Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 26 December 2018, 15:13   #21
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.261
Standaard

Services aan laten en de rest uitschakelen?
Ik heb Windows 10 he, dan zit opstarten ergens anders om dat stuk voor stuk aan/uit te zetten.
Zal er eens naar gaan kijken wat dit begint storend te worden.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 15:36   #22
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.138
Standaard

* Je kan bij msconfig nog 'selectief opstarten', en kiezen om één van de twee uit te schakelen.
* Je kan ook naar de tab 'Services' gaan, MS services verbergen, en de rest uitschakelen, dan is je computer nog wat vliegbaarder.
* Anders dus naar Taakbeheer - tab Opstarten, en daar alles wat als volledig programma mee opstart uitgeschakeld proberen.

Maar echt individuele opstartitems uitschakelen, dat is inderdaad een beetje voorbij
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 16:54   #23
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.261
Standaard

Wat ik nu vervelend weer vind is dat in Windows die MSconfig niet blijft staan naar waar hij mee is opgestart.
Had nu gekozen voor selectief starten en alleen services, dan moet ik dus herstarten zegt ie. Dat doe ik en kijk weer in msconfig en dan staat het bolletje weer bij "normaal starten"
Ga ik bij selectief starten kijken, staan daar de services en de opstart dingens uitgeschakeld, terwijl ik alleen de opstartdingens had uitgeschakeld.

Ik blijft die W10 maar een raar ding vinden. Zo is niet te zien of hij inderdaad selectief is opgestart want dat weet ik nu dus niet.

Wat ik nu heel veel tegen kom in mijn logboek is dit:
Code:
De server {1EF75F33-893B-4E8F-9655-C3D602BA4897} heeft zich niet binnen de vereiste termijn bij DCOM geregistreerd.
Van diezelfde 1EF7 dus exact dezelfde melding veel keer.
Maar dat kan dus komen omdat er selectief is opgestart.

Overigens deed hetzelfde probleem zich nu ook voor. Dus zou je bijna zeggen dat het aan een van de services zou moeten liggen.
Ik ga eens selectief opstarten en dan al die Acronis services uitzetten, ik blijf toch het vermoeden houden dat die er wat mee te maken heeft.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 19:10   #24
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.138
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger Bekijk bericht
Ik blijft die W10 maar een raar ding vinden. Zo is niet te zien of hij inderdaad selectief is opgestart want dat weet ik nu dus niet.
Je kan nog in Taakbeheer kijken of de services draaien onder die tab 'Services' daar.

W10 is een raar ding, geen twijfel. Het vinden van de weg daarin is nogal tegennatuurlijk geworden.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 19:25   #25
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.261
Standaard

Ja klopt, als ik daar minimaal 1 service uitschakel, dan zie je wel die aangepaste opstart aangevinkt. Rare boel.

En dan ligt het misschien toch aan een of ander opstartding, alhoewel ik dat heel vreemd zou vinden.
Heb nu Dropbox verwijderd, alle Acronis services uit gehad en nog steeds blijft dat gekke euvel zich voordoen.

Dus ik heb eens mijn gehele logboeken gewist en nieuw gestart.
Wat dan standaard terug komt is een foutmelding over de AESMservice, maar die staat in de bios uit omdat die problemen gaf dus dat is niet erg.

Nu zijn er nog 2 dcom fouten, en dat is twee keer deze:
Code:
In de machtigingsinstellingen toepassingsspecifiek wordt de machtiging Activeren niet verleend aan Lokaal voor de COM-servertoepassing met CLSID 
{8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820}
 en APPID 
{8BC3F05E-D86B-11D0-A075-00C04FB68820}
 aan de gebruiker PC01\Blacktiger SID (S-1-5-21-1514380284-1413042665-1228532070-1001) met het adres LocalHost (via LRPC) die wordt uitgevoerd in de toepassingscontainer Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_10.0.17134.1_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy SID (S-1-15-2-350187224-1905355452-1037786396-3028148496-2624191407-3283318427-1255436723). Deze beveiligingsmachtiging kan worden gewijzigd met het beheerprogramma van Component Services.
Ik ga daar eens op zoeken of ik iets kan vinden.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 19:28   #26
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.138
Standaard

Dit nog gevonden:

https://www.sevenforums.com/bsod-hel...roperties.html

En je kan ShellExView gebruiken om die context handlers beter te checken ? Ik weet niet het verschil met hoe CCleaner het doet, en of je dat geprobeerd hebt.
.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 26 December 2018 om 19:39
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 19:34   #27
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.261
Standaard

Ja maar dat is met een bsod.

Ik lees net op een forum en op tenforums dat Microsoft schijnbaar vind dat je die 10016 dcom fouten gewoon kunt negeren.

Ik vond dit ook nog, maar dit wordt bij de 1809 upgrade (bij elke upgrade dus) weer gereset die rechten.
https://www.tenforums.com/user-accou...tml#post854199

Dan maar even wachten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 20:00   #28
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.138
Standaard

Ik weet niks van dcom fouten.


Info:
"..... context-menu entries for Drives, the following are the paths:

[HKCR\Drive\Shell\]
[HKCR\Folder\Shell\]
[HKCR\Drive\ShellEx\ContextMenuHandlers\]
[HKCR\Folder\ShellEx\ContextMenuHandlers\]

Ik blijf dus meer aan dat context menu denken.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 20:10   #29
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.138
Standaard

https://shellfix.nirsoft.net/shell_problems_list.html

Teleurstellend toch dat ik daar weinig tegenkom over crashes op 'Properties'. Wel bij de rechtsklik op een drive.
Misschien heb je iets unieks, of niet gerapporteerd, dat kan natuurlijk.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 26 December 2018, 20:18   #30
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.261
Standaard

Contextmenu zou nog steeds kunnen. Van welke Windows is dat wat je vond?
Ik heb geen HKCR\Drive of Folder in de regedit.
Dus dat gaat 'm niet worden.

Met zoeken vind ik er wel eentje in bijv.
HKCR\Software\Classes\*\shellex\ContextMenuHandler s maar die is leeg.
En nog wat anderen die leeg zijn.

Ah, hier heb ik er wel een gevonden waar iets in staat:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\she llex\ContextMenuHandlers

Daarin staan er 3 met alleen van die rare tekens:
{90AA3A4E-1CBA-4233-B8BB-535773D48449}
{a2a9545d-a0c2-42b4-9708-a0b2badd77c8} en
{C539A15A-3AF9-4c92-B771-50CB78F5C751}

Dan nog de volgende bekenden:
ANotepad++64
BriefcaseMenu
ModernSharing
Open With
Open With EncryptionMenu
PicosmosShell
Quickpar
Sharing
WinRAR
WinRAR32
Workfolders

Die picosmos kan ik weghalen want die is deze week gedeinstalleerd, maar voor zover ik me herinner deed het probleem zich daarvoor al voor.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:05.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.