Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Computer Idee > Verschil van mening vanuit threads

Notices

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
Oud 22 October 2015, 15:19   #31
Carfran
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Wil je zeggen dat er wel nog 16-bits applicaties op Windows 7 32-bits kunnen draaien dan? Want anders zou ik ook geen nut zien in een 16-bits sub systeem.
In windows 7 zelf niet, onder Virtualbox wel, als je nog graag zou expereminteren met MS-DOS
http://www.instructables.com/id/How-...er-VirtualBox/

https://www.virtualbox.org/
 
Oud 22 October 2015, 16:38   #32
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Wil je zeggen dat er wel nog 16-bits applicaties op Windows 7 32-bits kunnen draaien dan?
Op mijn 32bit wel En ik lees W8.1 (W10 ?) ook. Maar dan heb ik het niet alleen over een DOS programma, ook de editor die ooit met Windows 3.1 werd meegeleverd, write.exe, draait:
W7_16bit_write.jpg
Windows7_16bit_write_in_taskman.jpg
Zie daar in Taakbeheer de NTVDM.exe (NT Virtual DOS Machine) en write.exe (kan je je het programma icoontje links boven nog herinneren ?) en wowexec.exe (Windows On Windows), welke nodig is voor Windows applicaties.

Ik heb nog zelf wat kleine programmaatjes geschreven in BASIC, en die draaien (bijna allemaal....) in een CMD opdrachtprompt.
Het is in de prompt echt niet zaligmakend hoor, vooral grafisch wil het vaak misgaan omdat er GEEN vol scherm wordt toegestaan, of omdat een bepaalde grafische resolutie niet wil.

De 64bit Windows versies hebben in feite (alleen) een 32bit subsysteem. Als je daar 16bit op zou willen draaien heb je iets virtueel nodig.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 22 October 2015 om 16:57
erikdenhouter is offline  
Oud 22 October 2015, 21:40   #33
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

Jammer dat je in de 32bits het probleem met het beperkt geheugen hebt. Ik had nog wel een stuk of twee 16-bits applicaties maar dat was de moeite niet waard. Zeker niet als je er nog iets als Virtualbox voor moet gaan gebruiken.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline  
Oud 23 October 2015, 11:19   #34
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.829
Standaard

Virtualbox heb ik dus niet nodig, die zou pas nodig zijn voor het draaien van 16bit onder 64bit Windows, en die heb ik niet.
erikdenhouter is offline  
Oud 23 October 2015, 13:11   #35
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

Voor dos games etc. is er ook Dosbox indien nodig.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline  
Oud 23 October 2015, 17:10   #36
Hans60
 
Geregistreerd: 18 November 2008
Berichten: 2.052
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Carfran Bekijk bericht
Er was ook Windows For Workgroups (NT) los als besturingssysteem .
....en weer fout.
Windows for Workgroups was Windows 3.11, Windows NT is de eerste versie welke ontwikkeld is voor bedrijfsomgevingen. Het is de eerste versie die niet gebaseed is op DOS. Het is ook de eerste versie die gebruik maakt van NTFS, iets waar WfW nooit mee om heeft kunnen gaan.
Ken uw klassiekers!
__________________
Angst voor de dood voorkomt niet dat je sterft,
het belet je alleen ten volle te leven
Hans60 is offline  
Oud 23 October 2015, 17:18   #37
Lange Pier
 
Lange Pier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Berichten: 4.832
Standaard

De "goede" man is weg............

Alles kun je via wiki lezen, overigens maar eigenlijk niet echt interessant.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows
Hoeft natuurlijk niet te kloppen, wordt ook maar door mensen opgetekend.
__________________
Sig;
Wie veel praat heeft weinig te zeggen.
Topicstarters, er zullen hier maar weinig helderzienden aanwezig zijn dus geef je OS plus merk en type moederbord of merk PC op.
Lange Pier is offline  
Oud 24 October 2015, 00:23   #38
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

Citaat:
Voor dos games etc. is er ook Dosbox indien nodig.
Ja dat klopt maar ik heb geen zin in installatie van extra dingen. Op die manier werd ik fijn gedwongen weer eens wat nieuws te gaan gebruiken wat dan ook weer langer mee kan.

@Hans60: Had ik inderdaad ook al gezien, maar had geen zin om hem nog meer op de kast te jagen eigenlijk.

Wel jammer dat de man al weer weg is, als je toch met zoveel overtuiging iets zegt, moet je ook kunnen toegeven dat je het mis hebt op bepaalde punten, zeker als dat ook nog aantoonbaar is met links.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline  
Oud 25 October 2015, 10:06   #39
JohnL
 
JohnL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 March 2005
Locatie: Etten-Leur
Berichten: 4.444
Standaard

DOSbox is ook voor 32-bits Windows versies geregeld erg handig, hoor. Vooral hele oude DOS games zijn vaak niet compatibel met nieuwere Windows-versies, of hebben andere problemen. Er zijn er bijvoorbeeld die hun snelheid niet reguleren, en dus gewoon zo snel draaien als de processor toestaat. Da's leuk als de snelste processor van jouw tijd een 486DX2-66 is, die zoals de naam al impliceert op 66 MHz draait, maar als je dat dan op een huidige quadcore van 3.000 MHz loslaat, dan valt er weinig te spelen...


Ik heb dat eens zien gebeuren met CD-MAN, een pacman kloon. Dat werkte prima op mijn oude 50 MHz bakje, maar toen kwam er een AMD Duron van 800 MHz. Er zat een demo in die het spel zelf ging spelen, en die had binnen een halve seconde het hele spel uitgespeeld
__________________
Belangrijkste regel bij het bouwen van een PC: "Met een hamer past alles!"
JohnL is offline  
Oud 25 October 2015, 15:06   #40
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.130
Standaard

Ja het is me bekend dat DOSbox zo handig kan zijn, maar ik heb zoveel games dat ik er eigenlijk niet meer aan toe kom om oudere games nog te spelen.
Heb hem trouwens wel 2 jaar terug nog eens even geinstalleerd om een oude Tombraider nog eens te kunnen spelen voor een stukje. Best lachen!
Wat jij schrijft trouwens ook, snelle cpu's op sommige oude dingen...... hahahahaha.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline  
Discussie gesloten

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 01:40.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.