Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 14 March 2010, 23:24   #11
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi Franky

Omdat je beeldscherm problemen geeft (en dan alleen als de pc koud is) ga ik ook twijfelen of mijn advies zal werken. Het kan echter niet vaak kwaad om altijd de nieuwste videodriver van de fabrikant te gebruiken voor je videokaart. Ik heb zelf een nvidiakaart en daar komt om de 1 tot 3 maanden weer een vernieuwde driver voor uit, die ik dan ook prompt installeer.
Dat gaat hier altijd goed, ook al zie ik niet altijd een verbetering na zo'n update.

Heb je al een andere monitor geprobeerd overigens?

Je meldt nu dat je het alleen bij het opstarten is eerder tikte je:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frankyboy64 Bekijk bericht
Verders maakt het niet uit of ik nu KOUD opstart of WARM het scherm blijft steeds zwart flikkeren. Heb zelfs nu al een paar keer gehad dat als ik opnieuw opstart dat mijn scherm wel heel lang zwart blijft, ooit tot wel een minuut toe. Kan me niet voorstellen dat dit goed is, toch?
Het wordt wat verwarrend zo.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2010, 09:30   #12
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frankyboy64 Bekijk bericht
Ik ben echt een leek wat deze dingen betreft maar zou de grafische adapter dan echt het probleem kunnen veroorzaken? want waarom dan wel bij het opstarten en niet als je al een tijdje met je pc aan het werk bent?
Slechte contacten, of dat nu op je moederbord is door een slechte kabel, of dat is IN een onderdeel, zijn aan uitzetting en krimp onderhevig bij temperatuurverschillen. Dus kunnen ze bij een warme PC wel eens opgeheven worden.
  Met citaat antwoorden
Oud 15 March 2010, 21:07   #13
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi Niekie.
Je had gelijk dat ik heb gezegd/geschreven dat het ook gebeurt als de pc warm is. Maar dat was niet echt wat ik bedoelde. Het zwarte opstartscherm is alleen bij een koudstart. Wat ik bedoelde dat het ook gebeurt als tie warm is dat als ik na een koudstart mijn pc herhaaldelijke keren opnieuw wil opstarten, want ook dan gebeurt het. Er zijn GEEN problemen als ik de pc al een tijdje gebruik. Dus mijn excuses voor dit ongemak. Wat ik wel ga proberen is om je advies voor een recente driver te installeren voor de viedeokaart, wie weet of het iets uithaalt. Niet geschoten is altijd mis...toch? Ik laat je horen mocht het resultaat hebben of niet.

@erik:
Ik heb afgelopen zaterdag mijn pc helemaal schoongemaakt van binnen. Alle stof eruit geblazen (want er zat best veel) ook alle kabels e.d vastgedrukt voor zover dat kon. Alle kabels los gehad en weer opnieuw vastgemaakt maar het resultaat bleef hetzelfde. Ook de geheugen modules heb ik vandaag los gehad en weer opnieuw vastgeklikt maar ook dat geeft niet het gewenste resultaat. Het zou misschien zomaar kunnen dat het aan de monitor ligt maar ook dan vraag ik me weer af waarom dit alles gebeurt bij het opstarten en niet als ik al een tijdje werk met de pc? En dat is natuurlijk ook het geval mocht er ergens een los contactje zitten, ook dan kan ik diezelfde vraag weer stellen.
Wat temperatuurvershillen betreft zou dat nu verholpen moeten zijn daar de pc weer schoon is van stof en zo. Weet ook niet of er een progje bestaat die de temperatuurverschillen kan meten?
  Met citaat antwoorden
Oud 16 March 2010, 09:08   #14
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Waarom bij het opstarten ? Dat probeerde ik hier uit te leggen en na te bootsen:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
bij Veilige modus wordt een standaard VGA grafische driver gebruikt in een lage resolutie.
Zou je dat eens zelf in kunnen stellen bij de eigenschappen van je grafisch adapter (640x480) en dan eens herstarten ?
Rechtsklik daarvoor je bureaublad, kies 'Eigenschappen - Instellingen', en zet de resolutie op 640x480, en de kleurkwaliteit op 16 bit.
Daarna klik je op "Geavanceerd - tab Monitor", en zet daar de 'Vernieuwingsfrequentie' op 60 Hz (of de laagste als 60 Hz er niet voor komt).

Tip: noteer eerst van alles wel hoe het stond.....
(Dit omdat het in Veilige modus wel goed gaat.)

Als je dat probeert hoeft de grafische adapter bij opstarten niet naar hoge resolutie / hoge vernieuwingsfrequentie / hoge kleurdiepte over te schakelen, want dat vergt nogal wat 'accelleratie' van de hardware, zoals o.a. vele MB geheugen die er meer gebruikt wordt.

OK, je monitor moet je toch ook even testen door hem op een andere PC te proberen, of een andere monitor op deze PC, maar door die test zoals hierboven zou je in ieder geval te weten komen of het probleem ontstaat door overschakeling naar die hoge grafische resolutie.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2010, 19:21   #15
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi erik.
Ik heb je advies opgevolgd. Heb precies gedaan wat je hebt uitgelegd. Heb de laagste beeldschermresolutie geprobeerd en dat was bij mij 800x600 (ipv 640x480) De kleurkwaliteit kon ik wel op 16 bit zetten en ook de vernieuwingsfrequentie kon ik op 60Hz zetten. Vervolgens op toepassen en ok gedrukt en vervolgens opnieuw opgestart. Helaas bracht ook dit niet het gewenste resultaat. Scherm blijft bij het opstarten flikkeren. Dit gebeurd een keer of 6 en daarna is alles weer gewoon. Ik kan nu nog proberen om een nieuwe driver (update) te installeren voor de videokaart zoals Niekie adviseerde en mocht dat niet lukken dan kan ik kijken of het aan het beeldscherm ligt en proberen met een andere monitor,maar daar heb ik mijn twijfels over (de monitor dus) want ik denk dat de pc het anders ook zou moeten hebben als tie warm is? Of zie ik dat verkeerd?
Weet niet of je verders nog andere opties hebt erik? Anders hoor ik dat graag van je.
Wat de monitor betreft dat kan ik pas proberen als het weekend is. Kan vanwege mijn werk (vrachtautochauffeur) niet eerder. Hoop dat ik je dan alsnog een reactie kan/mag sturen?
Groeten Frankyboy.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2010, 19:38   #16
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi Niekie.
Ben inmiddels naar de site gegaan van NVIDIA voor een nieuwere driver van mijn videokaart (die is dus ook van NVIDIA net als die van jou) een GeForce 7600 GS wel te verstaan. Maar volgens de site heb ik de laatste nieuwe driver al geinstalleerd en is het niet noodzakelijk om opzoek te gaan naar nog een andere driver. Dus daar moeten we het probleem ook al niet zoeken dus. Maar toch bedankt alweer.
groeten Frankyboy
  Met citaat antwoorden
Oud 17 March 2010, 19:48   #17
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Goed dat je die grafische instellingen geprobeerd hebt, want nu begin ik het idee te krijgen dat je met malware of een andere software-fout te maken hebt. Zeker weten doe ik dat niet, maar dat gaan we verder even testen.

Zet je grafische instellingen weer terug naar hoe ze stonden.

Kan je daarna in normale modus in je 'Start - Uitvoeren' tekstveld typen:
MSCONFIG

In het venster dat opent onder de tab 'Opstarten' klikken op 'Alles uitschakelen'. Daarmee worden (net als in 'Veilige modus') alle extra opstart-items uitgeschakeld.
Daarna opnieuw opstarten en nogmaals zien hoe dat gaat.

(Je zal wat functionaliteit missen, waaronder waarschijnlijk beveiliging (AV), dus werk zo niet te veel met de PC, maar beoordeel of de fout wel- of niet optreedt.
Zodra je na b.v. twee keer opnieuw opstarten genoeg weet schakel je alles op dezelfde manier weer aan, en herstart.)
  Met citaat antwoorden
Oud 20 March 2010, 13:01   #18
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi erik.
Bij het aanzetten van de pc gebeurde het weer dat ik steeds het zwarte opstartscherm kreeg. Maar nu was het tot 2 maal toe dat, als mijn bureaublad tevoorschijn kwam en ik wilde beginnen, mijn pc ineens uit zichzelf uitschakelde en in de 'veilige modus' terecht kwam. Van daaruit kon ik weer opstarten om uiteindelijk weer on-line te kunnen komen. Maar het zwarte scherm bleef flikkeren bij het inloggen (opstarten).

Ik heb vervolgens gedaan wat je adviseerde en heb via MSCONFIG alle opstart-items uitgeschakeld en een paar maal opnieuw de pc opgestart. Helaas bleef het probleem. Ook in deze functie krijg ik te maken met het zwarte flikkerscherm. Heb natuurlijk van tevoren de grafische instelling weer terug gezet zoals ze voorheen stonden. Misschien is het inderdaad een sofware probleem maar hoe kom ik daar achter en hoe los ik dat dan op? Maleware weet ik niet of het dat is maar ik hab al een paar maal (van de week) AntimalewareBites laten scannen en die geeft aan dat alles ok is. Nou weet ik dus niet in hoeverre ik dat kan vertrouwen natuurlijk, maar aangezien dit progje wordt aangeprezen in CID ga ik er vanuit dat het toch goed is.

Het zal toch niet zo zijn dat ik er alles vanaf moet halen om te kunnen ontdekken of het probleem daar zit? Of dat ik met een zgn. 'schone pc' moet beginnen, dus alles opnieuw installeren?
Hoop dat er nog andere opties zijn?
Ik hoop dat je nog andere opties hebt of ideeën? Dan hoor ik ze natuurlijk graag.
Groeten Frank.
  Met citaat antwoorden
Oud 20 March 2010, 17:56   #19
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hetzelfde als met die opstart-items kan je doen met de services op dezelfde tab. Ik heb dat zelf nooit hoeven doen, dus ik weet ook niet wat daar te verwachten is aan verlies van functionaliteit en welke foutmeldingen er komen omdat een service niet gestart kan worden, maar het moet kunnen om even te zien of de fout dan wel of niet optreedt.

Daarna:
doe een geheugentest:
ISO op CDr branden, en daarmee de computer opstarten. Eerst in het BIOS aangeven dat je van CD/DVD wilt opstarten ('First bootdevice')
http://www.memtest86.com/

Of de MS Memory test:
http://oca.microsoft.com/nl/windiag.asp

Laat dat een uur of wat draaien, afhankelijk van de hoeveelheid geplaatst geheugen.

Heb je al in de logboeken op de bewuste tijdstippen gezocht ? Misschien staat daar een melding over b.v. de laatste keren dat deze opnieuw opstartte ?
( eventvwr.msc in een 'Uitvoeren' tekstveld of opdrachtprompt)

Verder kan je denken aan het plaatsen van een HijackThis log in het beveiligingsdraadje van het forum (lees het eerste bericht), maar ik weet niet of er voldoende loglezers op dit forum over zijn om het te beoordelen. Het zal langer duren dan wanneer je het logje op een ander forum plaatst waar meer specialisten rondtypen, zoals nucia. Die zien we vaak geadviseerd.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 20 March 2010 om 18:00
  Met citaat antwoorden
Oud 25 March 2010, 22:19   #20
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi erik.
Sorry dat ik wat later reageer maar heb een beetje uitgelegd hoe dit komt.
Ik heb de geheugentests willen doen maar die lukken me geen van beiden niet. Heb precies gedaan wat op de site is omschreven (Windows site) Maar krijg het niet voor elkaar om het progje op cd dan wel diskette te branden/plaatsen. Ik weet niet wat ik fout doe maar als ik het 'windiag'bestand op diskette wil zetten geeft tie een fout melding aan "Iets met 'write error'. Hoewel ik eerst de diskette heb geformateerd en zelfs het zwarte 'schrijflipje' heb verzet maar dat wilde niet lukken.
Vervolgens geprobeerd om het progje op cd te branden en dat moet weer op een speciale manier gebeuren, zoals vermeld op de site. Ik ben vooral NIET blont maar ook dat wil niet erg lukken. Kan wel het bestandje op de hardeschijf zetten maar niet direct op cd en ook niet via hardeschijf op cd. Ik weet het niet meer wat ik fout doe.

Toen maar in de zgn. Logboeken gezocht maar daar kon ik geen fouten ontdekken nog bij de 'hardware' of bij de andere items.
Misschien eens proberen bij Nucia, zoals je adviseerd. Hopelijk weet daar iemand iets.
Mocht daar iets uit komen dan laat ik het je weten. Bedankt in ieder geval voor je reacties. Mocht je nog iets anders te binnen schieten hoor ik dat graag van je, oke?

groeten Frank.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:27.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.