Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 8 April 2015, 21:38   #1
tcooteman
 
Geregistreerd: 31 March 2005
Locatie: Wormerveer
Berichten: 304
Standaard Windows activatiecode werkt niet

Sinds kort krijg ik iedere keer de melding dat mijn windows geactiveerd moet worden. Dan worden de laatste 5 cijfers getoond voorafgaand aan een aantal xxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx.
Die laatste vijf cijfers/letters kloppen inderdaad met mijn activatiecode maar als ik dan online wil activeren krijg ik de mededeling: windows kan niet worden geactiveerd. Probeer het later nog eens.
En dat lukt dus niet. Ik heb een legale windows 8 op mijn computer en heb deze geupdate naar 8.1. Heeft altijd goed gewerkt maar sinds deze week krijg ik iedere keer deze mededeling. Weet iemand wat ik hieraan moet doen.
Heb al gegoogled maar er komt niet echt een oplossing uit. Ook als ik windowstoets+r doe en dan slui.exe 4 intyp kan ik nog steeds windows niet activeren.

Help help.
__________________
Thecla
tcooteman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 8 April 2015, 23:20   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.800
Standaard

En als je kiest voor nieuwe productcode invoeren en je vult je serial opnieuw in.

Als het goed is, zie je in het activatie scherm een gratis tel. nr. van Microsoft. Zoek een rustig plekje, want je moet heel veel karakters op tel. en scherm invullen.

Je hebt toevallig niet de pc/laptop opnieuw geinstalleerd een dag of 30 geleden?

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 April 2015, 16:49   #3
Satneef
 
Satneef's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 August 2008
Berichten: 471
Standaard

Je moet helemaal opnieuw beginnen met windows 8 (dus geen 8.1) en dan alle updates installeren en dan via de store (speciale app) de upgrade naar 8.1 installeren.
__________________
KDE Neon/Windows10: Jawel,een echte LinWin!
Satneef is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 April 2015, 20:03   #4
tcooteman
 
Geregistreerd: 31 March 2005
Locatie: Wormerveer
Berichten: 304
Standaard

Als ik mijn code invoer dan zegt hij dat deze code niet werkt. Ik moet dus windows weer terugbrengen naar windows 8? Lekker dan. Waarom promoot windows dan dat je gratis naar 8.1 kunt upgraden? Nou moet alles weer terug? En nee toevallig niet een nieuwe pc/laptop geïnstalleerd.
__________________
Thecla
tcooteman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 April 2015, 22:15   #5
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.800
Standaard

Ik zou gewoon MS bellen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 10 April 2015, 11:25   #6
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.027
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Satneef Bekijk bericht
Je moet helemaal opnieuw beginnen met windows 8 (dus geen 8.1) en dan alle updates installeren en dan via de store (speciale app) de upgrade naar 8.1 installeren.
Onzin,

Als ik de foutcode lees kan de computer de verificatie server niet bereiken.

Werkt internet wel op de computer?

Zet je firewall eens uit, en probeer het opnieuw.

Probeer anders wat niekie zegt.
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 April 2015, 16:07   #7
tcooteman
 
Geregistreerd: 31 March 2005
Locatie: Wormerveer
Berichten: 304
Standaard

Ik ga MS bellen. Internet werkt erg goed, dus daar kan het niet aan liggen.
__________________
Thecla
tcooteman is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 April 2015, 11:53   #8
Satneef
 
Satneef's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 August 2008
Berichten: 471
Standaard

Als ik dit bij mijn pc doe krijg ik die melding ook.
Ik moet namelijk ook vanaf Windows 8 beginnen,anders krijg ik ook die melding.
Ook kan het zijn dat je de verkeerde DVD hebt gebruikt (oem ipv. retail)
En als ik op mijn windows tablet een retail gebruik kan ik hem ook niet aktiveren en krijg ik ook die melding.

@Marc Onzin? We zullen zien.
__________________
KDE Neon/Windows10: Jawel,een echte LinWin!
Satneef is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:22.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.