Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 6 March 2013, 10:31   #1
anoniem55593
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard wel wifi geen internet wel lan wel internet

Na 3/4 jaar de laptop niet te hebben gebruikt wil ik deze twee weken geleden gebruiken voor internet.

Alleen krijg ik het volgende niet opgelost.
De laptop Acer Aspire One series ZG5 +Windows XP home edition heeft wel een WIFI verbinding met de modum "verbinding uitstekend" alleen zodra ik wil interneten dan krijg ik de melding page not found.

Bij status activiteit zie je ook verzonden bytes toenemen en ontvangen bytes blijft op 4 of 8 staan.

Zodra ik de laptop koppel aan de modem met de lan-kabel dan werkt alles prima. Alle updates geinstaleerd. Maar zodra ik de laptop opnieuw opstart dan blijft hetzelfde probleem voordoen.

Wie weet wat hoe nu verder.....
  Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 10:55   #2
anoniem55587
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je de koppeling van jouw laptop met je modem/router wel ingesteld. Gebruikersnaam en wachtwoord?
  Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 13:15   #3
anoniem55593
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

jazeker anders krijg ik toch geen verbinding met de router.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 13:37   #4
anoniem46701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

even de draadloze adapter opnieuw installeren, wil nog wel eens helpen:
ga configuratiescherm-systeem-hardware-apparaatbeheer, selecteer de draadloze netwerkadapter, klik rechts en kies: installatie ongedaan maken. sluit schermpjes netjes af en herstart de pc.
bij de herstart zal windows de adapter opnieuw maagdelijk installeren.
je zult wel even opnieuw het netwerk moeten opzoeken en de sleutel opnieuw ingeven
  Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 15:50   #5
anoniem30973
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

en als het nog niet werkt, die andere standaardtruc.
Modem/router uit, PC en andere apparaten uit. Modem inschakelen, wachten tot ie volledig is opgestart, (router, als die daarachter hangt, inschakelen), PC en andere apparaten een voor en inschaklen.
  Met citaat antwoorden
Oud 6 March 2013, 20:31   #6
anoniem32166
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

't lijkt er op dat de gateway niet goed staat ingesteld bij de draadloze verbinding. Kijk eerst even of je dat kunt herstellen. Rechtermuisklik op netwerkikoontje en dan staat volgens mij bij XP de optie herstellen er tussen.

M.v.g. Niels
n.b. meldt even hoever je bent gekomen.
  Met citaat antwoorden
Oud 9 March 2013, 09:40   #7
anoniem55593
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Gisteren van alles weer geprobeerd niets... Hij blijft verbinden met het standaard netwerk. Ik heb het ook gebeurd met het netwerk met de buren en op werk. Ook niets alleen als er overal de netwerkkabel ingaat loopt ie als een dolle..

Ik zag wel dat de driver van de netwerkadapter van 2007 is. Deze heb ik verwijderd en dan zet windows de versie bij het opstarten weer op 2007 terug. Dan klik ik stuurprogramma updaten en dan krijg ik een meldig geen updates beschikbaar. ik heb een idee dat het daar in zit...
  Met citaat antwoorden
Oud 9 March 2013, 11:20   #8
anoniem46701
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

je moet niet de driver verwijderen, maar zoals aangegeven in #4 de adapter opnieuw installeren.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2013, 00:02   #9
anoniem14733
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik zou eens bij de fabrikant zelf gaan kijken of daar een nieuwe driver te krijgen is, dus niet laten updaten door XP.
Overigens ben ik even gaan kijken bij Acer. De series ZG 5 is dezelfde als de A0A110 en daar zijn wel drivers van te vinden. De nieuwste driver daarvan is van 2008 maar dat is in elk geval nieuwer dan 2007, dus wie weet helpt het.

http://www.acer.nl/ac/nl/NL/content/drivers

En dan kiezen voor "Netbook Chromebook" dan Aspire One en dan A0A110.
  Met citaat antwoorden
Oud 10 March 2013, 16:42   #10
anoniem26138
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als het driver avontuur op niets uitloopt:
in deze link staan tips om op een winsock verbindingsprobleem te testen, doorloop die eens, je hoeft nog niets te veranderen, alleen wat testjes doen:
http://support.microsoft.com/kb/811259/nl

Ik weet zelf niet of je het probleem daar kan verwachten omdat je bedraad het wel doet, maar ik zou toch even kijken.
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:00.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.