Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 May 2016, 14:25   #1
corb
 
Geregistreerd: 20 February 2009
Berichten: 310
Standaard Hoe kom ik van de vergrendeling af

Hallo forumleden wie kan mij verder helpen.
Na het zoeken naar een app in Windows store, heb ik blijkbaar iets gedaan bij de instellingen waardoor ik nu telkens na het opstarten van de computer een aanmeldscherm krijg waarin ik mijn wachtwoord van mijn microsoftaccount moet typen.
Daar wil ik graag vanaf.Ik zag dit probleem al een keer eerder op dit forum nl. bij Friday 17-05-2016.
Ik heb toen ook gekeken op NETPLWIZ maar daar stond alleen Gebruikersnaam .........@live.nl Groep Administrator.
Wat moet ik hier verder doen
corb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 14:59   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Zoek daar Configuratiescherm\Gebruikersaccounts\Gebruikersac counts eens naar een term als "overschakelen naar lokale gebruiker".
Als het goed is ben je er dan vanaf, tot je weer naar de store gaat.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 16:08   #3
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corb Bekijk bericht
Hallo forumleden wie kan mij verder helpen.
Na het zoeken naar een app in Windows store, heb ik blijkbaar iets gedaan bij de instellingen waardoor ik nu telkens na het opstarten van de computer een aanmeldscherm krijg waarin ik mijn wachtwoord van mijn microsoftaccount moet typen.
Daar wil ik graag vanaf.Ik zag dit probleem al een keer eerder op dit forum nl. bij Friday 17-05-2016.
Ik heb toen ook gekeken op NETPLWIZ maar daar stond alleen Gebruikersnaam .........@live.nl Groep Administrator.
Wat moet ik hier verder doen
Vinkje weghalen ,om te beginnen. zie het plaatje

Bijlage 18920

Laatst gewijzigd door Desperado : 15 December 2016 om 08:38
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 16:11   #4
corb
 
Geregistreerd: 20 February 2009
Berichten: 310
Standaard

Je raad opgevolgd Niekie.
Maar als ik naar configuratie- Gebruikersaccounts- ga zie ik wel Accounttypes wijzigen en Referentiebeheer maar niet overschakelen naar lokale gebruiker
corb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 16:17   #5
corb
 
Geregistreerd: 20 February 2009
Berichten: 310
Standaard

Sorry Desperado,
Ik kan niet vinden wat jij bedoeld
corb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 16:24   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

En als je op account types klikt dan?
(ik werk zelf zonder ww, dus kan het niet proberen.)

Start eens opnieuw op. En kijk goed op het scherm waar je in moet loggen. Staat daar niet links of rechts onder iets over een lokaal account?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 16:42   #7
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corb Bekijk bericht
Sorry Desperado,
Ik kan niet vinden wat jij bedoeld
Eerst NETPLWIZ typen in het zoek vak [ vergrootglas ] naast de startknop dan kom je vanzelf bij mijn voorbeeld plaatje ,daar het vinkje weg halen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 17:03   #8
corb
 
Geregistreerd: 20 February 2009
Berichten: 310
Standaard

Ik heb het gevonden Desperado.
Maar als ik het vinkje weghaal en op ok klik krijg ik een schermpje met automatisch aanmelden daarbij staat gebruikersnaam, wachtwoord, bevestig het wachtwoord.
Moet ik hier een wachtwoord invullen. Ik heb geprobeerd dit over te slaan, maar dan krijg ik bij het opstarten de foto niet meer te zien maar wel de melding dat het wachtwoord niet juist is. na het invullen van het microsoft ww. gaat hij verder
corb is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 17:09   #9
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Ja en dan moet je ergens de optie krijgen van wachtwoord verwijderen.

Zo heb ik het ook aan iemand van 74 Jaar uitgelegd via mail , en daar was het gelukt .

Computeren betekent ... veel en goed de menu's lezen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 May 2016, 17:22   #10
corb
 
Geregistreerd: 20 February 2009
Berichten: 310
Standaard

Sorry Ik heb gedaan zoals je beschreven hebt dus ook een wachtwoord ingevoerd maar optie ww verwijderen heb ik niet gezien. Toch even geprobeerd opnieuw op te starten maar ik moet toch weer inloggen met mijn microsoft account
corb is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:11.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.