Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 11 September 2018, 17:45   #1
pepe55
 
Geregistreerd: 10 June 2006
Locatie: Valkenburg
Berichten: 177
Standaard Kan geen websites meer openen .

Geachte lezers.

Heb Windows 7 op mijn computer en alles werkte prima. Maar vanaf vandaag kan ik niet meer op internet.
Ik werk met Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox, als ik bijv. Firefox wil openen, geeft hij de melding "een LTS-handshake uitvoeren op www.startpagina, mijn ingestelde startpagina.
Bij Google Chrome lukt het ook niet en heeft het over beveiliging, ik heb niks aan mijn instellingen veranderd, heb de router al gereset, heb systeemherstel gedaan, en dan doet hij het weer goed, maar als als ik opnieuw opstart, heb ik weer het probleem terug.
Heeft iemand ervaring hiermee, en wat kan ik er aan doen Help me svp.

Bij voorbaat dank, groetjes Pepe55
pepe55 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 11 September 2018, 21:22   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.881
Standaard

Kijk in je update geschiedenis of zojuist Windows updates heeft geïnstalleerd.

Heb je een 3th partij anti-virus ? Probeer in ieder geval deze met de hand een update te geven. Je zou deze daarna om te proberen ook kunnen uitschakelen of dé-installeren, of in msconfig al zijn onderdelen/services tijdelijk uitschakelen.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 09:59   #3
falstring
 
Geregistreerd: 11 January 2011
Berichten: 944
Standaard

heeft er waarschijnlijk mee te maken dat startpagina tegenwoordig op https staat.
probeer eens: https://www.startpagina.nl/
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 13:43   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.161
Standaard

Kun je wel nog andere sites bereiken, zoals bijv. https://www.google.nl ?
Zoja, dan ligt het aan startpagina, dan gaat daar iets mis.
Probeer het eens zoals Falstring aan geeft.

Als dat ook niet lukt en je hebt ook problemen met andere sites op SSL, kijk dan eens of zowel de tijd alsook de datum op de computer wel goed staat.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 19:23   #5
pepe55
 
Geregistreerd: 10 June 2006
Locatie: Valkenburg
Berichten: 177
Standaard

Erik den Houter, falstring en Black Tiger bedankt voor jullie reactie en advies.

Ik heb Avast uitgeschakeld en toen kon ik weer zowel Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox openen, zoals voorheen.Tevens heb ik in Internet Explorer via extra, internetopties en geavanceerd, de oorspronkelijke instellingen van Internet Explorer terug gezet naar de beginwaarden.
Toen Avast weer ingeschakeld, en het probleem was terug, kon geen pagina openen.
Dus het lag aan Avast, dit programma verwijderd, en alles loopt weer prima, zoals voorheen.
Datum en tijd waren ook goed ingesteld, daar kon het niet aan liggen.

Heel hartelijk dank voor jullie reactie, zo zie je maar, je leert steeds bij, groetjes Pepe55
pepe55 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 12 September 2018, 20:24   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.881
Standaard

Fijn

Als het i.c.m. updates van Windows gebeurt (en daarom vroeg ik daar naar) dan kan je binnenkort misschien een update van Avast verwachten die het probleem alsnog rechtzet.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 September 2018, 18:10   #7
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.161
Standaard

@Pepe55: Graag gedaan. Mooi dat je het zelf gevonden en opgelost hebt. Bedankt voor de terugkoppeling!
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 September 2018, 18:22   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.881
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
@Pepe55: Graag gedaan. Mooi dat je het zelf gevonden en opgelost hebt.
Hu ?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Heb je een 3th partij anti-virus ? Probeer in ieder geval deze met de hand een update te geven. Je zou deze daarna om te proberen ook kunnen uitschakelen of dé-installeren, of in msconfig al zijn onderdelen/services tijdelijk uitschakelen.
Naar ik aanneem niet helemaal gelezen BlackTiger
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:04.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.