Ga terug   Computer Idee Forum > Besturingsystemen > Windows 10

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 5 June 2015, 22:52   #1
anoniem28032
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Windows 10

In de email die ik ontving staat dat er een icoontje zou staan om windows 10 te reserveren.
Dat zou bij gebruikers van windows 7 en 8 staan.
Ik heb de probeer versie van windows 10 maar ik kan niets vinden over reserveren./
Wie weet hoe dat zit
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 00:06   #2
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat klopt , je moet een legale officiŰle versie van Windows 7 of 8.1 ge´nstalleerd hebben.

+ Windows Update moet aan staan.

Een proef versie van W10 kun je dus niet upgraden, naar een echte versie van W10.

Laatst gewijzigd door Desperado : 6 June 2015 om 00:10
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 11:20   #3
anoniem57922
Guest
 
Berichten: n/a
Talking geen windows icoontje

ik zie het windows icoontje niet
nochtans heb ik alle windows updates ivm win10 gratis reserveren, en GWX staat ook in mijn windows/system32;

ik heb natuurlijk een legale windows 7 versie met sp1 ge´nstalleerd.Mijn laptop is een HP Productnaam: HP ENVY 17 Notebook PC
Serienummer: CNF112DBSD
Windows 7 Home Premium 64-bits Service Pack 1
voorge´nstalleerd op de pc
er hangt een sticker van microsoft onderaan de laptop met de productkey.
Hoe kan het dat alles wordt ge´nstalleerd maar dat ik geen icoontje krijg en dus niet kan reserveren.
Misschien geldt dit niet voor de Belgen?
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 11:57   #4
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Misschien dat het per land word toegewezen , dus geduld want het komt pas na 29 Juli.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 12:59   #5
anoniem57922
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
Misschien dat het per land word toegewezen , dus geduld want het komt pas na 29 Juli.
zijn er al Belgen die het windows icoontje hebben ontvangen?
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 13:11   #6
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het heeft niets met landen te maken, maar meer met de betreffende pc:

Indien je geen Windows 10 upgrade app (het kleine icoontje) ziet, dan kan dit het gevolg zijn van 1 van de volgende oorzaken:

Je systeem is niet volledig up to date met op zijn minst Windows 7 sp1 of Windows 8.1. Update 1
Windows update is uitgeschakeld of staat niet ingesteld om updates automatisch te installeren
Je hebt de noodzakelijke Windows Update functionaliteit geblokkeerd of verwijderd
Het systeem draait geen valide versie van Windows (niet-legitiem)
Het Systeem draait Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise of Windows RT/RT 8.1 welke uitgesloten zijn van het reserverings-aanbod
Het systeem is onderdeel van een bedrijfsnetwerk of een school. In dat geval dien je navraag te doen bij je lokale IT-afdeling
Systemen waarvan bekend is dat ze Windows 10 niet kunnen draaien krijgen de Windows 10 upgrade app niet voor 29 Juli. Na 29 Juli wordt het icoontje actief in de taakbalk, dit zodat je gemakkelijk kunt zien in hoeverre het systeem compatibel is indien je dat wenst.

Het uitvoeren van Windows Update en het installeren van alle beschikbare updates lost de eerste 3 oorzaken op.

Indien je er zeker van bent dat bovenstaande oorzaken niet van toepassing zijn bij jou en je krijgt het icoontje niet te zien, dan kun je onderstaande oplossing proberen. Deze verifieert dat je systeem in aanmerking komt en zal vervolgens de Windows 10 Upgrade app inschakelen:

Open Kladblok
Kopieer de volgende tekst en plak deze in kladblok:

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperience Indicators" /v UpgEx | findstr UpgEx

if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

:CompatCheckRunning

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready

if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning

:RunGWX

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig "

Klik achtereenvolgens op Bestand en Opslaan als
Verander de naam naar ReserveWin10.cmd
Kies bij opslaan als voor Alle bestanden (*.*)
Kies de locatie waar je het bestand wilt opslaan. Als voorbeeld nemen we hier de C:\Temp folder. Klik op opslaan
Open de opdrachtprompt als administrator (zoek via de startknop of het startmenu naar opdrachtprompt, rechtermuisknop op opdrachtprompt en kies voor Als administrator uitvoeren)
Vanuit de opdrachtprompt voer je het eerder opgeslagen bestand uit. In het door ons gebruikte voorbeeld van c:\temp ziet het commando er dan als volgt uit, waarna je op enter drukt: C:/Temp/ReserveWin10.cmd

De Microsoft compatibiliteitscontrole kan tussen de 10 en 30 minuten draaien, waarbij het script continu status updates geeft met de melding dat deze nog loopt. Wacht deze aub geduldig af.

Indien het script in een loop blijft hangen en dus faalt, dan heb je niet alle noodzakelijke updates geinstalleerd op het systeem. Behalve Windows 7 sp1 of Windows 8.1. Update 1 heb je ook de volgende updates nodig:

Voor Windows 7 sp 1:

KB3035583
KB2952664

Voor Windows 8.1 Update 1:

KB3035583
KB2976978

Je kunt handmatig controleren of deze updates geinstalleerd zijn door via de opdrachtprompt (uitgevoerd als admin) het volgende commando in te geven:

dism /online /get-packages | findstr 3035583

(Vervang het KB nummer met de update welke je wilt opzoeken.) Indien de update geinstalleerd is laat het commando de package identity zien. Bij bovenstaand voorbeeld zouden Windows 8.1. gebruikers de volgende uitslag moeten krijgen:

C:\>dism/online/get-packages | findstr3035583

Package Identity: Package_for_KB3035583~31bf3856ad364e35~amd64~~6.3. 1.29

Zie o.a. http://answers.microsoft.com/nl-nl/w...2-aff849fcd38a

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 19:46   #7
anoniem57922
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

ik heb natuurlijk gevolgd wat je zegt

hier een printscreen van wat de loop zegt:

  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 21:04   #8
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Open Kladblok
Kopieer de volgende tekst en plak deze in kladblok:

REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperience Indicators" /v UpgEx | findstr UpgEx

if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

:CompatCheckRunning

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready

if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning

:RunGWX

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig "
Niek, dit klopt niet met de forumsoftware van Computeridee.

De softweare die CI gebruikt geeft bij lange aaneengesloten regels (code, waarschijnlijk ter beveiliging tegen z.g. 'code injection') opzettelijk een spatie na elke 50 karakters. Hierdoor klopt de gekopieerde code niet meer (er staat b.v. een spatie in 'UpgradeExperienceIndicators' wat in je link met het origineel niet is).

Wanneer je in je bericht dit soort code wilt weergeven moet je het tussen de codetags zetten ( [ code ] .... je code tekst .... [ / code ] ), ofwel de hashtag in je editor gebruiken welke de codetags voor je plaatst.

Dit wordt dan de inhoud van dat .cmd bestand zoals voorgesteld:
Code:
REG QUERY "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\UpgradeExperienceIndicators" /v UpgEx | findstr UpgEx

if "%errorlevel%" == "0" GOTO RunGWX

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Appraiser" /v UtcOnetimeSend /t REG_DWORD /d 1 /f

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

:CompatCheckRunning

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser"

schtasks /query /TN "\Microsoft\Windows\Application Experience\Microsoft Compatibility Appraiser" | findstr Ready

if NOT "%errorlevel%" == "0" ping localhost >nul &goto :CompatCheckRunning

:RunGWX

schtasks /run /TN "\Microsoft\Windows\Setup\gwx\refreshgwxconfig"

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 6 June 2015 om 21:07
  Met citaat antwoorden
Oud 6 June 2015, 23:18   #9
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Oke Erik. Voor de zekerheid gaf ik de link erbij.
Het plaatje van Jefken is (ook bij inzoemen) niet goed te lezen voor mijn.

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 7 June 2015, 00:51   #10
anoniem33315
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

@HenkW Je kan ook bij Windowsupdate kijken,daar staat ergens (onderaan geloof ik) ook een melding.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:28.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.