Belangrijk: ComputerIdee Forum Huisregels | Wachtwoord vergeten?

Ga terug   Computer Idee Forum > Internet > E-mail

Notices

Antwoord
 
Discussietools Weergave
Oud 3 July 2017, 06:46   #1
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 440
Standaard Contactpersonen kopiëren

Vroeger gebruikte ik WLM en als ik dit op een andere computer zette, had ik meteen alle contactpersonen. Met Office Outlook moet je een file exporteren met door komma's gescheiden etc, maar ik ben dan nog uren bezig om dat weer in orde te krijgen. Ik heb ergens gelezen kan ik me herinneren dat je die komma's moet vervangen. Maar ik weet het niet precies meer. Wie helpt me even?
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 11:21   #2
falstring
 
Geregistreerd: 11 January 2011
Berichten: 968
Standaard

dit herinner ik me van een overzetpoging van wlm naar thunderbird, maar waarschijnlijk is jouw probleem hetzelfde: wlm maakt een punt-komma-gescheiden bestand aan.
open dat bestand in kladblok en gebruik de zoek en vervang optie om de puntkomma om te zetten in een komma.
falstring is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 12:20   #3
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Kun je ook aanpassen met csved: http://csved.sjfrancke.nl/
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 14:28   #4
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 440
Standaard

Als ik in office outlook een bestand contactpersonen exporteer (door komma's gescheiden) heb ik bv al geen voornamen
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 14:37   #5
couch_potato
 
Geregistreerd: 15 August 2007
Berichten: 6.750
Standaard

Je kunt dit ook eens bekijken. Weet zo niet of het geschikt is voor contacten, maar dat kun je snel uitproberen.
https://www.mailstore.com/en/products/mailstore-home/

Je kunt ook eens met andere software proberen, dus bijvoorbeeld importeren in thunderbird, en daarna importeren in outlook. Ik doe maar een gok.
Voor thunderbird zijn ook wel addons beschikbaar voor diverse email software.
__________________
Assumption is the mother of all fuckups.

Laatst gewijzigd door couch_potato : 3 July 2017 om 14:39
couch_potato is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 16:29   #6
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door j.claassen Bekijk bericht
Vroeger gebruikte ik WLM en als ik dit op een andere computer zette, had ik meteen alle contactpersonen.
Maak het account van Google of Microsoft weer aan en al je contactpersonen stromen binnen.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 17:37   #7
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 440
Standaard

ik heb een gmail account en een hotmail account. Op mijn smartphone en tablet is dit voldoende voor mijn contactpersonen. niet in office outlook blijkbaar.
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 3 July 2017, 18:02   #8
Niekie30
 
Niekie30's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 December 2009
Locatie: Westland
Berichten: 15.822
Standaard

Kan je nergens op "synchroniseren" klikken?
Ik gebruik zelf geen Outlook.

Niek
__________________
I don't need google. My wife knows everything.
Niekie30 is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2017, 00:29   #9
j.claassen
 
Geregistreerd: 26 March 2015
Berichten: 440
Standaard

Heeft me weer enkele uren gekost. Op een of andere manier staan er een aantal contacten dubbel en een aantal ben ik kwijt. Die moet ik dus handmatig inkloppen.
j.claassen is offline   Met citaat antwoorden
Oud 9 July 2017, 16:19   #10
erikdenhouter
 
erikdenhouter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 July 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18.233
Standaard

Uren bezig is wel OK, mits het daarna werkt, en daar ontbreekt het bij mij ook nog aan.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door j.claassen Bekijk bericht
Heeft me weer enkele uren gekost...
... een aantal contacten dubbel... een aantal ben ik kwijt.
Zelfde ervaring hier, elk programma heeft v.w.b. contacten zo zijn/haar eigen veldnamen, en hoeveelheid velden. Ik zie dat Gmail voor het wereldwijd in gebruik zijnde aantal verschillende type namen (voornaam, achternaam, nickname familienaam etc.) alleen al 14 velden heeft.

Gmail naamvelden:
Name,Given Name,Additional Name,Family Name,Yomi Name,Given Name Yomi,Additional Name Yomi,Family Name Yomi,Name Prefix,Name Suffix,Initials,Nickname,Short Name,Maiden Name

Leuk als je internationaal compatibel wil zijn, maar lokaal niet uit te wisselen, en in 99% van de plaatsen op de wereld helemaal overbodig, omdat men daar niet eens begrijpt wat een Yomi naam is (Yomi name = fonetisch equivalent voor een Japanse naam)


Zeker te laat geboren, maar het had denk ik een idee geweest als die programma's een simpele afspraak zouden houden, namelijk dat ze verschillende velden van een contact geen naam geven, maar de mensen zelf hun velden laat invullen, en elk programma gewoon 40 lege velden per contact zouden aanbieden. Dan kan je zelf bepalen wat in veld 1 komt (b.v. voornaam), en is het uitwisselen tussen programma's een fluitje van een cent. Aangeven dat iets een voornaam is is helemaal niet nodig, dat wijst zichzelf.
En als je toch onderscheid tussen b.v. e-mail adressen of meerdere telefoonnummers voor één contact moet maken, dan zet je dat er gewoon zelf op die regel bij.

Maar ja, lekker bezig zo

Het enige wat de programma's wel nodig hebben is te weten wat een telefoonnummer of een e-mail adres is, maar dat valt volgens mij op te lossen met een vast prefix voor een e-mail adres, b.v.
@:
en
#:
voor een telefoonnummer.
Of je maakt uitsluitend die twee verplicht als eerste 2 velden.

(Misschien wel niet goed doordacht van mij, maar ik voel flinke frustratie na het volledig husselen van mijn adresboeken. Ik voel dat het ontmoedigd wordt om over te stappen en/of contacten uit te wisselen)
.

Laatst gewijzigd door erikdenhouter : 9 July 2017 om 16:46
erikdenhouter is offline   Met citaat antwoorden
Antwoord

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:44.


Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.