Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 7 April 2009, 20:30   #1
anoniem33397
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard opsarten via USB

Beste mensen , Ik denk dat ik naar de bekende weg vraag want waarschijnlijk is dit onderwerp al meer besproken ,maar ik heb gezocht en miets gevonden. dus..daar komt mijn probleem:
Ik wi leen tweede OS opstarten vanaf een usb poort Ik heb een SATA docking station en daarin een ruime harde schijf[SATA] Het OS dat ik wil gebruiken is VISTA. Wie kan mij op weg helpen? OPA JO
  Met citaat antwoorden
Oud 7 April 2009, 21:10   #2
anoniem32179
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo OPA JO, IK zit met het zelfde probleem alleen wil ik het nieuwe OS Windows 7 gaan proberen. IK kijk duas met je [U ?] mee . Akkord? groet JOST
]
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2009, 20:17   #3
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat lukt niet

Windows moet op een vaste schijf staan, ook als dual boot.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2009, 21:59   #4
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Koop een externe behuizing met E-Sata, een sata naar e-sata adapter (als je pc nog geen E-sata aansluiting heeft)Stel in je bios in dat de Externe Sata schijf de eerste bootschijf is, en je gewone interne harddisk als tweede. Als de externe aanstaat zal hij daarvan booten. Staat het uit, pakt hij de gewone interne schijf.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2009, 17:56   #5
anoniem37878
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Maak gewoon een nieuwe partitie aan op je harde schijf en installeer je OS daarop.
  Met citaat antwoorden
Oud 11 April 2009, 22:11   #6
anoniem33397
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hallo MarcH.Ik heb gedaan zoals je aangeft met de SATA in het dockingstation.Nu krijg ik als ik opstart NTLDR ontbreek.... en dat is voor mij abracadabra!
Apopos dat dockingstation werkt als een aparte losse schijf
bedamkt rn groet .OPA JO

Laatst gewijzigd door Opa Jo : 11 April 2009 om 22:16
  Met citaat antwoorden
Oud 12 April 2009, 22:55   #7
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Klinkt goed. Stop een bootable DVD met de istallatie files van vista in je dvd speler, herstart je computer en als het goed is zal hij daar vanaf opstarten. Als hij daar niet vanaf wil opstarten, moet je in je bios even tijdelijk de dvd als primary boot device opgeven, de externe als tweede.

Daarna in vista installatie aangeven dat je wil installeren op de lege harddisk.

Succes
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 21:32   #8
anoniem33397
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Sorry Mark H: een deel van je antwoord ontbreekt , herhaal svp je bericht
  Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2009, 08:23   #9
anoniem33397
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

HEY Marc H,Laat maar ,een foutje van mij, alles goed ontvangen Ga het proberen GROET en bedankt
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:33.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.