Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Netwerk

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 31 January 2013, 11:34   #1
anoniem55431
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard LG NAS N2R1D probleem

goedendag,

ik heb 1,5 jaar geleden een NAS gekocht van LG alleen nu krijg ik het probleem als ik iets download via torrent of ik wil hem updaten naar nieuwe firmware krijg ik de melding dat er niet voldoende schijfruimte is terwijl er 2 TB in zit en de harde schijven zijn geformatteerd. hoe kan ik dit oplossen?

in enclosure mode kan ie niet booten via een restore iso, dus hoe kan ik de LG nas het beste helemaal resetten?

alvast bedankt

Laatst gewijzigd door Basjeee0079 : 31 January 2013 om 20:46
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 13:11   #2
anoniem37947
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Hoi Basje.......

Als ik het goed begrijp staat er nu nog geen data op de schijven, heb ik dat goed?

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn, je start de LG voor het eerst op in Enclosure Mode en door de firmware in de nas worden de schijven ingedeeld.
Je roept de nas uiteindelijk op via het ip nummer met je browser.
Inloggen met gebruiker admin, en dan pas kan je gaan aangeven of je de nas in Jbod of Raid1 wil gaan gebruiken.

Hoop dat je hier mee verder kunt.

Groeten, Theo
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 20:20   #3
anoniem55431
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol Bekijk bericht
Hoi Basje.......

Als ik het goed begrijp staat er nu nog geen data op de schijven, heb ik dat goed?

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn, je start de LG voor het eerst op in Enclosure Mode en door de firmware in de nas worden de schijven ingedeeld.
Je roept de nas uiteindelijk op via het ip nummer met je browser.
Inloggen met gebruiker admin, en dan pas kan je gaan aangeven of je de nas in Jbod of Raid1 wil gaan gebruiken.

Hoop dat je hier mee verder kunt.

Groeten, Theo
Hoi Theo,

ja klopt heb 2 hd's van gelijke groten in me NAS zitten.
dan ga ik de hd's even aan me computer hangen en verwijder ik de partities dat die niet zijn toegewezen. alleen ben ik bang als ik hem in enclosure mode doe dus als ik het goed heb beide pijltjes inhouden en 1 keer op de aan/uit knop drukken dan geeft ie aan: NAS is netboot... maar de vraag is hoelang duurt dat dan ongeveer want hij blijft daar op hangen. en als ik hem gewoon normaal opstart krijg ik de melding: booting fail!..
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 20:24   #4
anoniem32166
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Basjeee0079 Bekijk bericht
goedendag,

ik heb een jaar geleden een NAS gekocht van LG alleen nu krijg ik het probleem
Heb je deze NAS al een jaar in je bezit en ga je 'm nu pas gebruiken of is dit een probleem wat zich opeens op een al langer werkende NAS voor doet (ik ben je even kwijt in je verhaal).

M.v.g. Niels
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 20:42   #5
anoniem55431
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niels68 Bekijk bericht
Heb je deze NAS al een jaar in je bezit en ga je 'm nu pas gebruiken of is dit een probleem wat zich opeens op een al langer werkende NAS voor doet (ik ben je even kwijt in je verhaal).

M.v.g. Niels
Ik heb deze NAS al 1,5 jaar alleen heb hem een lange tijd niet meer gebruikt na de update met de nieuwe UI en nou kwam ik er achter dat er een nieuwe firmware beschikbaar is dus wou ik hem downloaden en updaten gaf ie aan dat er niet voldoende schijfruimte meer is, dus heb ik zitten opzoeken op internet en iemand zei ja dan moet je ze even formateren via een pc en dan weer in je NAS stoppen maar na dat ik dat gedaan heb kom ik ook niet meer op me NAS en heb ik nu het probleem dat ie niet meer door start dus ben ik nu bezig met enclosure mode maar dat zal denk wel even duren.

M.v.g. Bas
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 20:59   #6
anoniem32166
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Duidelijk.
Niet voldoende schijfruimte betekend meestal dat je niet voldoende schijfruimte hebt op de partitie waar je een en ander op wilt uitvoeren!

Ik vermoed echter dat er iets anders heeft gespeeld want een update is maar een miniem bestandje. Wat het is geweest wordt lastig te onderzoeken momenteel aangezien je de schijven hebt geformatteerd in (waarschijnlijk) Windows.

Windows formatteert in NTFS of FAT, een NAS is veelal gebaseerd op Linux en formatteert in EXT2, EXT3 of EXT4. Laat derhalve de schijven door de NAS formatteren.

Ik hoop dat er geen belangrijke data op de NAS stond want die ben je nu wel kwijt!!

M.v.g. Niels
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 21:06   #7
anoniem55431
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niels68 Bekijk bericht
Duidelijk.
Niet voldoende schijfruimte betekend meestal dat je niet voldoende schijfruimte hebt op de partitie waar je een en ander op wilt uitvoeren!

Ik vermoed echter dat er iets anders heeft gespeeld want een update is maar een miniem bestandje. Wat het is geweest wordt lastig te onderzoeken momenteel aangezien je de schijven hebt geformatteerd in (waarschijnlijk) Windows.

Windows formatteert in NTFS of FAT, een NAS is veelal gebaseerd op Linux en formatteert in EXT2, EXT3 of EXT4. Laat derhalve de schijven door de NAS formatteren.

Ik hoop dat er geen belangrijke data op de NAS stond want die ben je nu wel kwijt!!

M.v.g. Niels
het raarste van alles is toen ie het nog wel werkte en ik hem gewoon kon benaderen stond er wel wat dingen op dus die heb ik voor de zekerheid geback-upt dus die bestanden heb ik gelukkig nog, maar ik had de harde schijven ook geformateerd via mijn NAS stond er totaal 400 MB op van de 2 Tb maar alsnog kreeg ik de melding dat er niet voldoende schijfruimte is, maar nu het belangrijkste punt is dat is dat ie niet meer doorstart omdat er geen boot meer op staat, dus hij is nu bezig met de enclosure mode maar ik denk dat hij daar op blijft vast hangen.

M.v.g. Bas
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 21:41   #8
anoniem37947
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

De tijdsduur van Enclosure Mode verschilt nogal van de ene en andere firmware. Als je eenmaal de mode hebt gestart, laat het dan even rustig zijn gang gaan.

Heb hier zelf 2 van die nas(sen) staan, en het verschilde erg van elkaar. De laatste firmware ziet er mooi uit en werkt aangenaam.

Groeten, Theo
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 21:46   #9
anoniem55431
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol Bekijk bericht
De tijdsduur van Enclosure Mode verschilt nogal van de ene en andere firmware. Als je eenmaal de mode hebt gestart, laat het dan even rustig zijn gang gaan.

Heb hier zelf 2 van die nas(sen) staan, en het verschilde erg van elkaar. De laatste firmware ziet er mooi uit en werkt aangenaam.

Groeten, Theo
aah oke dan laat ik hem zo wel staan want er zit namelijk 2 Tb in :P
alleen jammer dat je niet precies kan zien hoe ver die is
heb je dan ook de firmware versie 10119 de nieuwste?
want de nieuwe UI die ken ik al wel en is inderdaad erg aangenaam en ook fijn.

Groeten, Bas
  Met citaat antwoorden
Oud 31 January 2013, 21:47   #10
anoniem32166
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol Bekijk bericht

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn,
Volgens mij geeft Theo hier het antwoord al (ik had er overheen gelezen), de schijven dienen als je ze plaatst niet geformatteerd te zijn.

Hang ze wederom aan of in de pc en verwijder de partitie(s).

M.v.g. Niels

Tijdens het typen de bovenstaande 2 posts niet meegekregen, of mijn bericht relevant is is nader te bepalen

Laatst gewijzigd door Niels68 : 31 January 2013 om 21:49 Reden: Traag getypt en 2 posts gemist
  Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:53.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.