Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 17 August 2009, 19:09   #1
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Nieuw netwerk

Hallo
Ik wil eigenlijk een soort van netwerkje maken thuis. Ik heb een modem en router waar vier uitgangspoorten opzitten. Het is de bedoeling dat beneden internet heb maar ook boven op de kamers van mijn zonen. Het volgende is al gelukt. Ik heb een internetkabel doorgetrokken via de huiskamer (waar dus modem en router staan opgesteld) en heb via de router verbinding op 1 van de kamers van de jongens. Maar nu wil ik ook op de andere kamer een verbinding maken voor een vaste pc. Maar ik wil niet nog eens een gat boren in het plafond om daar ook weer een draad door te trekken. Kan dit ook op een andere manier? Ik bedoel dus dat ik op de slaapkamers boven nu een internetaansluiting heb voor 1 pc. Maar kan ik via een soort van HUB daar weer een aansluiting voor doortrekken naar een andere kamer met een internet kabel? Of bestaat daar niet een dergelijk kastje voor? Dus kan ik via de aansluiting, die ik nu al heb, de verbinding splitsen via een kastje dat ik op allebei de kamers internet krijg? Of zijn er nog andere opties mogelijk behalve draadloos? Wie kan mij helpen?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 19:14   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Via stopcontact adapters kun je ook goed resultaat krijgen,

heb je geen kabels door het huis liggen, alleen van de adapter naar de computer

of op de kabel boven ?? weer een router aansluiten.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 19:57   #3
anoniem21763
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Doe maar geen router, een switch is een stuk eenvoudiger en goedkoper. En werkt net zo goed.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 20:27   #4
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door servicje Bekijk bericht
Doe maar geen router, een switch is een stuk eenvoudiger en goedkoper. En werkt net zo goed.
Inderdaad:
Sweex 5 port netwerk switch

Komen natuurlijk wel nog twee kabeltjes bij.....
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 21:08   #5
anoniem13291
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Yep, gewoon een switch op die aansluiting boven en daar vandaan weer verder.
Of wat dutch-online zegt.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2009, 21:13   #6
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dank jullie wel voor de reacties. Ik ga het eens proberen met die zgn. Switch. Lijkt me ook de goodkoopste oplossing. Jullie horen het wel als dit mocht lukken.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 August 2009, 17:05   #7
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wil graag alle mensen bedanken die hebben gereageerd op mijn vraag. Beter laat dan nooit zeg ik maar. Ik heb nu inderdaad jullie advies opgevolgd en een zgn. Switch gekocht. Was maar voor een paar tientjes dus viel nog mee. Wat bijbehorende kabels gekocht en het werkt perfect. Vond nog een router plaatsen een beetje teveel van het goede want die vind ik nogal prijzig. Maar dit was een goede oplossing. En wat de stopcontact adapters betreft dat ga ik ook nog keer uitproberen want das weer minder kabels doortrekken.
Dus nogmaals dank voor jullie reacties.
  Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 20:23   #8
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Fijn. . . .
  Met citaat antwoorden
Oud 28 August 2009, 23:29   #9
anoniem21763
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Blij dat we je hebben kunnen helpen met de oplossing van je'"probleem"
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.