Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 8

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 29 September 2014, 18:07   #1
sandeerius
 
Geregistreerd: 29 September 2014
Berichten: 1
Exclamation Taakplanner, een bericht weergeven

Beste forumleden,

Ik heb een vraag met de taakplanner in het menu computerbeheer.
Bij het toevoegen van een taak wil ik kiezen voor de actie "een bericht weergeven", maar dit werkt niet.
Ik kan mijn tekst typen maar als ik op voltooien wil drukken komt er een foutmelding.
Er staat wel na "een bericht weergeven" afgeschaft.
Kan ik er op een bepaalde manier voor zorgen dat dit niet meer afgeschaft is?
sandeerius is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 07:09   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

"een foutmelding"...
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 09:15   #3
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Mogelijk gekoppeld aan de windows messenger service, die inderdaad niet meer gebruikt wordt?
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 19:29   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Nee, het gaat geloof ik om een tekst tonen op het scherm, en het is er bij W8 uit gesloopt....

Hier wordt (in het Engels) een alternatief gegeven, waaronder de methode om de taak te exporteren (wat in effect opslaan in XML is, een tekstbestand) en het daarna bewerken van dit bestand tot het gewenste resultaat:

http://www.askvg.com/fix-cant-create...ask-scheduler/

Ik heb geen Windows 8, en kan je dus niet makkelijk verder helpen.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 19:50   #5
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Je zou als taak ook een batchbestand kunnen starten, wat het programma start en daarna een melding weergeeft in een command vester. Zoiets, zelf verder in te vullen en aan te passen.

@echo off
start notepad.exe
echo Het programma is gestart.
pause
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 30 September 2014 om 19:54
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 20:46   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato Bekijk bericht
Je zou als taak ook een batchbestand kunnen starten, wat het programma start en daarna een melding weergeeft in een command venster...
Vond net een kortere voor een batchfile, ik denk zelfs de kortste opdracht om een Windows window met boodschap te geven:
Code:
Msg * "Prop hier je boodschap...."
MSG_message_from_batchfile_small.jpg
.
.

Zet er desgewenst een paar spaties omheen om het wat ruimte te geven:
Code:
Msg * "             Prop hier je boodschap....             "
MSG_message_from_batchfile_large.jpg

Simpel zeg.

Boxje blijft wel on-top tot de OK knop geklikt wordt.

Dus in Kladblok maken, en opslaan als 'Alle bestanden' met de extensie .BAT.
En dan in Taakplanner starten als een programma.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 30 September 2014 om 20:53
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 30 September 2014, 23:35   #7
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Als het puur om die boodschap alleen gaat, kun je die opdracht mogelijk ook wel in taakplanner kwijt. Kende deze trouwens ook nog niet.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2014, 08:20   #8
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door couch_potato Bekijk bericht
Als het puur om die boodschap alleen gaat, kun je die opdracht mogelijk ook wel in taakplanner kwijt.
Dat kon dus nog in Windows 7, niet meer in Windows 8, en dat is de kern van het probleem van sandeerius, waarvan we alleen nog niet weten welke Windows versie daar draait.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2014, 10:20   #9
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Het probleem is elders al op dezelfde manier opgelosts. Die zien we hier vast niet meer terug.
http://www.eightforums.com/performan...-sheduler.html
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 1 October 2014, 17:34   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Wel beter, het gebruikt script binnen de Taakplanner zelf, niet via een batchbestand. Dat zag ik toegepast in de link die ik gaf, maar begreep niet helemaal dat msg een script is, en daar zonder meer gestart kan worden.

Ik heb wat geleerd, hoe mijn batchfiles te kunnen laten melden binnen Windows. Ik heb nog wel eens een backup taakje op de achtergrond via een batchfile, en nu kan ik heel eenvoudig eventuele meldingen zoals 'Blabla.bat is klaar...' bovenop alle vensters zetten.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 08:41.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.