Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 18 April 2018, 15:19   #81
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.718
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Ik zou het voorstel van Erik kunnen uitvoeren: draadloos proberen en kijken of er zich weer een probleem voor doet. Maar het gaat soms een hele tijd goed.
...
Heb de ping langere tijd (zeker 2 minuten) laten lopen. Gebeurt (ogenschijnlijk) helemaal niets.
Juist omdat het soms lang goed gaat lijkt het mij zinvol om een tijdje alleen draadloos te gaan, dan krijg je volgens mij beter overzicht. Veel verschil kan het niet maken in gebruik.

En die 2 laatste ping opdrachten die ik later gaf eens onthouden te doen.

En voor BlackTiger, ter volledigheid: het probleem treedt op bij opstarten van de PC, en een herstart kan het al oplossen. Zo te herinneren gebeurt het niet wanneer de verbinding eenmaal werkt.
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2018, 09:40   #82
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.236
Standaard

Vanochtend opgestart met alleen draadloos. Geen verbinding.
Heb de 2 andere ping opdrachten uitgevoerd. Blijft hangen.
Gebeld met KPN. De medewerker Ronald gaf aan om bij 'status' te kiezen voor de onderste optie, het "netwerk opnieuw instellen". Dit leverde een blauw schermpje op (van Windows) dat het vijf minuten zou gaan duren om opnieuw op te starten. Dit vervolgens via het windows logo direct geforceerd.
Daarna werkte de verbinding weer. Of dit nu komt omdat het netwerk opnieuw is ingesteld of door de herstart (waarna het anders mogelijk ook had gewerkt), durf ik niet te zeggen.
Volgende keer bij een frisse start maar kijken. En anders wordt het toch het bat-bestand maar uitvoeren, zodra zich problemen voor doen. Is een kwestie van een paar seconden.

KPN gaf opnieuw aan dat bij hen alles goed werkt (t/m experiabox) en het aan mijn pc ligt.
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2018, 11:17   #83
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.718
Standaard

Welke anti-virus gebruik je ?
Al een keer voordat je afsluit je AV uitgezet ?
En hetzelfde voor de firewall ?

Ik weet niet of dit bij jou aan staat, zo ja, uitschakelen om te proberen.:
https://www.agconnect.nl/artikel/fas...voor-problemen

Kan je de inhoud van het volgende bestand (openen met Kladblok) tonen ?
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Probeer de ping opdrachten wanneer alles goed werkt, dan weet je welke moeten reageren op de Default Gateway (192.168.2.254) en localhost (ook wel 127.0.0.1 onder IPv4). Dat die ping naar localhost niet werkt duidt toch duidelijk op een fout in jouw PC, even aangenomen dat de ping wel werkt wanneer alles OK is. Ping localhost blijft namelijk geheel binnen je eigen systeem, en is een soort echo van de buitendeur van je netwerkadapter.

En verder zou ik eens even alle berichten vanaf een slechte opstart doorlopen in je logboeken, onder 'Systeem' en 'Toepassing'. Kunnen er niet veel zijn, en er is vast iets van een melding te vinden.

Wanneer ten einde raad:
als je dit batchfile in je map 'Start - Alle programma's - Opstarten' zet, wordt dat bij boot uitgevoerd.
Code:
@echo off

rem timeout 5 /nobreak

ipconfig /release
ipconfig /renew
Het kan zijn dat ook dan de opdracht te vroeg is, waardoor er weer geen verbinding is, maar ik heb de opdracht 'timeout 5' er in opgenomen,. zodat de uitvoering 5 seconden vertraagd kan worden. Dat kan je zelf beslissen door het woordje 'rem' weg te halen, dat woordje schakelt de opdracht nu nog uit om eerst zonder te proberen. Ook de wachttijd van 5 seconden kan je dan natuurlijk aanpassen.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 19 April 2018 om 12:50
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2018, 12:40   #84
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.059
Standaard

Citaat:
De laptop gaat de laatste tijd heel sporadisch aan en maakt probleemloos verbinding met het draadloze netwerk.
Ik zou eens willen vragen om de laptop eens bekabeld te proberen.
Eens zien of die wel vaker ook prima wil werken. KPN kan wel meten dat de verbinding tot het modem prima is, maar ze kunnen dus niet zien en meten of het router gedeelte en de LAN poorten goed werkt.
Indien de laptop bekabeld ook herhaaldelijk prima blijft werken kunnen we dat in elk geval 100% uitsluiten.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2018, 18:45   #85
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.236
Standaard

Ik ga dat met de laptop proberen.
Het lastige is dat ik nog steeds geen logica er in ontdek.
Net de pc ook weer opnieuw, bekabeld, opgestart en het werkt deze keer wel.
Wordt vervolgd.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Welke anti-virus gebruik je ?
Al een keer voordat je afsluit je AV uitgezet ?
En hetzelfde voor de firewall ?
Ik gebruikte Comodo tot de grote update (1709). Toen dat problemen gaf, heb ik de vreemde antivirussoftware verwijderd en een tijdje met Defender gewerkt. Omdat de resultaten daarvan niet overal bejubeld worden, een maand geleden gekozen voor Norton. In alle gevallen was het combi van AV en firewall.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Ik weet niet of dit bij jou aan staat, zo ja, uitschakelen om te proberen.:
https://www.agconnect.nl/artikel/fas...voor-problemen
Daar staat (of stond) nu een vinkje. Alleen bij Sluimerstand staat er geen.
Heb het vinkje weg gehaald, maar je kunt nergens kiezen voor opslaan. Na een herstart staat het vinkje er weer

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter Bekijk bericht
Kan je de inhoud van het volgende bestand (openen met Kladblok) tonen ?
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Citaat:
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

Laatst gewijzigd door Obelix71 : 19 April 2018 om 19:10
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 19 April 2018, 22:35   #86
BlackTiger
 
BlackTiger's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 May 2005
Locatie: State Penitentiary
Berichten: 11.059
Standaard

Citaat:
In alle gevallen was het combi van AV en firewall.
Just to be sure zou ik eens gewoon niet uitschakelen maar deinstalleren en tijdelijk eens gebruik maken van alleen een gratis antivirus (bijv. AVG, Avira, Avast) en de firewall van Windows zelf, die is voldoende. Werk ik zelf ook al jaren mee.
Comodo wil nogal eens te streng zijn en de firewall van Norton wil ook nogal eens graag blokkeren. Vandaar ook deinstallatie en niet uitschakelen want vaak blijven delen van dit soort firewalls gewoon werken ondanks dat men ze uitschakeld.

Hosts bestand ziet er goed uit.
__________________
Greetings, Black Tiger

-----------------------------
Domme vragen bestaan niet. Het is dom om een vraag te hebben en deze niet te stellen.
BlackTiger is offline   Met citaat antwoorden
Oud 20 April 2018, 09:35   #87
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.718
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
Daar staat (of stond) nu een vinkje. Alleen bij Sluimerstand staat er geen.
Heb het vinkje weg gehaald, maar je kunt nergens kiezen voor opslaan. Na een herstart staat het vinkje er weer
Zet dit in een batchbestand (of voer aan een prompt uit), en sluit daar een paar keer mee af om te testen:
Code:
@echo off
shutdown  /s  /f  /t  0
Let op, de /f optie zorgt dat toepassingen geforceerd worden afgesloten, dus onthou dat je je werk eerst moet opslaan, er wordt niet gewaarschuwd om op te slaan..
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud Gisteren, 08:56   #88
Obelix71
 
Obelix71's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 June 2005
Berichten: 5.236
Standaard

@BT: i.v.m. de problemen met de vorige grote Windows update heb ik Comodo volledig verwijderd en een tijdje met alleen Windows beveiliging gewerkt.Ook toen waren er problemen met de verbinding.

@Erik: ga het afsluiten op die manier proberen.

Ik heb op dit moment Norton Security draaien.

De afgelopen paar keer stond er geen kruisje door het icoontje in het systeemvak, bleek Google ook nog bereikbaar, maar daar hield het internetten ook mee op. Zie bijlage.
Met het bestandje van Erik de boel weer snel aan de praat gekregen.

Kan xampp misschien een rol spelen?
Start het niet dagelijks op, maar de afgelopen paar dagen wel.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg 2018-04-25_internetproblemen_CID.JPG‎ (34,7 KB, 2x gelezen)

Laatst gewijzigd door Obelix71 : Gisteren om 10:14
Obelix71 is offline   Met citaat antwoorden
Oud Gisteren, 13:30   #89
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.718
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 Bekijk bericht
De afgelopen paar keer stond er geen kruisje door het icoontje in het systeemvak, bleek Google ook nog bereikbaar, maar daar hield het internetten ook mee op. Zie bijlage
Is dat nu consequent ?
Dat lijkt namelijk meer een DNS probleem, en dat zou je normaal niet oplossen door het IP te vernieuwen.
Dan zou je op zo'n moment ook de uitkomst van ipconfig /all eens moeten tonen, en daarna eerst proberen of ipconfig /flushdns je helpt voordat je dat batchbestand uitvoert.

Als het inderdaad consequent is goed nadenken over wat er veranderd is. Je hebt b.v. geprobeerd om die fast startup uit te schakelen, wat niet lukte. Waarom dat niet ging weet ik niet (misschien omdat de sluimerstand uit staat), maar die alternatieve shutduwn zal moeten uitwijzen of het zin heeft daar beter naar te kijken.


Voor de rest... met onze kennis lijkt het steeds meer op een gevalletje herinstallatie.
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : Gisteren om 13:40
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:55.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.