Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 23 December 2018, 15:38   #1
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard HD wil eigenschappen niet tonen?

Heb een vreemd iets met een 2 Terrabyte schijf.
Die is in 3 partities verdeeld.

Met regelmaat gebeurt het volgende.
Klik rechter muisknop, selecteer dan eigenschappen, en zo gauw ik dan daarop geklik hebt hangt de verkenner.
Het rondje blijft draaien en er komt boven te staan "reageert niet".
Dat is alleen bij de D en de E partitie het geval, bij de C partitie van die schijf speelt dat probleem niet.

Het vreemde is dat ik de schijven via de verkenner wel gewoon kan benaderen en ook documenten openen of games starten.

Alleen dus die eigenschappen bij die twee partities geeft een probleem.

Iemand een idee wat dit kan zijn?

Kan dat iets van energiebeheer zijn? Want ik heb het op de tweede schijf die er in hangt dan ook.
En als het op eentje goed werkt, dan werkt het overal goed.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 20:33   #2
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.117
Standaard

Als het gebeurt zou ik een klein bestandje naar de D: en/of E: partitie kopiëren zodat je zeker weet dat hij 'wakker' is. En dan nogmaals kijken.
Daar kan je iets uit opmaken of het inderdaad om energiebeheer gaat.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 23 December 2018 om 20:36
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 20:42   #3
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Het blijkt niet energiebeheer te zijn, want hij doet het ook meteen na een herstart en verder zijn de harddisks gewoon te gebruiken.
Dus bestanden lezen en uitvoeren werkt gewoon, ook door de directory's heen snuffelen met de verkenner. Alleen met eigenschappen gaat het mis.

Zojuist even de 2de monitor weer actief gezet, toen ging het even goed, maar kon ik slechts 1 verkenner tegelijk openen.
Dus even herstart gedaan en hups, probleem was er weer.

Als ik het zo bekijk vraag ik me af of het niet aan de vga besturing ergens kan liggen, een driver of zoiets. Toch is het raar dat het alleen maar met de eigenschappen gebeurt.

Een zoektocht op Google leverde me op dat het dan om een shell extensie zou gaan die de zaak blokkeerde, maar ik zou het zo niet weten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 21:24   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.117
Standaard

En properties van andere objecten, zoals bestanden, mappen, andere hardware ?

In Schijfbeheer, in de bovenste lijst de partitie selecteren, en dan in het menu 'Actie - Alle taken - Eigenschappen'. Dat is hetzelfde venster, maar dan niet via het context menu. Doet het via die weg op zo'n moment wel ?
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 21:39   #5
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Bestanden en mappen had ik nog niet getest.
Wel waar jij zegt in schijfbeheer kan ik op een partitie klikken en dan rechter muisknop en eigenschappen en dat werkt wel gewoon.
Ook op de D en andere partities.

Ook vreemd... zojuist probeer ik dus weer op de D schijf gewoon (maakt niet uit welke partitie ik neem behalve C) en bleef ie hangen.
Dus doe ik weer taakoverzicht, selecteer verkenner en dan rechts beneden "opnieuw starten" want schijnbaar krijg je daar geen beeindigen in dat geval en de verkenner herstart zich.
Daarna kan ik wel weer gewoon bij alle schijven bij de eigenschappen.

Heel raar.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 21:50   #6
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

En nu werkt het opeens wel weer...

Het zou me niet als het een timing probleem is waarbij iets voor de verkenner geladen wordt wat er na geladen zou moeten worden en het daarom mis gaat. En het daarom ook goed gaat als de verkenner opnieuw gestart wordt.

Koffiedik kijken zo... pfff. LoL.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 22:05   #7
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Nu wordt ik pissig. Nu werkt het wel (geen idee hoe) maar nu kan ik wederom niet meerdere verkenners openen. Grrrrr.
Dan heb ik nog liever de oude situatie terug.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2018, 22:33   #8
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Ja lachen. En nu heb ik niets meer gedaan, ook niet opnieuw opgestart en nu werkt alles en ik kan ook meerdere verkenners openen.

Ik snap er geen bal meer van.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2018, 00:56   #9
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.117
Standaard

Al eens de Verkenner zo een paar minuten op 'Reageert niet' laten staan ?

Met CCleaner kan je één voor één context ingangen die je niet helemaal vertrouwd even uitschakelen. Misschien is er eentje toegevoegd met de installatie van een programma die moeilijk doet ?

.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 24 December 2018 om 01:19
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2018, 04:01   #10
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.251
Standaard

Ja maar die blijft er gewoon op hangen dan.

Nu werkt het in elk geval weer zoals het moet. Als het zich nog eens voor doet dan zal ik jouw tip eens proberen, misschien dat ik er dan achter kom.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:45.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.