Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > Verbinding

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 2 December 2018, 17:05   #41
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.971
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Niekie30 Bekijk bericht
Caiwaymodems zijn domme modems. Die hebben altijd een router nodig.
Een 'gewoon' modem dus, hij zal toch zeker niet dom zijn ?

Elk modem heeft bij het gebruik van meerdere apparaten een router nodig, maar sinds tegenwoordig modem en router in één gebouwd worden worden de termen door elkaar gebruikt. De één zegt modem, de ander zegt router. Het is eigenlijk een modem/router, zoiets als een 'mouter'.

* modem = modulator / démodulator. Het is het ding wat jouw data op een hoogfrequente draaggolf zet (zendklaar maakt, het moduleert de draaggolf die verzonden wordt), en van de draaggolf die je provider terug zendt weer de data afhaalt (démoduleren).

Mijn modem zendt (Upstream) met Freq.: 58 MHz
En het ontvangt (Downstream) met Freq.: 730 MHz

* De router verdeelt (regelt) alleen binnen jouw netwerk de verkregen data.

(Sorry om eventjes zo punkt te zijn, het IQ van het modem stond op het spel
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 December 2018, 17:48   #42
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.732
Standaard

Jawel zo bedoelde ik mijn opmerking ook niet. Ik wil er alleen mee zeggen dat Caiway nooit een combinatie in 1 kastje van modem en router aan heeft geboden. Dus aan DHCP in het modem hoef je niet te sleutelen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 2 December 2018, 23:55   #43
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.971
Standaard

Weet ik Niek, ik dol een beetje.

@Abraham54: er is dus maar één echte router, dus ook maar één DHCP server mogelijk.
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 22:55.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.