Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 13 April 2009, 19:17   #1
anoniem37918
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Computer werkt niet meer na verwisseling harde schijf

Hallo,

Een tijdje geleden ging de harde schijf van mijn pc kapot, ik heb deze vervangen door een nieuwe harde schijf van hetzelfde merk en dezelfde IDE aansluiting.

Nu probeer ik de pc weer te installeren maar er gebeurt niks als ik er een Vista, XP of Linux cd-om in doe. Ik heb het ook al geprobeerd een 'donor' cdrom station maar er gebeurt echt niks, ik krijg steeds 'Press F1 tot try boot again, press F2 for Boot Setup'.
Ik heb al met alle instellingen van het Boot Screen geklooid, maar ook geen reactie.

Ik heb alleen 1 keer een kaal opstart scherm van Vista gekregen maar daar bleef het ook bij.

Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn?

Alvast bedankt, Vic

Laatst gewijzigd door Vice : 13 April 2009 om 19:36
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 19:35   #2
anoniem37918
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Deze pc is al een aantal jaar oud, uit 2003, dus SATA kan nog helemaal niet op deze pc. En op de IDE doet hij het dus niet..

bedankt voor uw reactie!
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 19:44   #3
anoniem27570
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb mijn bericht weggehaald.

Is de nieuwe schijf als master gejumperd en hangt hij aan het eind van de IDE kabel aan de eerste IDE poort op het moederbord?
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 19:57   #4
anoniem37918
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ja, dit alles is zo
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 21:44   #5
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je wel in het BIOS de CD/DVD drive als eerste bootdevice ingesteld ?

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 13 April 2009 om 22:07
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 21:52   #6
anoniem37918
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb nu de IDE kabel van het moederbord naar de HD de andere ingang gebruikt van in de HD, en nu kon hij Linux laden. Ik dacht dat het probleem nu opgelost was maar hij geeft na een tijdje een foutmelding over 'Server X'. Is het verstandig om Vista of XP te proberen? Dan bestel ik even een cdtje bij een collega.
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 22:12   #7
anoniem37922
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vice Bekijk bericht
Deze pc is al een aantal jaar oud, uit 2003, dus SATA kan nog helemaal niet op deze pc. En op de IDE doet hij het dus niet..

bedankt voor uw reactie!
dan lijkt het mij dat je moederbord vista helemaal niet ondersteund
  Met citaat antwoorden
Oud 13 April 2009, 22:28   #8
Jeroenyboy22
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Anarith Bekijk bericht
dan lijkt het mij dat je moederbord vista helemaal niet ondersteund
Het is niet dat een pc met alleen een IDE aansluiting geen Vista ondersteund.
Zolang hij het hardwarematig trekt.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:33.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.