Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 June 2012, 19:57   #1
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Exclamation Core speed gehalveerd en ram niet volledig

Beste lezers,

Het probleem is als volgt in de OS wordt de core clock speed herkent als 1.25 Ghz echter hoort dit 2.5 Ghz te zijn. De bios geeft ook aan een 2.5 Ghz cpu te zien. Van het werk geheugen wordt alleen 6.9 GB van de 8 GB herkent. En ik kan niet vinden waar in de bios de hoeveelheid werk geheugen hoort aangegeven te staan.

Het is wel heel raar dat de clock speed gewoon gehalveerd wordt. En van het werkgeheugen verwacht ik wel dat hij de volledige 8 GB niet zal herkennen. Maar meer in de richting als 7.9 GB en niet 6.9 GB.

Systeem:
AMD 9850 quad core (cpu)
MSI K9A2 Neo - F (mobo)
OCZ 2 x 2 GB reaper (bios set naar 800 mhz)
onbekend ram 2 x 2 GB (bios set naar 800 mhz)
HDD IDE 160 GB
Palit 512 mb ddr3 pci-e gfx kaart
OS fedora 17 met KDE 4.xx (up to date)
geen proprietary drivers geinstalleerd

alvast bedankt voor de hulp
  Met citaat antwoorden
Oud 5 June 2012, 22:04   #2
anoniem45232
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ga naar msconfig, boot, selecteer je systeem en klik op advanced options. Zorg dat in dat venster alle vinkjes UIT staan.

-edit- Ow, je hebt linux. Sorry, dan kan ik je niet helpen.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2012, 20:48   #3
anoniem13673
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat die snelheid betreft, dat zou een throttle kunnen zijn - de processor zal zichzelf terugklokken als hij niks te doen heeft en daardoor kan een verkeerde snelheid aangegeven worden.
Voor de rest, tja, geen idee. Die videokaart is niet toevallig een variant die systeemgeheugen gebruikt?
  Met citaat antwoorden
Oud 7 June 2012, 09:40   #4
anoniem53479
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wat er gezegd wordt, idd de processor klokt zichzelf terug naar een lager aantal Ghz.

Waarom ?
Energiebesparing.

Deze functie kan je uitschakelen in je BIOS.

Tijdens het opstarten even op DELETE of bij HP op F9 drukken. staat meestal wel in de post
  Met citaat antwoorden
Oud 16 June 2012, 16:46   #5
anoniem24827
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Was indd throtle. Van video kaart ben ik niet zeker maar het is wel een goeie verklaring. Thx voor hulp
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:54.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.