Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 22 August 2017, 21:06   #1
knoppenman
 
Geregistreerd: 15 May 2005
Locatie: Gent
Berichten: 81
Unhappy internetsnelheid traag

beste forum,

ik zou van mijn provider 200 MBps moeten hebben. Een speedtest toont niet meer dan 40, en dan nog met UTP verbonden. Een andere computer erbij gehaald, in wifi, en die haalt met gemak 180 MBps. 't moet dus aan mijn computer liggen. Kan iemand tips geven waar ik moet gaan kijken?
onze smartphones halen ook geen hoge snelheid in ons wifi-netwerk.
Hierbij een HJthislog.


wie helpt?

Thx!
Bijgevoegde bestanden
Bestandstype: log hijackthis.log‎ (14,1 KB, 4x gelezen)

Laatst gewijzigd door knoppenman : 22 August 2017 om 21:16
knoppenman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 22 August 2017, 22:39   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.784
Standaard

Sowieso zit Firefox al op versie 55.0..2.
Maar is dit dezelfde pc waar je de andere vraag over stelt, m.b.t. certificaten?

Doe verder wat scans op malware:
Begin met een scan met ADWcleaner : https://www.malwarebytes.com/adwcleaner/. Klik na het installeren op “Scannen” en wacht totdat dat klaar is en je op "Verwijderen" kunt klikken en start opnieuw op.

Daarna doe je een volledige scan met de Free versie van Malwarebytes: https://nl.malwarebytes.com/mwb-download/ en verwijder alles wat gevonden wordt.

Dan : Junkware Removal Tool gebruiken. https://www.malwarebytes.com/junkwareremovaltool/


Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 August 2017, 08:27   #3
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.467
Standaard

Bij een wat oudere Computer , kan de netwerk kaart de oorzaak zijn.
Als die de snelheid niet aankan , kom je niet hoger.
Oplossing een PCI netwerkkaart met hogere capaciteit plaatsen.
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 August 2017, 18:03   #4
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 703
Standaard

Misschien de driver updaten?
Je kan in taakbeheer bij prestaties broncontrole openen en kijken of een onderdeel aan zijn vermogen zit en of er vreemde dingen meedraaien bij bv TCP-verbindingen.

Dappertje
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 August 2017, 18:11   #5
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Bij een wat oudere Computer , kan de netwerk kaart de oorzaak zijn.
Als die de snelheid niet aankan , kom je niet hoger.
Oplossing een PCI netwerkkaart met hogere capaciteit plaatsen.
Onwaarschijnlijk. 100 mbit netwerk kaarten zijn al eeuwen gemeengoed. Een stapje lager zijn 10 mbit kaarten.

Ik, zou eens gaan testen met een andere kabel. Als je dan ongeveer 100 mbit trekt kan de kaart niet sneller, dan is een gigabit kaartje de oplossing.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 August 2017, 20:27   #6
knoppenman
 
Geregistreerd: 15 May 2005
Locatie: Gent
Berichten: 81
Standaard

bedankt voor jullie tips. Ik heb alle malwareprogramma' s laten draaien, maar niets bijzonders gevonden. Zou ook niet mogen, want bitdefender internetsecurity. Mijn laptop is nog geen twee jaar oud, en de netwerkkaart zit zeker niet aan zijn limiet. test gedaan met en zonder kabel (utp5) weinig verschil. Test met andere computer was wifi: 180 MBps.

o, ja, de uploadsnelheid is meer dan ok...

Misschien is er intern iets aan de hand waardoor ook die EID niet werkt? (zie post op hardware)

Laatst gewijzigd door knoppenman : 23 August 2017 om 20:30
knoppenman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 23 August 2017, 21:58   #7
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.109
Standaard

ah, ook een wifi-kaart dus. Windows wil nog wel eens de neiging hebben om wifi te gebruiken terwijl er ook een netwerkkabel is aangesloten. Schakel wifi dus even bewust uit, bij voorkeur voor de test even via apparaatbeheer.

Vermeld ook even merk en type van de laptop. Het komt voor dat de netwerkkaart via USB2 loopt en dan ga je 100 Mbit ook niet halen.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 August 2017, 17:22   #8
knoppenman
 
Geregistreerd: 15 May 2005
Locatie: Gent
Berichten: 81
Standaard

ben je iets met deze gegevens?
- HP pavilion
zie bijlage voor systeemgegevens.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 20170826gegpc.JPG‎ (35,4 KB, 8x gelezen)
knoppenman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 August 2017, 21:47   #9
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.109
Standaard

Nee, maar aangezien er een i5 processor in zit ga ik er niet van uit dat ze de netwerkkaart via USB laten lopen. Dat zou erg gek zijn.

Iets opgeschoten met wifi uitschakelen?
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 August 2017, 22:13   #10
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.784
Standaard

Ik zou eens een andere utp kabel uit proberen. Vooral als het er 1 is, waar de stekkertjes zelf zijn aangezet.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:07.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.