Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 21 December 2007, 12:36   #21
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

met dat koelpasta,

heb er gewoon een goede partij opgedaan en de zooi er opgedrukt:P
leek me wel in orde dacht ik zelf:P
zal even naa dat dma kijken
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 12:40   #22
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

over me videokaart,

nee is niet heel heet laten we zeggen dat ik me er niet aan brand, hij is wel warm,
verder heeft ie geen eigen ventilator , het is een geforce 8500 gt
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 12:46   #23
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

oke , primair IDE kanaal de zooi op dma indien beschikbaar moeten zetten, de secundair was al goed.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 12:49   #24
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

heb het idee dat het wel beter is geworden maar je ziet het nog wel een klein beetje, ga me pc nu effe opnieuw opstarten
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 13:35   #25
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

gekeken, t is nog steeds het zelfde
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 17:18   #26
anoniem13826
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomseboy Bekijk bericht
met dat koelpasta,

heb er gewoon een goede partij opgedaan en de zooi er opgedrukt:P
leek me wel in orde dacht ik zelf:P
zal even naa dat dma kijken
een rijst korreltje koelpasta is genoeg meestal.... er moet niet veel op maa een flinter dun laagje
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 17:55   #27
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Wel checken of DMA nog ingeschakeld is, en niet terugvalt naar PIO mode.
Ook in de BIOS kijken wat daar aan staat.
Het feit dat DMA van je primaire IDE kanaal al ingeschakeld moest worden geeft al een afwijking aan.
  Met citaat antwoorden
Oud 21 December 2007, 20:20   #28
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomseboy Bekijk bericht
met dat koelpasta,

heb er gewoon een goede partij opgedaan en de zooi er opgedrukt:P
leek me wel in orde dacht ik zelf:P
zal even naa dat dma kijken
Een beetje jammer na zo een crash,zelf hebt veroorzaakt,dat is wat je dit schrijft.
normaal reageer ik niet op deze onzin,maar allee even verder.
Je hebt geen koelpasta,maar : warmtegeleidingspasta.
daarbij kan je met 3 gram 15 tot 20 keer je PC voorzien van deze pasta.
Met een plastickaartbv je bankpasje ,erover te wrijven haal je alle overtollige pasta weg.
Dus je hebt mi teveel pasta erop gedaan.
Buiten dit,was je koelblok nog vlak ?
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2007, 19:24   #29
anoniem26321
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ja heb er even een pasje overheengehaalt
is nu ong 40 graden
verder heb ik het idee dat het de harde schrijf is, steeds stotterd die als het rode lampje brand,
als het lampje niet brand, nergens last van , maar zodra die maar een seconde aan staat stotterd die 1 seconde
  Met citaat antwoorden
Oud 23 December 2007, 20:12   #30
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Sorry dat ik even eigenwijs doordram, het is de laatste keer:
http://en.wikipedia.org/wiki/Direct_memory_access
DMA, Direct Memory Access

Zonder DMA worden gegevens van harde schijf gelezen, en veelal door de PROCESSOR verwerkt, en dat kost processortijd, tijd die je vaak niet kunt missen bij grote video-stromen.
Met DMA wordt alles van harddisk direct in het geheugen gelezen, zonder aanspraak op processortijd te doen, waardoor grote datastromen niet onderbroken hoeven te worden, wat essentieel is bij video, waar de processor de decodering voor zijn rekening neemt.
Dat je haperingen ziet als de harddisk aangesproken wordt, bevestigd dit. Dat is het eerst merkbare effect wanneer DMA niet goed werkt.
Of het simpel de instellingen zijn weet ik niet, maar het is een feit dat wanneer Windows vijf fouten (of zo) bij het gebruik van een DMA kanaal heeft gezien, hij het DMA kanaal stapsgewijs uitschakelt, totdat het op PIO mode werkt, dwz helemaal zonder DMA. Windows schakelt het daarna niet meer in, de gebruiker moet dat doen.

Omdat je zelf schreef:
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tomseboy Bekijk bericht
waarop ik 1 klap op de pc gaf... 4 seconden later ging die uit.. steeds als ik um probeerde aan te zetten ging hij weer uit... dus ik pc plat neerleggen en kijken.. zat mijn ventilator van volgens mij me proccessor ofzo los aan 1 kant , hij hing dus schuin
denk ik dat er genoeg fouten door Windows gezien zijn om DMA uit te schakelen. Misschien zat zelfs je processor even wat los.

Check ook of de IDE kabel goed op je harddisk zit.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:47.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.