Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Onderdelen

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 8 February 2011, 13:18   #1
anoniem14395
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard HDD formatteren

Ik heb een DVD/HDD recorder met een defecte HDD. Ik heb een nieuwe HDD gekocht (WD 500 Gb Caviar Blue), maar deze moet uiteraard nog geformatteerd worden.

Hoe moet ik dit doen? Ik heb gelukkig de beschikking over een externe HDD aan mijn pc. Hier heb ik even de HDD uitgehaald en de nieuwe er in gedaan. Zo hoef ik niet van alles in mijn pc te verbouwen om de HDD aan te sluiten voor het formatteren.

Als ik de nieuwe HDD met USB aansluit op mijn pc, krijg ik bij <deze computer> 3 nieuwe schijven te zien:
- D van 999 Mb;
- G onbekend moet nog geformatteert worden;
- H onbekend moet nog geformatteert worden.

D bevat al 7 bestandjes;
- HD_FM.BUP;
- HD_FM.DAT;
- HD_LMEM.DAT;
- HD_TTINF.DAT;
- HD_TTMGR.BUP;
- HD_TTMGR.DAT;
- HD_TTVEW.DAT.

Kan ik bij <deze computer> gewoon kiezen voor <rechter muisknop> formatteren bij G en H? Ik heb een pc met Vista.

Laatst gewijzigd door jwgroen : 8 February 2011 om 13:20
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 13:29   #2
anoniem13863
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Als de HDD is aangesloten en je gaat naar Deze Computer, dan zal hij deze schijf wel zien maar geen data weergeven.

Klik met de rechtermuis op de HDD waarom het gaat en klik op formatteren.

Als hij niet word weer gegeven in Deze Computer dan kan je gaan naar Deze Computer (met rechtermuisknop) en dan op beheren drukken. Dan komt er een volgend blad waar je op schijfbeheer kan drukken.

Dan zie je alle drives die je in de pc hebt. Ongetwijfeld kom je dan je nieuwe HDD ook tegen en zal hij aangeven dat deze wel bestaan maar dat je er nog wel wat mee moet doen.

Klik dan met rechts op de desbetreffende schijf en laat hem volledig formatteren. Hier kan je hem ook partitioneren. Mocht je dat willen.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 13:38   #3
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Heb je hier wat aan ? http://forum.computeridee.nl/archive...p/t-67916.html
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 13:49   #4
anoniem14395
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Dat klinkt allemaal wel erg technisch, het antwoord in de link van ricky1.

Laatst gewijzigd door jwgroen : 8 February 2011 om 13:59
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 14:00   #5
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Van toepassing bij IDE-schijven :
Jumper (computer) -- https://secure.wikimedia.org/wikiped...%28computer%29
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 14:02   #6
anoniem26536
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jwgroen Bekijk bericht
Dat klinkt allemaal wel erg technisch, het antwoord in de link van ricky1.
Je hóeft het zo niet te doen.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 14:05   #7
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jwgroen Bekijk bericht
Dat klinkt allemaal wel erg technisch, het antwoord in de link van ricky1.
..
Dat kun je wel denken , maar voor een DVD recorder gelden andere normen dan voor een Computer

Zo ook hoe een Harddisc in dit geval , [ geformatteerd moet worden.]
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 14:47   #8
anoniem35068
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Ik weet niet welke recorder je hebt, maar niet alle recorders maken gebruik van één van de standaard Windows file-systemen, FAT, FAT32 of NTFS. Er zijn recorders waarbij je de interne harddisk m.b.v. een in de recorder ingebouwde tool kunt formatteren. De handleiding kan hierover uitsluitsel geven.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 16:05   #9
anoniem14395
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Het gaat om een Philips HDR 3810/31.

In de handleiding staat wel een hoofdstukje harde schijf formatteren, maar dat gaat vanuit het menu uit en werkt dus alleen als de recorder nog werkt. Als je een andere hdd monteert, is het anders, omdat de recorder dan nog niet werkt door het ontbreken van de driver.
  Met citaat antwoorden
Oud 8 February 2011, 16:10   #10
dutch-online
Guest
 
Berichten: n/a
Wink

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jwgroen Bekijk bericht
Het gaat om een Philips HDR 3810/31.

In de handleiding staat wel een hoofdstukje harde schijf formatteren, maar dat gaat vanuit het menu uit en werkt dus alleen als de recorder nog werkt. Als je een andere hdd monteert, is het anders, omdat de recorder dan nog niet werkt door het ontbreken van de driver.


Hier mischien meer info..http://www.support.philips.com/suppo...questid=699861
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.