Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 30 October 2017, 22:09   #11
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.889
Standaard

Denk dat je 128 bits versleuteling moet uitschakelen. Onder "Configuratiescherm\Netwerk en internet\Netwerkcentrum\Geavanceerde instellingen voor delen" en dan het kopje Alle netwerken. Dat is als ik me niet vergis nieuw sinds Windows 8, waardoor het met Windows 7 wel werkt.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 06:44   #12
jac
 
jac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 August 2007
Berichten: 137
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Denk dat je 128 bits versleuteling moet uitschakelen. Onder "Configuratiescherm\Netwerk en internet\Netwerkcentrum\Geavanceerde instellingen voor delen" en dan het kopje Alle netwerken. Dat is als ik me niet vergis nieuw sinds Windows 8, waardoor het met Windows 7 wel werkt.
Dat had ik ook al gedaan, maar dat werkte ook niet.
jac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 06:47   #13
jac
 
jac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 August 2007
Berichten: 137
Standaard

Kwam net dit tegen op een ander forum:
On Windows 10 you need to enable SMB 1 an 2
Iemand een idee hoe ik dit moet doen en of dit wel verstandig is?
jac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 07:11   #14
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.889
Standaard

Heel verhaal: https://support.microsoft.com/nl-nl/...in-windows-and

Verstandig? Als je de boel aan het spelen wil krijgen: ja. Als het niet helpt kun je het altijd weer ongedaan maken.

Er staan een stuk of 10 verschillende manieren beschreven, ik zou beginnen met de optie via "windows-onderdelen in- of uitschakelen".
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 07:45   #15
jac
 
jac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 August 2007
Berichten: 137
Standaard

Bedankt, zodra ik thuis ben ga ik hier even mee aan de slag.
jac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 15:00   #16
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.864
Standaard

Citaat:
On Windows 10 you need to enable SMB 1 an 2
Dat is dus Samba.

Citaat:
Wat betreft Samba dat heeft mijn mediaspeler niet.
Heeft ie wel degelijk. Jij schreef dat je een popcorn hour a-110 had en die heeft volgens de berichten wel degelijk Samba server.
Hier in de handleiding kun je het ook zien, pagina 36.
http://www.popcornhour-bg.com/Popcor...110_update.pdf

Maar goed, jij wil de mappen op de pc kunnen benaderen en dat is andersom.
De link van Foobar zou daarmee moeten helpen.
Echter normaliter zou je met DLNA ook al de bestanden moeten zien, niet allemaal maar wel mediabestanden en dat zou al voldoende moeten zijn. Dus vreemd als dat ook niet gebeurt in W10.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 16:15   #17
jac
 
jac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 August 2007
Berichten: 137
Standaard

Heb er even na gekeken, maar dit gaat mij toch wel iets te ver buiten mijn kunnen.
Denk dat ik maar gewoon ga kijken voor een andere mediaspeler, en dan maar hopen dat die dan wel werkt op Windows 10.
jac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2017, 23:49   #18
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.864
Standaard

De mediaspeler is eigenlijk bedoeld om die media te streamen.
Jij probeert de gegevens van de pc af te lezen. Waarom niet gewoon een harde schijf in of aan die mediaspeler gekoppeld? Dan is het probleem toch opgelost en kun je via de verkenner gewoon de films naar die HD kopiëren.
Is dat niet eenvoudiger en misschien goedkoper dan een nieuwe mediaspeler?
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 November 2017, 04:48   #19
jac
 
jac's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 August 2007
Berichten: 137
Standaard

Als je 1 harde schijf hebt wel ja, maar als je en hele stapel heb liggen dan gaat dat hem niet worden.
jac is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 November 2017, 17:46   #20
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.864
Standaard

Als het geen kleine zijn die je naar 1 of 2 grote kunt zetten niet inderdaad. Kennis van me heeft daarvoor een fileserver gemaakt en een mediasysteem op de pc geinstalleerd, kan ie vanaf elke pc, laptop etc. bereiken en afspelen. Dan dient de pc als mediaspeler, ook geen aparte nodig.
Maarja, dat zijn uiteraard keuzes die men zelf maakt.

Let bij de aanschaf van een nieuwe Mediaplayer ook goed op of deze die optie heeft om via Samba naar een pc te verbinden en niet alleen via DLNA anders ben je nog even ver.
Succes!
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:39.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.