Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 February 2017, 18:05   #1
anoniem64180
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard anniversary update lukt niet

Ik laat de updates uitvoeren die voor mijn laptop klaarstaan.
Meestal doe ik dat als ik naar bed ga.
Sinds de update anniversary zie ik s'morgen het "wacht rondje" nog rond draaien.
Verder op een zwart scherm.

Dus de update anniversary blijft hangen. De overige updates gaan wel gewoon door.
Wat is daar aan te doen?

Alvast bedankt voor de tijd.

Xavier
  Met citaat antwoorden
Oud 25 February 2017, 18:56   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Je zou het via deze link: http://www.pcmweb.nl/nieuws/zo-insta...handmatig.html
kunnen proberen.
Maar vaak is malware of het antivirus programma de oorzaak van deze verschijnselen.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 26 February 2017, 13:13   #3
anoniem64180
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Niekie30, dank voor je reactie.
Het probleem ligt niet bij het binnen halen van de Anniversary update.
Het probleem ligt bij de installatie.
Het binnen halen van de update duurt ca 10 - 15 minuten.
Dan volgt de installatie.
Als ik dan later terug kom, zie ik in een donker blauw cq zwart scherm alleen het draaiende "wacht rondje"
Geen percentage. Niets anders dan het draaiende "wacht rondje".
Zo heeft de update een keer ongeveer 20 uur gedraaid zonder dat de installatie verder ging.

Wie heeft de oplossing dat de installatie doorgaat.
Xavier
  Met citaat antwoorden
Oud 26 February 2017, 13:26   #4
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je het antivirus programma uitgeschakeld?
Heb je gescanned op Malware?

Begin met een scan met ADWcleaner http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: https://nl.malwarebytes.com/mwb-download/ en verwijder alles wat gevonden wordt.

Dan : Junkware Removal Tool gebruiken. https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/

Is er een schijfcontrole uitgevoerd?

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 26 February 2017, 20:35   #5
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dit komt vaak door dat de updates in de update folder corrupt zijn.
Doe het volgende
Start>Uitvoeren
type cmd en druk op enter
type net stop wuauserv en druk op enter
type rename c:\windows\SoftwareDistribution softwaredistribution.old en druk op enter
type net start wuauserv en druk op enter
type exit and en druk op enter

Herstart je PC en probeer de update nog een keer

Dappertje
  Met citaat antwoorden
Oud 27 February 2017, 10:03   #6
anoniem64180
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dappertje goede morgen.
Als ik net stop wuauserv in type dan krijg ik de melding: NET HELPMSG 3521 voor meer hulp
Als ik dat in type dan krijg ik de melding: De ***-service is niet gestart.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 February 2017, 19:15   #7
anoniem38560
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door X&M Bekijk bericht
Dappertje goede morgen.
Als ik net stop wuauserv in type dan krijg ik de melding: NET HELPMSG 3521 voor meer hulp
Als ik dat in type dan krijg ik de melding: De ***-service is niet gestart.
kan je die dan ook niet starten met net start wuauserv ?
Zo niet ga naar Start -> uitvoeren type daar services.msc en druk enter
Ga in services naar Windows Update en rechtsklik daarop en kies eigenschappen.
Zet in opstarttype Handmatig en klik vervolgens op starten.
Klik op toepassen
Klik OK en sluit het programma
Probeer je Upgrade nogmaals.

Dappertje
  Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2017, 15:54   #8
anoniem64180
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb vandaag via instellingen gezocht naar updates.
Ik krijg de melding dat mijn apparaat up-to-date is.

Hoe kan ik zien dat de anniversary update geïnstalleerd is?
Ik heb, volgens configuratiescherm - systeem - Windows, 10 Pro.

Alvast bedankt.
  Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2017, 17:22   #9
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als je een opdracht prompt kiest en je tikt in " ver " dan zou je dit antwoord moeten krijgen:
[Version 10.0.14393]

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 7 March 2017, 17:54   #10
anoniem64180
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Niekie, als ik op de loep (zoeken) klik en 'ver' in type, dan krijg ik opties om te verwijderen.
En dat is niet correct
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:11.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.