Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Hardware > Systemen

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 25 November 2018, 21:22   #21
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 17.971
Standaard

Lukt niet ?
Lees nog eens rustig door, en onthoudt dat het vroeger goed stond, dus mogelijk is. Vraag anders morgen nog even.
En vergeet niet veranderingen in het BIOS specifiek op te slaan zoals boven inmiddels uitgelegd.

Fijne avond
__________________
Alleen als je het niet weet verdraag je een systeem dat natuurwetten verzwijgt.
-----------------------------
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 November 2018, 21:46   #22
messo69
 
Geregistreerd: 5 June 2007
Berichten: 170
Standaard

Nee Erik, heb gekeken en gelezen in het document, maar weet eerlijk gezegd niet hoe de instellingen voorheen stonden en ben huiverachtig dat ik zo dadelijk wijzigingen aanbreng in de BIOS en ndaardoor nog verder van huis ben. Splash screen \9niet ontdekt), memory test (juist het inschakelen daarvan) en fast boot (staat al ingesteld op snel opstarten). Zou niet weten wat ik verder moet wijzigen...heb het document doorgenomen namelijk.
messo69 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 November 2018, 21:55   #23
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.732
Standaard

Ga in het bios naar het menu BOOT en stel in dat je op wilt starten vanaf de 320 GB harde schijf. (Firstboot)
Schakel verder "netwerkboot" uit (disable).

Soms staat BOOT in het menu bovenaan. Bij oudere biossen stond het bij "avanced"

EN: Ik zou zeker niet kiezen voor Fabrieks instellingen, want dan ben je je data kwijt.

(Het is HP Erik die doen fabrieksherstel vanuit het bios)

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 25 November 2018, 22:14   #24
messo69
 
Geregistreerd: 5 June 2007
Berichten: 170
Standaard

Bootvolgorde staat opstarten vanuit harde schijf bovenaan, daaronder cdrom, daaronder weer usb en alslaatste netwerkadapter, die uitgeschakeld staat. Fabrieksinstellingen gelukkig aldaar gelaten. Resultaat: niets verandert...helaas.
messo69 is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:52.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.