Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 15 April 2018, 12:38   #71
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.288
Standaard

Start net mijn pc op en weer geen verbinding.
Twee dagen achter elkaar, is uniek.
Heb een nieuw log, zie bijlage.
En ook als bijlage een printscreen van apparaatbeheer.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
! En volgende keer dat het gebeurt eerst het volgende bekijken:
type services.msc in 'Uitvoeren...' of een prompt.
Kijk naar de status van de DHCP cliënt service, die moet gestart zijn.
Die had ik dus gemist. Doe ik volgende keer (als die er is).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Zou het geen los contact kunnen zijn van een plug aan een van beide kanten van de kabels?
Klinkt mij niet logisch. Het enige wat ik doe is een paar commando's uitvoeren en het werkt weer. Kom verder aan geen enkele kabel.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 2018-04-15_CID_internet.JPG‎ (55,6 KB, 1x gelezen)
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: txt 2018-04-15_Get_IP.txt‎ (8,0 KB, 1x gelezen)
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2018, 14:58   #72
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

@Erik:
Citaat:
En ik wil je er aan herinneren dat het bij bedraad EN draadloos gebeurt dat er geen IP is.
Dat je ook draadloos een probleem had was me bekend, maar in die media disconnected is wat specifieker voor LAN vandaar het idee.
De melding kan bij meerdere ethernet verbindingen voor komen.
Het zal er vermoedelijk niet aan liggen maar even checken kost niks.
Alhoewel als ik me goed herinner er ook al een andere kabel geprobeerd was.. hmmz... Never mind.

Maar ik zou toch nog eens willen verwijzen naar de tip die ik eerder gaf over het lijstje met commando's i.p.v. alleen een ipconfig /release en /renew aangezien dat vaker beter helpt en je meteen ook meer info krijgt over wat er gebeurt.

@Obelix: Je hoeft ook niet perse aan kabels te komen. Netwerk verbindingen genereren een spoel, als die om welke reden dan ook verstoord is, kan dat tot problemen leiden.
Heb het hier zelf ook gehad. Kwam niet aan kabels, die liggen achter de TV en daar durft zelfs de vrouw niet tek omen. Toch ging mijn snelheid regelmatig terug van 150 naar minder dan 60 mbit. Effe aan 't kabeltje rammelen aan de router gaf weer 150 mbit, terwijl er van tevoren niet aangekomen was. En soms helemaal geen verbinding.
Nieuwe plug er op en probleem voorbij. Het niet aanraken hoeft dus niet perse iets te betekenen.
Maar ik meen me te herinneren dat je al eens een andere kabel geprobeerd had. Het was maar een idee.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2018, 16:06   #73
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Bij je netwerkadapters staan 9 stuks:
TAP-Windows Adapter V9 #1 - #9
Die lijken overeen te komen met deze vermeldingen bij ipconfig
Ethernet adapter Ethernet 1 - 9

Dit spul komt zo te lezen van één of andere VPN software, herken je dat ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2018, 19:38   #74
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.288
Standaard

@BT: ik heb (nog) geen andere kabel gebruikt. Zou ik nog kunnen doen. Kan ook nog even aan de huidige kabel gaan 'duwen en trekken' om te kijken of het effect heeft.
Jouw lijstje met commanda's zou ik kunnen overnemen in het bat-bestand zoals door Erik is opgezet.

@Erik: een browser die ik heb geinstalleerd is Opera. Daar zit een mogelijkheid tot VPN browsen (standaard) in. Anders zou ik het zo niet weten.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 April 2018, 12:29   #75
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Opera, dat zal dan wel. Raar dat dat er zoveel zijn, maar misschien werkt dat per tab of zo. Als je de mogelijkheid krijgt zou ik ze wel uitschakelen als test.

Gaat me weer aardig boven de pet zo
Ik heb hier nog een aangepast bestand, waarin je vóór en na de vernieuwing twee keer laat pingen naar de router. Ik wil wel eens weten of de router helemaal niet zichtbaar is op dat moment, al weet ik niet of bij jouw systeem het pingen wordt toegestaan/beantwoord. Maar dat zien we als het goed is snel.
Het uitvoeren duurt nu wel een paar seconden langer, dus wacht tot het Kladblokje met resultaat toont.
Code:
@echo off
echo. > %temp%\Get_IP.txt
echo 2 keer ping naar jezelf (loopback): >> %temp%\Get_IP.txt 
ping -n 2 127.0.0.1 >> %temp%\Get_IP.txt
echo ==========================  >> %temp%\Get_IP.txt
echo. >> %temp%\Get_IP.txt
echo 2 keer ping naar laatste Default Gateway adres: >> %temp%\Get_IP.txt 
ping -n 2 192.168.2.254 >> %temp%\Get_IP.txt
echo ==========================  >> %temp%\Get_IP.txt
echo. >> %temp%\Get_IP.txt
echo ipconfig - vóór vrijgave: >> %temp%\Get_IP.txt
ipconfig >> %temp%\Get_IP.txt
echo ==========================  >> %temp%\Get_IP.txt
echo. >> %temp%\Get_IP.txt
echo ipconfig /release:  >> %temp%\Get_IP.txt
ipconfig /release  >> %temp%\Get_IP.txt
echo ==========================  >> %temp%\Get_IP.txt
echo. >> %temp%\Get_IP.txt
echo ipconfig /renew: >> %temp%\Get_IP.txt
ipconfig /renew >> %temp%\Get_IP.txt
echo ==========================  >> %temp%\Get_IP.txt
echo. >> %temp%\Get_IP.txt
echo 2 keer ping naar laatste Default Gateway adres:
ping -n 2 192.168.2.254 >> %temp%\Get_IP.txt

start notepad %temp%\Get_IP.txt
Overigens net dat batchbestand op een W10 machine uitgevoerd, en die foutmelding ("An error occurred while releasing interface LAN-verbinding : De parameter is onjuist") komt daarbij niet voor.


Ik denk dat mijn volgende stap toch echt zou zijn:
* herstart de PC
* in Apparaatbeheer 'Verborgen apparaten' zichtbaar zetten.
* in de tak Netwerkadapters alles verwijderen
* herstart de PC, en laat hem even met rust na boot.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 16 April 2018 om 12:40
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2018, 15:42   #76
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.288
Standaard

Goed. Probleem lijkt nu structureel; opstarten gaf weer geen internet
Heb, vanaf tablet geprobeerd om de instructies die je hierboven hebt staan, over te nemen, maar het duurde uiteindelijk zolang, dat ik de verkorte versie ook heb gestart en gelijk weer internet had.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Opera, dat zal dan wel. Raar dat dat er zoveel zijn, maar misschien werkt dat per tab of zo. Als je de mogelijkheid krijgt zou ik ze wel uitschakelen als test.
Opera start niet op (voor zover ik weet). En ik heb dus geen 9 tabs open staan. Hoe het dan zou kunnen dat daardoor in apparaatbeheer wat wordt aangemaakt?! Heb Opera in ieder geval zojuist verwijderd.

In logboek zie ik wel staan: "NtpClient was unable to set a manual peer to use as a time source because of DNS resolution error on 'time.windows.com,0x9'. NtpClient will try again in 15 minutes and double the reattempt interval thereafter. The error was: Host is onbekend. (0x80072AF9)"
Snelle zoektocht levert me geen nieuw inzicht / mogelijke oplossing op.

Ben ik
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
! En volgende keer dat het gebeurt eerst het volgende bekijken:
type services.msc in 'Uitvoeren...' of een prompt.
Kijk naar de status van de DHCP cliënt service, die moet gestart zijn.
uit een vorige reactie vergeten uit te voeren

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ik denk dat mijn volgende stap toch echt zou zijn:
* herstart de PC
* in Apparaatbeheer 'Verborgen apparaten' zichtbaar zetten.
* in de tak Netwerkadapters alles verwijderen
* herstart de PC, en laat hem even met rust na boot.
PC gaat bij mij, na gebruik, standaard uit (ik geef in ieder geval die opdracht).

Update.
Bij apparaatbeheer het nodige verwijderd en pc herstart.
Weer geen verbinding. DHCP staat bij 'wordt uitgevoerd'.
Heb de aangepaste bat uitgevoerd. Blijft hangen. Heb via Windows Powershell een ping gegeven op 127. Daar zie ik alleen verschijnen
Citaat:
pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data:
Ook een ping losgelaten op 192.168.2.254 en daar kreeg ik
Citaat:
pinging 192.168.2.254 with 32 bytes of data:
PING: transmit failed. General failure.
PING: transmit failed. General failure.
PING: transmit failed. General failure.
PING: transmit failed. General failure.

Ping statistics for 192.168.2.254:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100%),
Na het uitvoeren van de bat-file opnieuw de ping uitgevoerd en die blijft nu op hetzelfde punt hangen als de ping naar 127.

Ik weet het niet meer. Ik denk dat ik maar moet leren leven met dit probleem.
Heb een mooie bat-file, die vooralsnog heel snel het probleem verhelpt.

@BT: heb wat aan de kabels lopen duwen en trekken, maar helaas zonder effect.

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 17 April 2018 om 16:10
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2018, 18:24   #77
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

@Obelix: Ik vergeet nogal eens wat als een topic zo lang wordt. En ben wat te lui om een heel topic terug te gaan lezen 8 pagina's.
Maar was er andere computer apparatuur (dus laptop of andere pc's) die wel allemaal goed werkten? Dus is het euvel beperkt tot deze pc?
Want ik begin toch eerder aan een modem/router probleem te denken gezien wat er continue gebeurt.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2018, 22:37   #78
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

ping 127.0.0.1 <= lukt niet, door IPv4 ?
ping localhost <= systeem kiest zelf IPv4 of IPv6 voor loopback adres.
ping -w 100 127.0.0.1 <= IPv4, maar max. time-out van 0,1 seconde

Probeer de laatste twee de volgende keer eens.
Heb je de ping die blijft hangen ook langer (> 2 minuten) laten gaan ?
Je kan een hangende opdracht onderbreken met Ctrl+C
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 April 2018, 22:48   #79
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Dus is het euvel beperkt tot deze pc?
Want ik begin toch eerder aan een modem/router probleem te denken gezien wat er continue gebeurt.
Deze PC blijkt de enige met dit probleem, maar het kan nooit kwaad dat hele systeem te rebooten, dat is in 10 minuten gebeurd. Is ook al voorgesteld aan het begin, maar ik weet niet of het al gedaan is.

Wat ik ook graag zou zien is een paar dagen via draadloos verbinden, kabel er uit. En dan zien of de reacties van alle herstelpogingen precies hetzelfde resultaat hebben.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 17 April 2018 om 22:51
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 18 April 2018, 13:55   #80
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.288
Standaard

De pc zojuist opgestart en de verbinding werkte in 1x
Ergens blij om, maar dat maakt het zo lastig om te achterhalen waar het nu in zit.

@BT: draadloos geeft geen probleem op tablet en smartphone. Die staan (thuis) voortdurend in verbinding met het netwerk, de pc gaat uit. De laptop gaat de laatste tijd heel sporadisch aan en maakt probleemloos verbinding met het draadloze netwerk.
Heb n.a.v. één van de storingen contact gehad met KPN en zij hebben 'gemeten' / gecontroleerd en volgens hen werkt alles (tot en met het modem). Daarna is het mijn probleem.
Ik zou het voorstel van Erik kunnen uitvoeren: draadloos proberen en kijken of er zich weer een probleem voor doet. Maar het gaat soms een hele tijd goed.

Ik heb al diverse malen het hele spul (glasvezelbox en het experiabox) van stroom gehad.
Maakt geen verschil.

Heb de ping langere tijd (zeker 2 minuten) laten lopen. Gebeurt (ogenschijnlijk) helemaal niets.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.