Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 19 August 2015, 19:49   #1
leuntje
 
Geregistreerd: 8 December 2005
Locatie: Weesp
Berichten: 5
Standaard smartcard

ik heb iets gedaan in gebruikersaccount denk ik. bij alles wat ik wil doen wordt een smartcard gevraagd.
hoe los ik dat op. wie weet raad.
Waarschuwing, alleen gebruikers met beheerdersrechten kunnen dit programma gebruiken.
Je hebt waarschijnlijk ergens het gebruik van de smartcard ingesteld.

Laatst gewijzigd door leuntje : 19 August 2015 om 19:51 Reden: ik was niet volledig
leuntje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 22:02   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Gaat dit om een vraag over het forum ? Want de plaats waar je je vraag stelt is Computeridee gerelateerd.

( Computer Idee Forum > Computer Idee > Vraag het de redactie - (geen technische vragen) )

Of gaat dit om een probleem op je computer alleen ?
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 22:12   #3
leuntje
 
Geregistreerd: 8 December 2005
Locatie: Weesp
Berichten: 5
Standaard

Sorry, heb ik het verkeerd gedaan. Het gaat om mijn laptop windows 10. Ik kan helemaal niets meer doen. Biij alles wordt om de smartcard gevraagd. Ik hoop dat iemand mij kan helpen want ik kom geen stap verder.
leuntje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 23:03   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Kan je het Configuratiescherm nog bereiken ?
Kan je nog wel Windows binnenkomen ?

Zo niet, heb je een installatieschijf, of ooit toen Windows nog werkte een recovery disk gebrand ?

.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 19 August 2015 om 23:06
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 23:16   #5
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Iemand anders op het forum weet wel meer van de herstelmogelijkheden voor Windows 10, maar misschien dat dit je op weg zou kunnen helpen. Ik heb helaas geen mogelijkheid de schermen die je onderweg tegenkomt te noemen.

http://www.tenforums.com/tutorials/4...dows-10-a.html

Het gaat dan om 'System Restore' opties, d.w.z., als je systeem (zoals meestal) ingesteld stond om met regelmaat herstelpunten te maken, dan heb je met System Restore (Systeemherstel) mogelijkheden om zo'n ouder herstelpunt terug te zetten. (Of het kan en helpt is nu nog even een tweede)
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 August 2015, 23:35   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.702
Standaard

Je zou een installatie DVD van Windows 10 kunnen downloaden en als iso branden: https://www.microsoft.com/nl-nl/soft...load/windows10

Daar vanaf start je op en mogelijk kan je dan systeemherstel kiezen bij de 'Advanced " mogelijkheden.
Misschien kan je er dan weer in.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 August 2015, 09:52   #7
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.905
Standaard

Dank je Niek.

Wat ik wel zou voorkomen is het uit frustratie intypen van één of andere pincode. Je weet de aard niet van wat zich afspeelt.

Een inlog met smartcard kan alleen wanneer er een smartcardreader aan je systeem is gekoppeld. Dan krijg je in je inlogscherm ( Ctrl+Alt+Del > Andere gebruiker ) een icoontje van Smartcard:

........SmartCard.jpg
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 August 2015, 11:54   #8
leuntje
 
Geregistreerd: 8 December 2005
Locatie: Weesp
Berichten: 5
Standaard

Dank voor alle suggesties maar hij blijft om de smartcard vragen. Geen idee waar ik dat kan uitschakelen. Dus ik kom ook niet in systeemherstel. Heel frustrerend
leuntje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 August 2015, 12:40   #9
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.702
Standaard

Als je in het bios instelt dat je vanaf dvd wilt opstarten en je gebruikt de dvd die je kunt downloaden op de opgegeven link, dan moet je verder kunnen komen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 August 2015, 13:44   #10
leuntje
 
Geregistreerd: 8 December 2005
Locatie: Weesp
Berichten: 5
Standaard

Dat ga ik proberen. Dank voor de hulp. Ik laat weten als het is gelukt.
leuntje is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:42.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.