Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 31 October 2012, 11:53   #1
kwirinus
 
Geregistreerd: 2 August 2012
Berichten: 17
Standaard W8 op aparte partitie?

met een kleine variatie kom ik toch weer terug: is er hier iemand die W8 (al) op een APARTE partitie heeft geinstalleerd? m.a.w. NAAST W7 i.p.v. er overheen

ik vind het bijzonder gek dat ik hier nergens iets over lees, ook en vooral niet bij MS
kwirinus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2012, 12:02   #2
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Meestal wordt ook de upgrade versie gebruikt en kun je alleen W7 updaten, zet de W7 partitie op hidden en haal hem weer van hidden eraf in W8 en zet W7 in de opstart OS'en.
EasyBCD zal dat ook wel kunnen.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2012, 12:29   #3
kwirinus
 
Geregistreerd: 2 August 2012
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier Bekijk bericht
Meestal wordt ook de upgrade versie gebruikt en kun je alleen W7 updaten, zet de W7 partitie op hidden en haal hem weer van hidden eraf in W8 en zet W7 in de opstart OS'en.
EasyBCD zal dat ook wel kunnen.
oh ja, hidden maken van een partitie. hoe ging dat ook alweer?
kwirinus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2012, 12:46   #4
kwirinus
 
Geregistreerd: 2 August 2012
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kwirinus Bekijk bericht
oh ja, hidden maken van een partitie. hoe ging dat ook alweer?
dat heb ik intussen gevonden, met acronis disk director, 'change partition type', en verander dat bijvoorbeeld in 017h.

alleen... W8 upgrade heeft voor install een windows install nodig! (en ik heb geen install dvd van W7, alleen een recovery ding.)
kwirinus is offline   Met citaat antwoorden
Oud 31 October 2012, 13:07   #5
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Dacht dat het gewoon kon via "custum" een schone installatie.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline   Met citaat antwoorden
Oud 4 November 2012, 08:22   #6
Janet010
 
Geregistreerd: 4 November 2012
Berichten: 7
Standaard

Je kunt toch een dual boot maken met een clean instal. De upgrade manager zal kijken of je hardware voldoende is en of je Windows 7 herkend wordt, daarna kun je het downloadbestand op een usb stick zetten of branden om vanaf daar te installeren. Als je een beetje zoekt, kun je diverse how to's vinden: klikkerdeklik.
Janet010 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:50.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.