Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 17 August 2009, 18:59   #1
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard geen verbinding

Hoi.
Ik zit met het volgende probleem. Een poos geleden is de pc van mijn zoon gecrashed. Het bleek dat de harde schijf helemaal stuk was. Niks meer van te redden maar stond gelukkig niet al te veel op. Mijn optie was dus om een andere HD te installeren en daarop helemaal opnieuw Windows XP erop te zetten daar ik daar nog een orginele cd van had liggen. Had daarnaast ook nog een harde schijf liggen van 76 GB (niet veel maar was om uit te proberen) en heb die vervolgens ingebouwd. Daarop opnieuw Windows XP geinstalleerd wat geen problemen opleverde. Het is eigenlijk de bedoeling dat ik binnenkort een grotere HD erin bouw. Van 250 GB of zo.
Maar na dit alles blijkt het niet mogelijk om verbinding te krijgen met internet.Wat ik ook probeer ik krijg het niet voor elkaar om verbinding te krijgen. Denk wel dat ik alles goed aangesloten heb want de schijf op dezelfde manier erin gezet zoals ik de oude eruit heb gehaald. Er wordt in ieder geval NIET aangegeven dat ik te weinig schijfruimte heb of zo. Heb ooit ergens geleden dat het misschien zou kunnen komen omdat SP2 niet geinstalleerd zou zijn, maar ook dat heb ik geprobeerd. SP2 blijk ik niet te kunnen installeren via de cd (ooit van CID gekregen). Wat kan er dan fout zijn of wat moet ik doen om wel verbinding te krijgen. Als ik een laptop op de netwerkkabel aansluit heb ik wel normaal internet. Wie kan mij helpen? Heb precies de procedure gevolgd na het installeren van XP pro om verbinding te krijgen. Heb normaal verbinding via breedband (modem+router via Chello). Het zelf instellen van verbinding lukt dus ook niet. Heb daarvoor alle opties geprobeerd. Hopelijk weet iemand raad want zoon heeft binnekort pc nodig voor school.
En meer info van mijn pc is:
AMD Athlon xp 2500+
Kloksnelheid: 1.83 GHz
256 MB Ram-geheugen

ps.
Als ik er een nieuwe HD in wil zetten van 250 GB is dan de kloksnelhied wel voldoende en zo ook het ram geheugen van 256 MB?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 19:05   #2
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Harddisc erbij plaatsen kan zonder meer

geheugen kan net , maar is aan de krappe kant

chipset driver en netwerk driver installeren


kijk maar bij apparaat beheer daar vind je vermoedelijk een paar gele vraagtekens
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 19:33   #3
anoniem15124
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frankyboy64 Bekijk bericht
Wat kan er dan fout zijn of wat moet ik doen om wel verbinding te krijgen. Als ik een laptop op de netwerkkabel aansluit heb ik wel normaal internet. Wie kan mij helpen? Heb precies de procedure gevolgd na het installeren van XP pro om verbinding te krijgen. Heb normaal verbinding via breedband (modem+router via Chello). Het zelf instellen van verbinding lukt dus ook niet.
Het zit hem lijkt mij dan toch vast op het instellen van die gegevens voor de internetverbinding.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2009, 19:41   #4
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Het zit hem lijkt mij dan toch vast op het instellen van die gegevens voor de internetverbinding.
tuurlijk de laptop doet het,

maar de computer heeft een nieuwe harddisc met een verse XP install.

dus ?? mischien toch even de netwerk drivers controleren

en de computer een andere naam als de laptop geven.
  Met citaat antwoorden
Oud 18 August 2009, 21:09   #5
anoniem16937
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bedankt voor jullie reacties.
Ik heb inderdaad bij apparaatbeheer een paar gele uitroeptekens gevonden. Zo ook bij ethernet-verbinding. Maar als ik geen internet heb hoe kan ik deze drivers dan installeren? Heb voor zover ik kan nagaan nergens geen cd waar die drivers opstaan. Beneden heb ik een pc met daarop Vista dus dat zijn weer andere drivers neem ik aan. Heb het ook al in de 'veilige modus'geprobeerd maar ook dat lukt niet natuurlijk. Wat kan ik dan nog meer doen. Mijn provider is Chello.
  Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2009, 07:33   #6
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Even kijken welke netwerkkaart je in de pc hebt zitten en dan via de pc met internet de drivers downloaden, op een usb-stick zetten en vervolgens installeren op de 'probleem-pc'.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:53.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.