Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 17 September 2009, 13:56   #1
anoniem38480
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard HD linken via Draadloos, Beveiligen

Ok, ik heb weer eens een projectje.

Ik heb PC nummer A (windows vista nederlands)
Ik heb PC nummer B (windows 7 engels)

Ik wil de harde schijf van PC A zichtbaar en bewerkbaar maken voor PC B
Ik wil ook de harde schijf van PC B zichtbaar en bewerkbaar maken voor PC A
(Externe HD van PC A heb ik kunnen linken aan PC B)

Nu is mijn vraag, ik heb hier nog 7 andere pc's op het netwerk staan, en ik heb liever niet dat de HD's van PC A+B zichtbaar/openbaar zijn voor de andere pc's in het netwerk

Hoe kan ik de harde schijf beveiligen en/of onzichtbaar maken voor andere pc's?

Thanks voor de info alvast
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 14:32   #2
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Onzichtbaar is misschien niet zo eenvoudig, maar beveiligen is een fluitje van een cent onder Vista of Win7. Schakel "Met wachtwoord beveiligd delen" in het Netwerkcentrum in. Zorg er verder voor dat beide computers alleen met een met een wachtwoord beveiligd gebruikersaccount te gebruiken zijn. Nu zal iedere keer gebruikersnaam en wachtwoord gevraag worden van de computer waarop de netwerkschijf is aangesloten.

Zonder wachtwoord kom je dus niet op de schijf.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 14:49   #3
anoniem37935
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

onzichtbaar is ook geen probleem. De sharenaam afsluiten met een dollarteken, en de schijf is onzichtbaar. Dus als de schijf "bestanden"heet, noem je de share: "bestanden$". Als je nu de pc benaderd via het netwerk, bijvoorbeeld \\pc1 zie je de geharede schijf niet meer.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Onzichtbaar is misschien niet zo eenvoudig, maar beveiligen is een fluitje van een cent onder Vista of Win7. Schakel "Met wachtwoord beveiligd delen" in het Netwerkcentrum in. Zorg er verder voor dat beide computers alleen met een met een wachtwoord beveiligd gebruikersaccount te gebruiken zijn. Nu zal iedere keer gebruikersnaam en wachtwoord gevraag worden van de computer waarop de netwerkschijf is aangesloten.

Zonder wachtwoord kom je dus niet op de schijf.
Trouwens nog een opmerking. Als de gebruikers wel een account hebben, of de machines in een domein hangen, komen ze er nog wel bij. Handig is om bij Machtigingen de groep "iedereen"te verwijderen, en jezelf toe te voegen, met volledig beheer. Dan kunnen ze er niet meer bij komen.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 15:04   #4
anoniem38480
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ok, ik kan nu alles van elkaar zien/delen/wijzigen
een ''3e partij'' heeft geen toegang. Dat is mooi
Dan heb ik nog een vraag
Als ik met mijn PC A naar de schijf van PC B ga, hoef ik geen wachtwoord+gebruikersnaam in te vullen.

Terwijl hij dat wel doet bij PC C (zit ook mop het netwerk, maar mag geen toegang van mij)

Het is me ook nooit gevraagd, daarom dacht ik dat hij niet beveiligd was, dit is dus wel zo, maar het is door PC-B+PC-A nooit gevraagd aan elkaar.

Kan dit zijn omdat ze hetzelfde wachtwoord hebben?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 15:19   #5
anoniem14945
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als beide pc's dezelfde gebruikersnaam/wachtwoord combinatie hebben wordt inderdaad niet om een wachtwoord gevraagd.
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 16:00   #6
anoniem38480
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Jeej, weer een probleem

Van mijn win vista pc ( A ) naar win7 ( B ) is geen probleem
Maare van win 7 naar vista geeftie soms een netwerk error, net alsof hij er niet is, dit heb ik meer als de helf vand e tijd. Hebben jullie een idee?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 16:06   #7
anoniem37935
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Doet hij ook als hij hij via een kabel is aangesloten?
  Met citaat antwoorden
Oud 17 September 2009, 16:11   #8
anoniem38480
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Enigma147 Bekijk bericht
Doet hij ook als hij hij via een kabel is aangesloten?
Heb hier geen mogelijkheid tot kabelverbinding, maar draadloosding staat heel dichtbij, dus connectionloss is bijna niet mogelijk
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.