Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 November 2016, 08:36   #1
pd1loi
 
Geregistreerd: 2 November 2016
Berichten: 4
Standaard "Opnieuw opstarten om fouten op station"

"Opnieuw opstarten om fouten op station te herstellen" deze melding krijg ik meerdere malen per dag. En er zit een gloednieuwe 500gb hdd in mijn laptop. Mijn vraag is waarom krijg ik deze melding terwijl ik weet dat er niets met de hdd aan de hand is. ook niet met HDD Tune die laat ook geen fouten zien Geheugen is 4Gb en is ook goed.Alleen bij Station Optimaliseren is de C schijf niet te zien.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Hdd.jpg‎ (16,0 KB, 11x gelezen)

Laatst gewijzigd door pd1loi : 2 November 2016 om 08:40
pd1loi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 09:00   #2
FooBar
 
FooBar's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 May 2005
Locatie: Elders
Berichten: 14.124
Standaard

Laat Windows eens een schijfcontrole (chkdsk) uitvoeren op die schijf. Waarschijnlijk is er inderdaad niks, alleen weet Windows dat nog niet.
FooBar is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 10:00   #3
pd1loi
 
Geregistreerd: 2 November 2016
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FooBar Bekijk bericht
Laat Windows eens een schijfcontrole (chkdsk) uitvoeren op die schijf. Waarschijnlijk is er inderdaad niks, alleen weet Windows dat nog niet.
Dat heb ik al een paar keer gedaan, ook nul fouten maar na verloop van tijd komt Windows weer met die melding.Elke dag weer.
pd1loi is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 10:27   #4
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Een Engelstalig draadje met een heleboel van dit:

"Restart to repair drive errors"

Staat er ook bij de melding welk station het eigenlijk is ? M.a.w. heb je ook de andere schijven gecontroleerd ?
Krijg je de melding ook wanneer je alle andere schijven (ook USB sticks of kaart in kaartlezer) afkoppelt ?
Verwissel het SATA kabeltje met die van een andere schijf, zoals je CD/DVD ?
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 2 November 2016 om 10:30
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 10:48   #5
Desperado
 
Desperado's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 June 2012
Berichten: 4.472
Standaard

Laptop , vaak maar 1 schijf .
Desperado is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 10:58   #6
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.237
Standaard

Jep, ik zie het. Ik was m'n bril ook aan het repareren
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 13:10   #7
Aladin
 
Aladin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 March 2005
Locatie: Aardenburg
Berichten: 1.356
Standaard

Kan die melding niet een fout in de software betreffen ipv de schijf zelf?
Wellicht vanwege klonen paar bitjes kwijt gespeelt?
Zal geen kwaad kunnen het systeem zich eens te laten repareren dmv de dvd.
Aladin is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 13:58   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.827
Standaard

Kan je Seatools er eens op loslaten met alle tests. http://www.seagate.com/nl/nl/support...oads/seatools/

Ik krijg wel vaker een nieuwe schijf binnen, die echt niet in orde is. (nou 2 keer in 18 jaar).

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 November 2016, 19:07   #9
dappertje
 
dappertje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 May 2009
Berichten: 710
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pd1loi Bekijk bericht
"Opnieuw opstarten om fouten op station te herstellen" deze melding krijg ik meerdere malen per dag. En er zit een gloednieuwe 500gb hdd in mijn laptop. Mijn vraag is waarom krijg ik deze melding terwijl ik weet dat er niets met de hdd aan de hand is. ook niet met HDD Tune die laat ook geen fouten zien Geheugen is 4Gb en is ook goed.Alleen bij Station Optimaliseren is de C schijf niet te zien.
Ik zou als eerste in computerbeheer->opslag->Schijfbeheer maar eens gaan kijken waarom de C schijf niet word weergegeven. Is het een aparte schijf (Hybride) of een SSD want die mag je niet optimaliseren. Dat de HDD nieuw is zegt niet zoveel, ik heb een tijd meegemaakt dat zelfs 1 op de 10 nieuwe schijven kapot waren. De cache kan kapot zijn of een root virus die dingen verandert, bekabeling, contacten, drivers, sata controller, en ik kan zo nog wel even doorgaan. Misschien kan je in je logboek terug vinden wat er precies gebeurd voor je deze mededeling krijgt.
Verder is het handig als je aangeeft welke OS je gebruikt en het merk en model van de HDD. Dit kan je allemaal terug vinden door te zoeken op systeeminformatie en dat uit te voeren. Bij Systeemoverzicht zie je het operating systeem bij Onderdelen->Opslag->Schijven zie je de schijf merk en model.

Dappertje
dappertje is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 November 2016, 09:35   #10
pd1loi
 
Geregistreerd: 2 November 2016
Berichten: 4
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dappertje Bekijk bericht
Ik zou als eerste in computerbeheer->opslag->Schijfbeheer maar eens gaan kijken waarom de C schijf niet word weergegeven. Is het een aparte schijf (Hybride) of een SSD want die mag je niet optimaliseren. Dat de HDD nieuw is zegt niet zoveel, ik heb een tijd meegemaakt dat zelfs 1 op de 10 nieuwe schijven kapot waren. De cache kan kapot zijn of een root virus die dingen verandert, bekabeling, contacten, drivers, sata controller, en ik kan zo nog wel even doorgaan. Misschien kan je in je logboek terug vinden wat er precies gebeurd voor je deze mededeling krijgt.
Verder is het handig als je aangeeft welke OS je gebruikt en het merk en model van de HDD. Dit kan je allemaal terug vinden door te zoeken op systeeminformatie en dat uit te voeren. Bij Systeemoverzicht zie je het operating systeem bij Onderdelen->Opslag->Schijven zie je de schijf merk en model.

Dappertje
Volgens Computerbeheer is alles in orde, Ik heb WD5000LPVX-22V0T hdd in mijn laptop zitten.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Computerbeheer.jpg‎ (16,1 KB, 8x gelezen)
pd1loi is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:03.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.