Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Linux/en andere

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 12 October 2018, 17:14   #1
Bece
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: België
Berichten: 130
Standaard Programma kiezen voor afspelen muziek

Als ik vroeger een liedje wou afspelen kon ik kiezen uit verschillende programma's en ook bepalen of ik dat programma altijd wou gebruiken. NU. Zowel op mijn lenovo tablet als op mijn Motorola smart phone (beide met android 5.1) kan ik dat niet meer vastleggen. Ik moet dus voor ieder nummer aangeven welk programma ik wil gebruiken. Zeer lastig.
Wie weet de oplossing. Op internet vind ik in ieder geval niets hier over.
Bece is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 October 2018, 20:57   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Heb je dan een andere Android versie geïnstalleerd, of werkte het eerst wel op deze versie ?

Misschien is dit de info die je zoekt:
https://computertotaal.nl/artikelen/...EDIRECTED=True
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 October 2018, 12:25   #3
Bece
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: België
Berichten: 130
Standaard

Het werkte op deze versie. Het stopte met werken ongeveer gelijktijdig. Ik vermoed dat er dus op beide apparaten een update werd uitgevoerd zonder dat ik daarvan op de hoogte was.
De link had ik zelf al gevonden maar als ik naar de betrokken players ga zie ik daar de functie "standaard starten" ( Geen standaard waarden ingesteld ) en de rest is grijs.Dit is op beide toestellen precies hetzelfde.
Bece is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2018, 13:04   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bece Bekijk bericht
....als ik naar de betrokken players ga zie ik daar de functie "standaard starten" ( Geen standaard waarden ingesteld ) en de rest is grijs.Dit is op beide toestellen precies hetzelfde.
Dat betekent dus dat er nog geen standaard (default) app is ingesteld, en dat wil gelijk zeggen dat de fout misschien is dat jij bij het openen wel kan kiezen, maar dat de twee knoppen 'Alleen nu' en 'Altijd' ontbreken.?

Ik lees al een paar maal (zonder dat er bij staat welke Android versie) dat er in app-beheer een optie te vinden is waarmee je dat vraaggedrag ('Altijd' of 'Alleen nu')' aan of uit kan schakelen.

Er zijn er trouwens zeker meer te vinden die hiermee zitten, veel zijn geholpen met een app genaamd 'Better Open With'

Je kan nog kijken of er (onder 'Instellingen' naast 'Applicatiebeheer') ook een ingang 'Standaard apps' zit, maar ik neem aan dat je dat nu dan eigenlijk wel gevonden zou hebben.
Het blijkt ook nog al te verschillen per fabrikant van de telefoon.

Nog een tip die je kan proberen, al moet je beseffen dat het een olifantenmiddel is, want het reset al je apps, en niet alleen de setting voor het te openen programma, ook voorkeuren wat betreft toestemmingen die je gaf. Een gemeen addertje dus. En zeker is die oplossing ook niet, want het feit dat er twee apparaten bij je zijn met dit probleem doet denken aan standaard gedrag, of foutje in die versie.

'Settings > Apps > Scroll over to "All" > Menu button at the top right (3 dots) > Reset app preferences'.

Verder moet je nog beseffen dat de vraag alleen kan komen wanneer je meerdere apps voor die actie geïnstalleerd hebt staan, maar dat heb je blijkbaar.
En ook, bekijk eens of het bij andere apps wel werkt, en het niet alleen een probleem is bij je geluidsapp.
.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 15 October 2018 om 13:58
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2018, 13:47   #5
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Ik heb KitKat (4.4.2), en vond zojuist een andere ingang naar Standaard apps, misschien waard om even te kijken:

Druk de Home knop (midden onder), druk het taart-icoontje, en kies bovenaan 'Standaard starten'.
Hier staan ze bij mij voor het eerst onder elkaar, met een knop 'Wissen'.
Heb ik zelf ook weer wat geleerd )
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 October 2018, 19:58   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Mocht je er nog niets mee opschieten, ga dan nog eens naar apps, en open ELKE app die te maken heeft met jouw actie, dus voor jou alles wat muziek zou kunnen afspelen, en kijk of er eentje is waarbij de boel niet is uitgegrijsd.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2018, 16:39   #7
Bece
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: België
Berichten: 130
Standaard

"Better open with" Werkt ook niet. Vroeger reeds geprobeerd.
De optie om dat al of niet in te schakelen staat niet in 5.1
Er staat geen ingang "standaard app"
Onder alles staat wel "appvoorkeuren herstellen"maar als ik dat kies werkt het nog steeds niet en bijverschijnselen ook nog niet ontdekt.
Kitkat 4.4. Die uitleg is wat onduidelijk. Wanneer moet ik op die "home" knop duwen?
Bij alle app's is de keuze grijs. OOK deze die ik nu download.
Bece is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 October 2018, 18:13   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Wanneer je normale startscherm in beeld is, maar (dat vergat ik) je moet wat langer (2 sec) op die knop drukken om het scherm 'Recente apps' te krijgen, tenminste als dat bij V5.1 ook zo werkt natuurlijk.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ik heb KitKat (4.4.2), en vond zojuist een andere ingang naar Standaard apps...
Sorry, ik bedoelde 'Standaard starten'.
.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 October 2018 om 20:07
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:04.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.