Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Multimedia > Brandweer

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 January 2018, 19:10   #1
ederzone
 
Geregistreerd: 5 January 2018
Berichten: 3
Standaard flexburn error i/o

Beste mensen,

Al jaren kopieer ik leuke films en series om te kijken zonder problemen met dvd fab of img burn. Tot 2 weken geleden.. op de een of andere manier komen er steeds meldingen dat FlexBurn error heeft. De programma's lezen keurig de dvd of bluray in en maken er bestanden van die gewoon gebrand kunnen worden maar zodra ik de lege dvd/bluray er in doe geeft hij error melding.
Heeft dit te maken met iets in Windows 10? nieuwe update gehad onlangs waardoor veel niet meer fatsoenlijk werkt...
ederzone is offline   Met citaat antwoorden
Oud 6 January 2018, 08:02   #2
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.288
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ederzone Bekijk bericht
geeft hij error melding.
Mogen wij die error-melding (niet) weten?
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 10:54   #3
ederzone
 
Geregistreerd: 5 January 2018
Berichten: 3
Standaard melding

tuurlijk..

Flexburn
I/O Error!
CDb: Test Unit Ready
SenseData: Invalid Adress For Write
ederzone is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 14:50   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

Dit kan te maken hebben met windows 10 of een update ervan.

Welk merk en type brander heb je?
Is het probleem begonnen na een W10 upgrade?
Wat zegt de log van imgburn als je daarmee probeert te branden?

Als deze brander al jaren oud is kan het ook gewoon zijn dat ie nu "op" is. In dat geval zou ik voor 15 euro gewoon een nieuwe halen.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 16:44   #5
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.445
Standaard

Of een ander programma gebruiken,

CDBurner XP ook in NL en geschikt voor DVD
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 18:21   #6
ederzone
 
Geregistreerd: 5 January 2018
Berichten: 3
Standaard

ik heb een lg slim extern Blu-ray burner, type BR40NB30, ongeveer 2 jaar oud. Firmware is up-ge-date naar CE03 (was CE01) Vreemde is dat hij het op de vaste computer wel een paar keer heeft gebrand na een aantal pogingen. Maar ook daar geeft hij deze fout dus, net als op de laptop. De vaste computer is niet up-ge-date met laatste update. En wat heel vreemd is, is dat mijn vaste dvd brander opeens ook zelfde fout geeft bij het branden naar dvd.
Kortom; ik heb sinds de stroringen nog 7 blu-ray's kunnen branden maar telkens wel heel veel inleespogingen moeten doen en nieuw starten. Op dit moment is het helaas niet meer mogelijk; hij blijft de foutmeldingen geven.
Desperado; ik heb ook via img burn en cdburner dezelfde melding.
ederzone is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 18:36   #7
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.445
Standaard

Dan zal het de brander zelf zijn.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 January 2018, 20:58   #8
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Misschien moet je een driver updaten, of is er een driver update geweest die niet goed werkt.
Ik zou het apparaat aansluiten, in apparaat beheer de drivers verwijderen, los koppelen, opnieuw opstarten en hem daarna weer aansluiten zodat de drivers opnieuw geinstalleerd worden.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 January 2018, 20:04   #9
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

Citaat:
Firmware is up-ge-date naar CE03 (was CE01)
Heb je dat al langer geleden gedaan of kort voordat de problemen begonnen?
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.