Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 23 December 2007, 21:24   #31
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ide kabel is die hele brede kabel?
over problemen in windows, mijn norton antivirus doet wel ineens raar
hij kan geen live update uitvoeren ofzo
naja, hij voert hem wel uit maar kan hem niet opslaan ofzo
verder waar moet ik in de bios kijken? of waar moet ik op zoeken?
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2007, 21:32   #32
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

trouwens, ik ben effe naar configuratiescherm -> systeem -> apperaatbeheer -> primair kanaal
->geavanceerde instellingen -> apperaat 0 gegaan

en nu staat er:
huidige overdrachtsmodes: PIO MODES

en bij apperaat 2 precies het zelfde.

is dit het probleem? kreeg ineens een popup dat ik een dma service moest installeren ofzo,
of ik dat wel wou , dus ik klik volgende, stond er dat ie niet kon installeren omdat de software er niet was ofzo?

en bij
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2007, 21:41   #33
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

dma en pia staan alle 2 op auto in de bios
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2007, 21:51   #34
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Yes, dat is het probleem. Windows schakelt steeds het DMA uit.

Je hebt kans op beschadiging van je schijf door die klap.
Doe in ieder geval een schijfcontrole inclusief de oppervlaktecontrole. Duurt wel lang, en moet bij opnieuw opstarten gebeuren.
Daarna nogmaals DMA in proberen te schakelen. En weer checken of die aan blijft staan.

Edit:
BIOS is dus OK, maar dat dacht ik al. Windows kan daar niet echt komen.

Wat info:
http://winhlp.com/node/10

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 23 December 2007 om 22:11
  Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2007, 00:33   #35
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

heb net nog even geprobeerd om dma te zetten, neit gelukt . zal binnenkort even een aantal controles uitvoeren.ben blij dat ik eindelijk het probleem heb gevonden
  Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2007, 11:21   #36
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@erikdenhouter,

ben naar die website gegaan voor wat info,
daar vond ik een download, die heb ik uitgevoerd, pc opnieuw opgestart, en het loopt!
op dma ultra 2 ofzo, heb geen lagg meer, eindelijk en dan ook eindelijk geen lagg meer.
kan ik deze kerstvakantie gewoon weer lanne en no lifen!

bedankt voor iedereen die mij geholpen heeft,
Nog prettige kerstdagen en een gelukkig 2008, ennuh:P pas op met vuurwerk xD

mvg Reint
  Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2007, 11:23   #37
anoniem19265
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

heb je een linkje ?
  Met citaat antwoorden
Oud 24 December 2007, 21:08   #38
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Blij dat het weer werkt.

Ik hoop net als Intel 3000 dat je even vertelt met welk programma of link je dit opgelost hebt.

Ik zou wel (als je dat nog niet gedaan hebt) een schijfcontrole met oppervlakte-controle uitvoeren, op alle partities van de primaire schijf (waar Windows op staat dus).
  Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2007, 00:39   #39
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

heb dit gebruikt:

http://winhlp.com/node/10

daar op; click here klickke
  Met citaat antwoorden
Oud 25 December 2007, 10:06   #40
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Thanks.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:34.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.