Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 28 January 2018, 09:43   #1
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.193
Standaard Geen netwerktoegang (IPv4)

Ik heb, sinds de laatste update/upgrade, een aantal keren (niet alle....) problemen gehad met de internetverbinding op de pc.
Na het opstarten bleek er geen verbinding te zijn met de digitale buitenwereld. Met uitzondering van Google.
De status van de LAN-verbinding geeft aan dat bij IPv4 er geen netwerktoegang is/zou zijn.
Ik kan een netwerkcontrole uitvoeren, maar die levert niets op ( "Het probleem kan niet met Probleemoplossing worden vastgesteld").

Tot nu toe was de "oplossing" om opnieuw op te starten.

Iemand enig idee hoe ik dit probleem zou kunnen oplossen, de volgende keer dat het zich voordoet?
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg CID_probleem_internet_1.JPG‎ (18,9 KB, 8x gelezen)
Bestandstype: jpg CID_probleem_internet_2.JPG‎ (45,7 KB, 9x gelezen)
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2018, 15:15   #2
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.628
Standaard

Ik zou even kijken bij realtek, of er misschien een driver update voor je netwerkkaart is.
Anders zou ik ook niet weten.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2018, 15:48   #3
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.565
Standaard

Wanneer het wel werkt, zie je dan wel IPv4 in gebruik ?

Dat het af en toe gebeurt is niet zo lekker.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2018, 16:40   #4
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.968
Standaard

Volgens het tweede screenshot zie ik wel een ipv4 ip adres voor de router dus dat ziet ie schijnbaar wel, maar krijgt geen ip toegewezen.
Ik neem aan dat je Google als startpagina hebt geladen want geen internet is geen internet dus ook geen Google. Maar als die als startpagina staat of vaak geladen is wordt die uit de cache geladen.

Nieuwere drivers willen inderdaad wel eens helpen.
Wat je ook kunt proberen is ipv6 uitschakelen en anders eens een Minitoolbox logje plaatsen als ie het niet doet.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2018, 17:13   #5
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 13.977
Standaard

Router herstarten (10 minuten o.i.d. stroom er af) zou ik ook nog even proberen als je dat nog niet gedaan hebt. Zo heb ik eens een vaag netwerkprobleem opgelost, na eerst allerlei instellen te wijzigen (wat niet hielp) en een andere netwerkkabel te proberen (wat ook niet hielp).
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 28 January 2018, 19:58   #6
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 692
Standaard

Rechtsklik op je netwerk icoon en kies netwerk en instellingen openen.
In het venster dat open gaat scrol naar beneden en kies Netwerk resetten.
__________________
Dappertje

Gelukkig hoef ik niet zelf op mijn eten te jagen,
Ik zou niet eens weten waar gevulde koeken leven.....
Niets is zeker en zelfs dat niet......
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 January 2018, 13:40   #7
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.193
Standaard

Allen dank voor het reageren.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Ik zou even kijken bij realtek, of er misschien een driver update voor je netwerkkaart is.
Goed idee. Ga ik op de pc controleren. Zou het ergens wel vreemd vinden; bij een driverprobleem zou ik eigenlijk verwachten dat het structureel niet werkt.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Wanneer het wel werkt, zie je dan wel IPv4 in gebruik ?
Dat het af en toe gebeurt is niet zo lekker.
Ga ik de volgende keer bij problemen controleren. Ben het met je eens dat het niet lekker is dat het af en toe is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Ik neem aan dat je Google als startpagina hebt geladen want geen internet is geen internet dus ook geen Google. Maar als die als startpagina staat of vaak geladen is wordt die uit de cache geladen.
Ik heb een lege pagina als startpagina en heb, waar mogelijk, mijn browsers (Opera, Firefox, Brave en heel af en toe Edge) zo ingesteld dat ze na afloop de boel zouden moeten schonen. Ik weet zo niet meer of ik een vorige keer 1, 2 of alle browsers heb gebruikt om te testen (met Google om naar toe te gaan).

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Nieuwere drivers willen inderdaad wel eens helpen.
Wat je ook kunt proberen is ipv6 uitschakelen en anders eens een Minitoolbox logje plaatsen als ie het niet doet.
Minitoolbox?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Router herstarten (10 minuten o.i.d. stroom er af) zou ik ook nog even proberen als je dat nog niet gedaan hebt.
Heb dat (nog) niet gedaan, omdat de rest van de apparaten (tablet, smartphone) wel verbinding heeft en ik het daarom in eerste instantie zoek/zocht in de (instellingen van de) pc. Maar kan ik zeker gaan doen.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Rechtsklik op je netwerk icoon en kies netwerk en instellingen openen.
In het venster dat open gaat scrol naar beneden en kies Netwerk resetten.
Ik zie geen resetten, wel Netwerk opnieuw instellen. Bedoel je die? Plaats anders even een screenshot, zodat ik dat kan vergelijken met wat ik zie / kan.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 January 2018, 15:54   #8
Marc H
 
Geregistreerd: 13 April 2005
Berichten: 1.007
Standaard

169.254.*.* is de standaard Apipa reeks, die windows zelf aan netwerkkaarten geeft als hij geen DHCP server kan vinden of geen geldig response krijgt . Je router deelt geen ip-adres uit aan de netwerkkaart, of om een of andere reden accepteert de netwerkkaart het aangewezen adres niet.

Trouwens ook gek dat hij wel een DHCP server heeft en een DNS server, maar geen Gateway. Kijk eens in de instellingen van de netwerkkaart of alles wel op automatisch staat.

Google werkt wel omdat die ook via IPv6 bereikbaar zijn.

Post eens een IPCONFIG /all?

Laatst gewijzigd door Marc H : 29 January 2018 om 15:57
Marc H is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 January 2018, 16:41   #9
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 10.968
Standaard

Citaat:
Minitoolbox?
Google?
Maar om het helemaal gemakkelijk te maken, kijk even naar dit bericht, compleet met download link en hoe je het moet aanvinken.
Daarna hier logje plaatsen, als bijlage als het kan dus niet in de thread:
Uit zo'n logje kunnen we veel info halen met mogelijke oorzaken, kun je veel meer mee dan een ipconfig /all want dat zegt relatief weinig.
Dus onderstaande link en dan het Minitoolbox gedeelte.

https://www.pcwebplus.nl/phpbb/viewt...=21485#p172925
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 29 January 2018, 17:00   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.565
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Ga ik de volgende keer bij problemen controleren.
Ik bedoel hoe ziet dat plaatje er bij een goede verbinding uit, zoals nu; ik neem aan dat je nu verbinding hebt.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:41.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.