Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Randapparatuur

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 27 March 2014, 14:04   #1
anoniem34505
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard WD Goed aangesloten maar geen verbinding

Beste Forumgenoten,

Ik heb hier een WD Mybook essential 2.0 staan van een kennis. Deze heeft mij gevraagd om deze werkende te krijgen op zijn laptop met Windows 8.1. ik zit met het volgende probleem het aansluiting verliep goed en de lamp brand aan de voorkant.

Wanneer ik in deze computer kijk zie ik niets. ook Schijfbeheer is geen oplossing want hier is hij ook niet zichtbaar. wel in apparaten en printers hier verschijnt Initio Default Controller Gezocht op google maar ook geen duidelijke oplossing. Wie o Wie kan mij helpen?

Cd gedownload maar daar staat overal undefied en wat ik ook klik foutmeldingen

Laatst gewijzigd door donvanx : 27 March 2014 om 14:07
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 14:45   #2
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het kan even duren voor W8 hem herkent .

Als de schijf Fat32 is geformatteerd kan het ook een probleem zijn. ??
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 14:52   #3
anoniem34505
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

dat weet ik niet of die fat 32 is. hij staat al de hele dag angesloten maar nog niets ik hoor wel het geluidje dat hij correct is aangesloten
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 15:03   #4
anoniem46701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

fat32 is op zich geen probleem voor w8
zo'n externe drive bestaat doorgaans uit twee elementen: de interface die de verbinding maakt met de computer aan de ene kant en de schijf zelf aan de andere kant.
wat nog wel eens (best wel vaak eigenlijk) gebeurt is dat de interface kaduuk is: de pc signaleert wel dat de interface is aangesloten, maar de interface verbindt niet de hd met de computer, of de interface laat de schijf niet opspinnen.
dat lijkt bij jou ook aan de hand: je krijgt wel het herkenningstoontje maar de hd wordt niet zichtbaar.
je kan dat waarschijnlijk ook constateren als je op veilig verwijderen klikt: daar lees je dan de interface en niet de hd om uit te werpen.
of zoiets bij jouw externe schijf kan weet ik niet, maar als het je lukt om de schijf uit te bouwen en rechtsstreeks op de pc aansluit is doorgaans is de hd nog prima in orde.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 16:45   #5
anoniem15441
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik neem aan,dat je deze aansluit op een USB poort .
Mogelijk staat er nog een windows systeem op of dit is een nieuwe schijf.
Indien een nieuwe schijf,heeft deze denkelijk een "Niet toegewezen volume.
Het makkelijkste is deze eruit schroeven en in een PC op een SATA-poort te hangen.
Dan zal deze wel onder schijfbeheer zichtbaar zijn.
Eventueel is via "Diskpart "deze een primaire partitie toe te wijzen en te formatteren.
Mocht je hulp nodig hebben om via diskpart deze te benaderen , laat het dan weten.
Salut de cuizenier.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 16:48   #6
anoniem13227
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb het met de externe schijf op de windows pjuter van vrouwlief regelmatig dat ik soms een paar maal van usb poort moet wisselen voor die bruikbaar is.
Maar wellicht heb je dat al meermaals geprobeerd.
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 19:38   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Vergeef me, ik stel even een vraag welke overbodig kan over komen, maar ik moet hem toch stellen: je hebt toch wel de juiste voeding aangesloten op de schijf ?

'Initio Default Controller' is overigens de P/S-ATA naar USB adapter in de behuizing, die lijkt dus wel te werken.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 27 March 2014 om 23:00
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 22:30   #8
anoniem34505
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

de voeding, er zit een Adapter bij waar allemaal schuifjes opzitten van 3 tot 12 volt maar hij werkt maar op 1 stand dus dan is dat geen probleem toch
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 22:54   #9
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik betwijfel ten zeerste dat de adapter er standaard bij hoort. Er zou een adapter bij moeten zitten die het juiste voltage en ampères levert en niet eentje met meerdere keuzes
  Met citaat antwoorden
Oud 27 March 2014, 22:56   #10
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Let op of die voeding er wel bij hoort. Het kan zijn dat het een goedkoop ding is wat niet de juiste spanning afgeeft.
Je zegt namelijk dat hij het maar op één stand doet.... maar de schijf doet het niet, dus verklaar nader wat het dan wel doet ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anacho Bekijk bericht
Er zou een adapter bij moeten zitten die het juiste voltage en ampères levert en niet eentje met meerdere keuzes
Juist
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:32.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.