Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Hardware overige

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 24 October 2014, 11:16   #1
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Nieuwe netwerkkaart inbouwen

Ik heb een ASUS laptop A55A (SX031V), met een Atheros AR9485 netwerkkaart.(802.11b preamble)
Ik heb een UPC verbinding van 120 Mb/s
Via de kabel haal ik deze snelheid, maar via WiFi kom ik maar net aan de 35 MB/s
Ik heb een Netgear WNDR3700 router.
Nu heb ik het advies gekregen om een Intel Centrino Advanced-N 6235 in te bouwen.
Heeft iemand er ervaring mee of dit werkt?
Hoe zit het met de drivers? Zijn die gewoon te downloaden of is het plug & play?

Vast bedankt,

J.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 11:57   #2
anoniem54435
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

net aan de 35 MB/s
Dat is redelijk normaal voor WiFi.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 15:28   #3
anoniem14396
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik heb laatst zo'n chip ingebouwd, in een Asus KJ52R. Inbouwen stelde weinig voor, laptop omdraaien, paar schroeven los, Cover lostrekken. Daaronder zie je de wifi chip zitten. Voorzichtig de antennes loshalen, chip los schroeven, en voorzichtig uit de connector trekken.

Nieuwe chip plaatsen, en dan de procedure omgekeerd voltooien. Ik deed er vijf minuten over, maar ik schroef vaker hardware open.

Windows herkend hem meestal al meteen, maar de software kan je bij Intel zonder problemen downloaden.

Ik moest hem upgraden omdat ik 5Ghz wifi nodig had. Ik zal vanavond eens kijken wat voor snelheid ik haal. Ik zit rechtstreeks op een UPC technicolor modem, op 5 Ghz Wifi, ook 120 Mbit. .
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 19:34   #4
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Desperado Bekijk bericht
net aan de 35 MB/s
Dat is redelijk normaal voor WiFi.
Waarschijnlijk wel.Ik betaal echter voor 120 Mbps en daarom wil ik ook het optimale uit m'n verbinding halen.

Gr.

J.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 19:35   #5
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Smile

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Marc H Bekijk bericht
Ik heb laatst zo'n chip ingebouwd, in een Asus KJ52R. Inbouwen stelde weinig voor, laptop omdraaien, paar schroeven los, Cover lostrekken. Daaronder zie je de wifi chip zitten. Voorzichtig de antennes loshalen, chip los schroeven, en voorzichtig uit de connector trekken.

Nieuwe chip plaatsen, en dan de procedure omgekeerd voltooien. Ik deed er vijf minuten over, maar ik schroef vaker hardware open.

Windows herkend hem meestal al meteen, maar de software kan je bij Intel zonder problemen downloaden.

Ik moest hem upgraden omdat ik 5Ghz wifi nodig had. Ik zal vanavond eens kijken wat voor snelheid ik haal. Ik zit rechtstreeks op een UPC technicolor modem, op 5 Ghz Wifi, ook 120 Mbit. .
Hoi,

Ben benieuwd...
bedankt voor je antwoord...
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 19:37   #6
anoniem26473
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Bekijk dit eens: http://nl.hardware.info/reviews/2525...e-wlan-adapter
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 20:09   #7
anoniem18126
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
Waarschijnlijk wel.Ik betaal echter voor 120 Mbps en daarom wil ik ook het optimale uit m'n verbinding halen.

Gr.

J.
die 120 Mbps is de snelheid die je bedraad haalt, wifi is altijd minder, theoretisch kan je met een N-router 74 Mbps halen, maar dat is onder optimale omstandigheden.
  Met citaat antwoorden
Oud 24 October 2014, 23:45   #8
anoniem42071
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zit me af te vragen, waarom je hier niet verder bent gegaan:

http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=78849

Niek
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2014, 11:25   #9
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Ik zit me af te vragen, waarom je hier niet verder bent gegaan:

http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=78849

Niek
mmmmm. da's waar ja..sorry.
Heb nu wel weer een ander probleempje;
Als ik de netwerkkabel in mn PC prik en ik doe een speedtest, geeft ie nog maar een snelheid aan van zo'n 4 Mbps. heel af en toe krijg ik wel de snelheid van 120 Mbps.
Als k de kabel erin prik zou ik toch automatisch de max. snelheid moeten krijgen?
Of is dit ook weer een kwestie van een of andere instelling?
Het icoontje van de Internettoegang (rechtsonder) geeft alleen maar WiFi verbinding aan?
Zie screenshot...
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos.jpg‎ (19,4 KB, 6x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Oud 25 October 2014, 11:37   #10
anoniem17266
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 Bekijk bericht
mmmmm. da's waar ja..sorry.
Heb nu wel weer een ander probleempje;
Als ik de netwerkkabel in mn PC prik en ik doe een speedtest, geeft ie nog maar een snelheid aan van zo'n 4 Mbps. heel af en toe krijg ik wel de snelheid van 120 Mbps.
Als k de kabel erin prik zou ik toch automatisch de max. snelheid moeten krijgen?
Of is dit ook weer een kwestie van een of andere instelling?
Het icoontje van de Internettoegang (rechtsonder) geeft alleen maar WiFi verbinding aan?
Zie screenshot...
Zojuist de laptop opnieuw opgestart en WiFi uitgeschakeld op de laptop.
Resultaat met kabel is nog steeds bedroevend...
Zie screenshot...

Iemand een suggestie??
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg Naamloos.jpg‎ (21,3 KB, 6x gelezen)
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:12.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.