Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows NT/2000/XP

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 24 October 2012, 23:23   #1
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Question Windows sluit niet meer af.

Goeden avond, dames en heren.
Mijn probleem zal vast en wel eens op dit forum aan de orde zijn geweest, maar als ik de zoek-optie wil gebruiken krijg ik na een klik op OK een melding betreffende een serverfout.
Hier gaat ie dan:
Sinds enkele dagen wil Windows niet meer afsluiten.
Als ik aan het einde van een sessie op Start/Uitschakelen/Uitschakelen klik lijkt alles in eerste instantie goed te gaan.
Na de melding Uw instellingen worden opgeslagen verschijnt ook de melding Windows wordt afgesloten, maar daar blijft het dan ook bij.
Na enig gepruttel van de harde schijf volgt alleen maar oorverdovende stilte, maar geen afsluiten. Ook na 5 minuten staat die melding er nog steeds.
De enige remedie is dan de stroom eraf.
Dit kan natuurlijk nooit lang goed gaan. Ik probeer nu, als ik er tenminste aan denk, de optie Start/Uitschakelen/Opnieuw opstarten en gooi dan, op het moment dat mijn beeld op zwart gaat, de stroom eraf.
Heb al diverse dingen geprobeerd:
CCleaner, RegCleaner, met en zonder ingeschakeld Antivirus-programma, maar niets heeft baat.
Mijn systeem is Windows XP, SP 3, met alle updatesgeinstallerd .
Dus, wie weet raad?
Alvast bedankt voor een goed idee en/of oplossing.
Aad

PS
Aan instellingen in de BIOS durf ik, zonder duidelijke voorbeelden, niet te rommelen.
Hetzelfde is van toepassing op de Register Editor.
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2012, 01:23   #2
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Doe deze eens proberen:

http://answers.microsoft.com/nl-nl/w...d-94cc6b34bbd2

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2012, 01:28   #3
anoniem30973
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Laptop of desktop?
Gewoon langdurig op de aan/uitknop drukken, al geprobeerd? Of ruk je gewoon de stekker er uit?
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2012, 19:32   #4
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@ Niekie30: Is voor mijn geval geen oplossing
@ Joman: Desktop. En langdurig op de aan/uitknop drukken lost mijn probleem niet op.
Afsluiten doe ik momenteel door opnieuw op te starten, en als mijn monitor op zwart gaat sluit ik de stroomtoevoer af d.m.v. een hoofdschakelaar op een verdeeldoos waar ook de rest van mijn computerspullen op zijn aangesloten, te weten de printer, de voedingen van andere externe apperate4n zoals externe HD, geluids systeem etc.
Van stekkers er uit rukken hou ik niet zo
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2012, 22:09   #5
anoniem46701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

toch wel uitgeprobeerd, die tip van niekie??
zou kunnen dat je de bios eens moest resetten.
worden datum en tijd nog wel correct bijgehouden?
zo neen, nieuwe batterij op moederbord plaatsen.
zo ja, ga bij herstart de bios in en kies voor default waarden. wel ervoor zorgen dat je de bios verlaat via de optie 'save and exit' (f10) want anders wordt er geen wijziging vastgelegd
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2012, 22:25   #6
anoniem13501
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

En als je nu es een eigen "afsluit-"snelkoppeling aanmaakt :
Rechtsklik ergens op bureaublad > kies Nieuw > snelkoppeling >
Vul hier nu in het venster (denk om de spaties..) : %windir%\System32\shutdown.exe -s -f -t 00
(of kopieer en plak...) en klik hierna op volgende > geef het een toepasselijke naam en dan OK.
Je hebt nu een snelkoppeling op jouw bureaublad erbij voor het afsluiten.

Uitleg parameters :
-s om de computer af te sluiten
-f forceert stoppen van lopende progs/applicaties
-t xx het afsluiten beginnen na xx seconden

Heb 't uiteraard eerst ff zelf uitgeprobeerd...! (op een Windows 7 en XP en werkte op beide...) voor ik dit hier opschreef....succes..., hoop dat 't bij jou ook werkt...!

Grtz
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2012, 00:13   #7
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Die tip hierboven van rawit kan je al zo even proberen, dat zou iets info kunnen geven of het op die manier wel lukt. Het hoeft eventueel niet blijvend gebruikt te worden.
Maar ik heb het idee dat het op die manier net zo vast loopt, want ook Windows gebruikt tenslotte zo'n opdracht. Proberen zou ik zeggen.

Je zou een systeemherstel kunnen proberen van voor het probleem. Misschien dat een Windows update roet in het eten heeft gegooid.

Mijn tweede idee is het openen van een opdrachtprompt (in je Start-menu) maar dan wel met een rechtsklik en in dat contextmenu kiezen voor 'Uitvoeren als.... Administrator', en dan in die vervolgens geopende opdrachtprompt de opdracht invoeren:
Code:
SFC  /scannow
Daarmee wordt de integriteit van de nodige systeembestanden gecheckt.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2012, 14:19   #8
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@ falstring: Uiteraard heb ik die tip van niekie30 uitgeprobeerd, maar zonder resultaat. Batterij is OK (tijd en datum worden correct aangegeven).
Dankzij een heldere/slimme buurman heeft mijn computer jouw tip betreffende de default instellingen overleeft.
Want nadat de BIOS instellingen op default waren gezet wou mijn PC niet meer opstarten. 1e foutmelding: Keyboard error, press any key to continue. Wat een achterlijke melding, trouwens. Welke toets moet je indrukken als je toetsenbord niet herkend wordt? Die met de grote hamer soms? (USB)Toetsenbord vervangen door een met een PS3 aansluiting en weer terug de BIOS in en alle (oude) instellingen terug gezet. Mijn buurman was zo slim geweest om eerst alle instellingen te noteren voordat de BIOS op default ging. In de default instellinge schijnen de USB porten niet (allemaal?) aangestuurd te worden?!
Hierna alles weer zoals eerder beschreven.

@ rawit: Prachtige tip met die snelkoppeling. Kan nu tenminste "normaal" afsluiten. Er schijnt toch een of ander programma op de achtergrond te blijven draaien welk niet afgesloten wordt.
Viruschecker (Webroot Anti Virus met Anti Spyware) een uitgebreide scan laten doen met, na ruim 3 uur, als resultaat:
Gefeliciteerd, er zijn geen kwaadaardige bestanden op uw computer gevonden. Viruschecker uitgeschakeld en MalwareBytes Anti-Malware een uitgebreide scan laten uitvoeren met een nagenoeg gelijkluidende melding: Computer is schoon.

@ erikdenhouter: Systeemherstel is bij mij uitgeschakeld, ik maak wekelijks een Systeem Back-Up d.m.v. Norton Ghost.
En onder Windows XP kan ik met de rechter muistoets klikken wat ik wil, maar een Uitvoeren als Administrator komt bij mij niet boven water.
Werkt jouw tip ook als ik dit rechtstreeks in het vakje uitvoeren typ? En werkt die tip überhaupt onder Windows XP?
Groet
Aad
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2012, 15:48   #9
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Rechtstreeks in het vakje 'Uitvoeren' kan je CMD typen om een opdrachtprompt te openen, en dan kan je die SFC /scannow daar invoeren, maar omdat het geen interne opdracht is kan je het ook direct in een 'Uitvoeren' veld typen. Ja dus.

Heb je het probleem ook bij afsluiten in Veilige modus ?
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aadjepiraatje Bekijk bericht
En onder Windows XP kan ik met de rechter muistoets klikken wat ik wil, maar een Uitvoeren als Administrator komt bij mij niet boven water.
Ik bedoel dan wel rechtsklikken op de snelkoppeling voor Opdrachtprompt in je startmenu.
  Met citaat antwoorden
Oud 26 October 2012, 22:17   #10
anoniem19955
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

En dan moet ik opeens de CD van Windows XP Pro in m'n drive stoppen. Leuk, hoor, als je Windows Home Edition gebruikt.
Jammer, maar aan die tip heb ik helaas niets.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:47.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.