Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 August 2018, 20:02   #1
Karel5
 
Geregistreerd: 19 May 2005
Berichten: 134
Standaard Adapter voor LAN verbinding.

Eens in de paar maanden wordt mijn (vaste) verbinding van mijn PC (W10) zonder reden verbroken. Met veel moeite lukte me het altijd met de ingebouwde fout opsporingsprogramma's de zaak weer on line te krijgen.
Vandaag ging dat niet maar door het netwerk opnieuw in te stellen lukte het toch.
De melding is dat de adapter voor LAN verbinding is uitgeschakeld.
Hoe kan ik de fout blijvendrepareren?
Karel5 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 13 August 2018, 21:40   #2
falstring
 
Geregistreerd: 11 January 2011
Berichten: 968
Standaard

rechtsklik op verbindingssymbool rechts onderin in het systeemvak en kies netwerkinstellingen openen.
klik rubriek adapters open
rechtsklik op de ethernetadapter en kies inschakelen
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 August 2018, 08:00   #3
Karel5
 
Geregistreerd: 19 May 2005
Berichten: 134
Standaard

Heb ik eerst gedaan maar dan gaat hij direct weer terug naar uitgeschakeld
Karel5 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 August 2018, 12:50   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.285
Standaard

Als je bij het apparatenbeheer gaat kijken en daar de eigenschappen van de netwerkkaart, staat daar toevallig nog iets van energiebeheer ingeschakeld?
Controleer anders even de energiebeheer instellingen van W10 zelf of die toestemming heeft de netwerkkaart uit te schakelen.
Zoja, dat uitvinken zodat energiebeheer zich niet met de netwerkkaart bemoeit.

Het euvel kan echter ook door iets anders veroorzaakt worden zoals bijv. een hardware probleem met de netwerkkaart of malware.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 14 August 2018, 14:57   #5
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.343
Standaard

Driver updaten?

Staat apparaat 24/7 aan?
Gebeurt het tijdens gebruik of na opstarten?
Op het moment dat het gebeurt, dan al eens opnieuw opgestart?
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 15 August 2018, 11:32   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Als je bij het apparatenbeheer gaat kijken en daar de eigenschappen van de netwerkkaart, staat daar toevallig nog iets van energiebeheer ingeschakeld?
Die zou ik bekijken. Rechtsklik de LAN-adapter, en kies 'Eigenschappen - tab Energiebeheer'. Vinkje weghalen bij 'De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen'.

Het lijkt mij niet snel een hardwareprobleem, omdat Windows 'weet' dat het apparaat uitgeschakeld is. Dat is een softwarematige handeling.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2018, 08:23   #7
Karel5
 
Geregistreerd: 19 May 2005
Berichten: 134
Standaard

Heb al de bovenstaande adviezen gecontroleerd maar niets gevonden. De pc staat meestal 24/7 aan.Het enige verband waar ik aan kan denken is dat ik geloof dat het gebeurt als ik een filmpje kijk op een website. Maar weet niet meer of dat in alle gevallen zo was. Opnieuw opstarten helpt niet en terugzetten naar een vorige datum ook niet.
Karel5 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2018, 16:49   #8
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.285
Standaard

Probeer hem eens volledig opnieuw te installeren?
Naar apparatenbeheer gaan, rechter muisknop en dan "installatie ongedaan maken".
Daarna opnieuw opstarten dan moet ie opnieuw gaan installeren.

Daarna zien of hij het dan wel doet, anders moeten we misschien toch eens een malware scan gaan doen of zoiets.

Welke virusscanner en/of firewall gebruik je?
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 16 August 2018, 20:59   #9
Karel5
 
Geregistreerd: 19 May 2005
Berichten: 134
Standaard

In mijn eerste bericht had ik al gezegd dat het met opnieuw installeren uiteindelijk gelukt was. Misschien wat onduidelijk opgeschreven.
Maar daarmee voorkom ik denk ik niet dat het zich weer gaat voordoen.
Want waarom doet zich dit zonder duidelijke aanleiding voor.
Misschien moet ik het maar accepteren, aannemend dat ik het volgende keer weer met herinstalleren kan oplossen.
In ieder geval dank voor het meedenken.
Karel5 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 17 August 2018, 00:46   #10
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.285
Standaard

Citaat:
Misschien wat onduidelijk opgeschreven.
Yep, want "netwerk opnieuw instellen" zien wij als een reeks van commando's waarmee het netwerk opnieuw ingesteld wordt.
Da's anders dan de kaart opnieuw installeren. Maar maakt niet uit, kan iedereen gebeuren.

Het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is geweest en dus ook of en hoe het blijvend te repareren is. Kan best zijn dat het nu gewoon niet meer voor komt.
Het kan een bitje zijn wat scheef ging op de harde schijf, het kan invloed van een stukje malware zijn geweest of iets een update van Windows waar ergens iets niet 100% lekker ging.

Er zijn te veel mogelijke oorzaken. Daarom is er ook geen 100% oplossing voor dit euvel te geven.
Ik denk inderdaad dat er niets anders op zit dan te accepteren en evt. volgende keer weer op die manier proberen.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:54.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.