerste opdracht typen, en op Enter drukken. Dan is wordt die uitgevoerd.
* Tweede opdracht typen, en op Enter drukken, en ook die wordt uitgevoerd.

Met die twee opdrachten wordt er aan de DHCP server een nieuw IP gevraagd.
Die had ik gezien, maar ik dacht meer aan elkaar vast.
Dan krijg ik dit plaatje
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg IP.jpg‎ (85,8 KB, 8x gelezen)
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 22:11   #25
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.827
Standaard

Klopt, bij de output van de eerste opdracht staat geen IPv4 adres meer, bij de tweede output wel. En de Default Gateway is eerst niet, daarna wel ingevuld.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2017, 22:21   #26
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.183
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Klopt, bij de output van de eerste opdracht staat geen IPv4 adres meer, bij de tweede output wel. En de Default Gateway is eerst niet, daarna wel ingevuld.
Moet ik wat in een back-up opslaan, van wat?
Moet ik die opdracht vaker gebruiken?
__________________
Windows 8
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2017, 01:00   #27
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.129
Standaard

@Burgkop: #22... volledig mee eens, kan het niet beter verwoorden.
Alleen loop ik dan nog net de winkel niet uit maar het motiveert me wel al gelijk een stuk minder om te kopen daar.

Anyway, back on topic, ben benieuwd.
Genoemde opdracht zou je normaliter eigenlijk nooit hoeven gebruiken, alleen in geval van problemen.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 5 April 2018, 21:37   #28
burgkop
 
burgkop's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Veluwe
Berichten: 4.183
Standaard

Hallo,
Ik heb weer hetzelfde gezeik als voorheen, wat baal ik daar toch steeds van.
Zomertijd, voor het modem gelijk afschaffen, waarom dat niet automatisch kan, ik snap er helemaal niets van.
Computer kan het toch ook?
Als ik tijd in de telefoon weer goed zet, dan is het weer goed tot er iemand belt, dus hetzelfde als hierboven allemaal beschreven.
Ik was nog niet eerder dit jaar in het modem geweest, temeer omdat ik verleden keer mijn camera's niet meer zag, hoop gedonder, bah.
Gisteren telefoon handmatig op tijd gezet.
Er was nog niet gebeld, daar net een screenshot van gemaakt in het modem.
Net mijzelf gebeld en hup weg is de tijd, zie andere screenshot, het is op de kamerklok dus 2 uur later.

Heb dus niets opgeslagen in het modem, omdat ik nu geen veranderingen heb aangebracht.

Vraag is dus weer, WAT STAAT ER NIET GOED?

Wie gebruikt hier hetzelfde modem?

Ik zou willen dat deze 7200 ontploft, krijg ik misschien een betere met automatische omschakeling zonder omkijken naar te hebben.
Nu erger ik mij groen en geel.

Normaal zou mij die tijd weinig kunnen schelen, maar wij gebruiken dagelijks de wekkers op de telefoon, het is dan heel frustrerend als het niet werkt.

edit: De tijden in de screenshots zijn dus steeds 2 uur vroeger.
Hoe krijg je daar nu de juiste tijd?

Edit 2:

Contact gehad met Ziggo, krijg ander modem, de Connectbox.
Benieuwd hoe dát werkt
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Modem Ziggo - Wat staat hier niet goed aan - 5-4-2018.jpg‎ (106,2 KB, 9x gelezen)
Bestandstype: jpg Net mijzelf gebeld tel 2 uur achter 5-4-2018.jpg‎ (108,3 KB, 7x gelezen)
__________________
Windows 8

Laatst gewijzigd door burgkop : 5 April 2018 om 23:44 Reden: Aanvulling
burgkop is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2018, 15:30   #29
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.129
Standaard

Wat staat hier niet goed aan? Nou... waarom buitenlandse ntp servers gebruiken?
Kijk hier eens naar:
http://www.pool.ntp.org/zone/nl
Ik gebruik zelf altijd gewoon nl.pool.ntp.org zonder cijfertjes of zo ervoor, werkt perfect.
Als tweede gebruik ik meestal ntp.xs4all.nl
En als derde die van windows en dat is normaal time.nist.gov

Verder heb je de timezone offset op 2 uur staan, daar komt 2 uur verschil vandaan. Time zone offset moet je op 0 laten staan. Een goede tijdserver geeft zelf de juiste tijd weer, dus als je die gebruikt wat ik hier schrijf, komt ook automatisch de juiste tijd, ook in zomertijd.

V.w.b. de Connectbox.... IEKS! Persoonlijk vind ik de Technicolor beter.
Die heeft toch iets meer instelmogelijkheden en tevens ondersteund die nog nat-loopback.
De Connectbox is meer dichtgezet door Ziggo en ondersteund geen nat-loopback. Onhandig als je dus thuis dingen hebt die je van buitenaf en via je eigen wifi wilt bereiken zoals ip camera's en bijv. een NAS.
Want zonder nat-loopback kun je niet meer via je eigen wifi middels je externe ip naar binnen. Maar oke niet iedereen heeft dat nodig.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 April 2018, 17:18   #30
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.827
Standaard

Helemaal mee eens, alhoewel ik nog niet de offset op nul wilde zetten. Goed idee om te proberen.

Hier heb je nog een ideetje over lokale tijd-servers wanneer je wat verschillende organisaties wenst om inteelt te voorkomen
https://ziggoforum.nl/topics/73807/page-37#post-1040578

In eerste instantie, begrijp dat er voor dat model niet veel info over de tijdsinstelling is, wat meestal betekent dat het ontwerp goed is, maar de gebruiker iets fout doet. En het spul is niet gemaakt om je zo aan te ergeren.

Wanneer je de veranderingen (offset, locale servers) gewijzigd hebt, en opgeslagen, dan zou ik het modem 5 minuten uitschakelen, en weer inschakelen. Dat zou toch voldoende moeten zijn, alhoewel je in eerdere berichten spreekt dat dat geen succes was.

Je telefoons, je bedoelt toch de telefoons die bedraad aan het modem hangen, niet toevallig je smartphones die via WiFi met je modem/router verbonden zijn ? Die laatsten hebben hun eigen instellingen.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 6 April 2018 om 17:27
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:21.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.